Help

NEW ARTICLE

Как да четем бързо на чужд език?В тази статия ще обсъдим бързите техники за четене като цяло и как да ги приложим за четене на чужд език .Научете бързо четене


Как да спестите време по време на обучението си като цяло? Като се научиш да четеш по-бързо, без да губиш разбиране .

Бъдете по-активни в четенето


Следователно не става въпрос за бързо четене, без да помните нищо, а за по-бързо усвояване на запаметяване. По-бързото четене означава да бъдете по-активни, по-фокусирани , което подобрява разбирането и запаметяването. Обратното на четенето, докато сънуваме!
Когато мозъкът ви е нащрек, помните по-добре.

Ето някои методи, които можете да прилагате ежедневно.

Използвайте визуално ръководство


Първото нещо, което трябва да направите: използвайте визуален наръчник. С други думи, обект, с който ще следвате текста: писалка, владетел или дори пръст. Ако е молив, например, следвайте (със страната, която не пише) реда на текста, който четете. Това помага да тренирате очите си в редовно и бързо движение.
Когато четете, обикновено, очите ви се връщат в текста. Трябва да загубим този навик. С визуален водач движението на очите ви ще бъде течно.

С този метод не можете да четете роман в рамките на един час, тъй като това е линейно четене, т.е. където сте прочели всички думи. Но вече можете да удвоите скоростта на четене с практиката .

Насочете важното


Както знаете, в учебник или книга всичко, което е написано, няма същото значение. В обем от 500 страници ще има много примери, анекдоти, диаграми, заглавия ... Идеята е не да се чете всичко , а да се насочва към това, което е важно. Това се нарича селективно четене .

Преди да започнете да четете, прелистете ръководството. Прочетете съдържанието, за да видите как е организирано и след това обобщението в края на главите. Наблюдавайте как авторът създава всяка част.

След това вижте индекса: вижте какви са ключовите думи. Записите с най-много страници за справки са важни. Запишете ги на лист хартия, това са ключовите термини на учебника. След това прочетете въвеждането, особено на края, което представя основните идеи, разработени в книгата, и заключението.

Комбинирайте линейно четене и селективно четене


Прочетете книгата само след като тези стъпки са постигнати! Използвайте показалец за по-бързо линейно отчитане. Съсредоточете се върху думи в получер или курсив, диаграми, графики, снимки и легенди ...

В историческа книга например ще запомните датите и причините за събитията. Чувствайте се свободни да анотирате няколко дати в лявото поле и да напишете в дясното поле изречение, което обобщава страницата.

Чрез комбиниране на визуални насоки и селективно четене , ще спестите време за вашето обучение. Но бъдете внимателни, това не е чудо. Необходимо е да се инвестира малко преди възвръщаемостта на печалбата!

Измерете и научете


Това, което не се измерва, не се подобрява. Колко бързо четете сега? Ако не знаете, е време да го измерите.

Има много онлайн инструменти, предназначени да измерват скоростта на четене. Ето три от тях:
1. ReadingSoft.com
2. FreeReadingTest.com
3. MyReadSpead.com

Резултатът от този тест ще бъде основното ниво, от което можете да подобрите.
Ето някои средни скорости на четене (говорещи английски на английски):

Бързо четене на чужди езици


Сега, когато знаете как да четете бързо, трябва да се научите да четете на чужд език.
Ще трябва да комбинирате две умения .
Вероятно скоростта на четене не се нуждае от подобрение, а по-скоро от скоростта на разбиране .
Четенето с разбиране зависи от задълбоченото разбиране на речника в контекста .
Най-добрият и най-ефективен начин за подобряване на скоростта на разбиране е да прекарвате много часове в слушане на езика .

Нови излъчвания, и по-специално излагане на езика на местните жители при нормална скорост ще увеличат разбирането.
Докато човек не стане напълно владее чужд език, има нужда да се преведат в нашия роден език, което чуваме на чужд език. Това е нормално.

Когато започнем да мислим на чужд език , тогава не трябва да превеждаме умствено и скоростта на разбиране е мигновена.
След това ще можете да използвате уменията си за четене и много доброто си езиково разбиране, за да четете много бързо на този език.

Източници


Letudiant.fr
Quora.com
insanity-mind.com

Ами ти? Били ли сте опитвали някои от тези техники, успяли ли сте да подобрите?
Моля, споделете мнението си, оставяйки коментар по-долу:

Related topics: