Pomoć

NEW ARTICLE

Kako brzo čitati na stranom jeziku?U ovom ćemo članku raspravljati o tehnikama brzog čitanja općenito io tome kako ih primijeniti na čitanje na stranom jeziku .Naučite brzo čitanje


Kako uštedjeti vrijeme tijekom studija uopće? Učenjem bržeg čitanja bez gubitka razumijevanja .

Budite aktivniji u čitanju


Stoga nije stvar brzog čitanja, a da se ništa ne pamti, nego da se brže pamti. Čitanje brže znači biti aktivniji, usredotočeniji , što poboljšava razumijevanje i pamćenje. Suprotno od čitanja dok sanjate!
Kada je tvoj mozak na oprezu, bolje se sjećaš.

Ovdje su neke metode koje možete primijeniti svakodnevno.

Koristite vizualni vodič


Prvo što trebate učiniti: koristiti vizualni vodič. Drugim riječima, objekt kojim ćete slijediti tekst: olovku, ravnalo ili čak prst. Ako je, na primjer, olovka, slijedite (sa strane koja ne piše) redak teksta koji čitate. To pomaže trenirati vaše oči u redovitom i brzom kretanju.
Kada čitate, obično se vaše oči vraćaju u tekst. Moramo izgubiti tu naviku. Pomoću vizualnog vodiča kretanje vaših očiju će biti fluidno.

Ne možete, ovom metodom, čitati roman u jednom satu, jer je to linearno čitanje, to jest gdje čitate sve riječi. Ali već možete udvostručiti brzinu čitanja s praksom .

Ciljajte ono što je važno


Kao što znate, u udžbeniku ili knjizi sve što je napisano nema istu važnost. U volumenu od 500 stranica bit će mnogo primjera, anegdota, dijagrama, naslova ... Ideja nije čitati sve , nego ciljati ono što je važno. To se naziva selektivno čitanje .

Prije nego počnete čitati, prelistajte priručnik. Pročitajte sadržaj kako biste vidjeli kako je organiziran, a zatim sažetak na kraju poglavlja. Promatrajte kako autor postavlja svaki dio.

Zatim pogledajte indeks: pogledajte koje su ključne riječi. Važni su unosi s najviše referentnih stranica. Zapišite ih na list papira, to su ključni pojmovi udžbenika. Zatim pročitajte uvod, pogotovo na kraju, koji predstavlja glavne ideje razvijene u knjizi i zaključak.

Kombinirajte linearno čitanje i selektivno čitanje


Pročitajte knjigu tek nakon što ste postigli ove korake! Koristite pokazivač za brže linearno očitavanje. Usredotočite se na riječi podebljane ili kurzivne, dijagrame, grafike, fotografije i legende ...

U povijesnoj knjizi, na primjer, sjetit ćete se datuma i razloga događaja. Slobodno zabilježite nekoliko datuma na lijevoj margini i napišite na desnoj margini rečenicu koja sažima stranicu.

Kombinirajući vizualno usmjeravanje i selektivno čitanje , uštedjet ćete vrijeme za vaše učenje. Ali budite oprezni, to nije čudesno. Potrebno je malo uložiti prije povrata na dobit!

Mjera i učenje


Ono što se ne mjeri ne poboljšava se. Koliko brzo čitate sada? Ako ne znate, vrijeme je da to izmjerite.

Postoje mnogi online alati dizajnirani za mjerenje brzine čitanja. Evo 3 od njih:
1. ReadingSoft.com
2. FreeReadingTest.com
3. MyReadSpead.com

Rezultat tog testa bit će osnovna razina s koje možete poboljšati.
Ovdje su neke prosječne brzine čitanja (govornici engleskog jezika na materinjem jeziku):

Brzo čitanje na stranim jezicima


Sada kada znate brzo čitati, morate naučiti čitati na stranom jeziku.
Morat ćete kombinirati dvije vještine .
Vjerojatno nije potrebna brzina čitanja, već brzina razumijevanja .
Razumijevanje čitanja ovisi o temeljitom razumijevanju rječnika u kontekstu .
Najbolji i najučinkovitiji način za poboljšanje brzine razumijevanja je provesti mnogo sati slušajući jezik .

Prijenosi vijesti, a posebno izlaganje jeziku kojim govore domoroci normalnom brzinom, povećat će razumijevanje.
Dok ne postane potpuno tečno u stranom jeziku, postoji potreba da se mentalno prevede na naš materinji jezik ono što čujemo na stranom jeziku. Ovo je normalno.

Kada počnemo razmišljati na stranom jeziku , onda ne moramo mentalno prevoditi i brzina razumijevanja je trenutna.
Tada ćete moći koristiti svoje vještine čitanja i vrlo dobro razumijevanje jezika kako biste vrlo brzo čitali na ovom jeziku.

izvori


Letudiant.fr
Quora.com
insanity-mind.com

A ti? Jeste li pokušali neke od ovih tehnika, jeste li uspjeli poboljšati?
Molimo podijelite svoje mišljenje ostavljajući komentar ispod:

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All