Hjälp

NEW ARTICLE

Hur läser man snabbt på ett främmande språk?I den här artikeln kommer vi att diskutera snabbläsningstekniken i allmänhet och hur man tillämpar dem på att läsa på ett främmande språk .Lär dig snabb läsning


Hur sparar du tid under dina studier i allmänhet? Genom att lära sig att läsa snabbare utan att förlora sig i förståelsen .

Var mer aktiv i läsning


Det är därför inte fråga om att läsa fort utan att komma ihåg någonting, utan att hantera att memorera snabbare. Läser snabbare innebär att vara mer aktiv, mer fokuserad , vilket förbättrar förståelse och memorisering. Det motsatta av att läsa medan du drömmer!
När din hjärna är uppmärksam, kommer du ihåg bättre.

Här är några metoder du kan ansöka dagligen.

Använd en visuell guide


Första sak att göra: använd en visuell guide. Med andra ord, ett föremål med vilket du följer texten: en penna, en linjal eller till och med ditt finger. Om det är en penna, följ till exempel (med sidan som inte skriver) texten i texten du läser. Detta hjälper till att träna dina ögon i en vanlig och snabb rörelse.
När du läser, brukar dina ögon gå tillbaka i texten. Vi måste förlora denna vana. Med en visuell guide blir ögonrörelsen flytande.

Du kan inte med denna metod läsa en roman om en timme, eftersom det är en linjär läsning, det vill säga var du läser alla orden. Men du kan redan dubbla din läshastighet med övning .

Mäta vad som är viktigt


Som du vet, i en lärobok eller en bok har allt som skrivs inte samma betydelse. I en volym på 500 sidor kommer det att finnas många exempel, anekdoter, diagram, titlar ... Tanken är inte att läsa allt , utan att rikta in sig på vad som är viktigt. Detta kallas selektiv läsning .

Innan du börjar läsa, bläddra igenom handboken. Läs innehållsförteckningen för att se hur det är organiserat och sedan sammanfattningen i slutet av kapitlen. Observera hur författaren skapar varje del.

Se sedan indexet: se vad är sökorden. Uppgifterna med de flesta referenssidor är viktiga. Skriv ner dem på ett pappersark, det här är de viktigaste termerna i läroboken. Läs sedan introduktionen, särskilt i slutet, som presenterar huvudidéerna som utvecklats i boken och på slutsatsen.

Kombinera linjär läsning och selektiv läsning


Läs boken först när dessa steg har uppnåtts! Använd en pekare för en snabbare linjär avläsning. Fokusera på ord med fetstil eller kursiv, diagram, grafik, bilder och legender ...

I en historiabok kommer du till exempel att minnas datum och orsaker till händelserna som ägde rum. Skriv gärna några datum i den vänstra marginalen och skriv i den högra marginalen en mening som sammanfattar sidan.

Genom att kombinera visuell vägledning och selektiv läsning sparar du tid för ditt lärande. Men var försiktig, det är inte mirakulöst. Det är nödvändigt att investera lite innan du har en avkastning på vinst!

Mät och lära


Vad som inte får mätas blir inte bättre. Hur fort läser du nu? Om du inte vet är det dags att mäta det.

Det finns många onlineverktyg för att mäta din läshastighet. Här är tre av dem:
1. ReadingSoft.com
2. FreeReadingTest.com
3. MyReadSpead.com

Resultatet av det testet kommer att vara basnivån från vilken du kan förbättra.
Här är några genomsnittliga läshastigheter (native english speakers reading in english):

Snabb läsning på främmande språk


Nu när du vet hur du läser snabbt måste du lära dig att läsa på ett främmande språk.
Du måste kombinera två färdigheter .
Det är nog inte läsningshastigheten som behöver förbättras, utan snarare förståelsehastigheten .
Läsförståelse beror på en grundlig förståelse av vokabulär i sammanhang .
Det bästa och mest effektiva sättet att förbättra förståelsehastigheten är att spendera många timmar på att lyssna på språket .

Nyhetssändningar, i synnerhet, och annan exponering för det språk som talas av infödingar i sin normala hastighet ökar förståelsen.
Innan man blir helt flytande på ett främmande språk, är det nödvändigt att översätta mentalt till vårt modersmål vad vi hör på ett främmande språk. Det här är normalt.

När vi börjar tänka på främmande språk , behöver vi inte översätta mentalt och fortlöpningsförmågan är omedelbar.
Du kan då använda dina läsförmåga och din mycket goda språkförståelse för att läsa mycket snabbt på det här språket.

källor


Letudiant.fr
Quora.com
insanity-mind.com

Hur är det med dig? Har du provat några av dessa tekniker har du kunnat förbättra?
Vänligen dela din åsikt om att lämna en kommentar nedan:

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All