Hjelp

NEW ARTICLE

Hvordan leses du raskt på et fremmedspråk?I denne artikkelen vil vi diskutere de hurtige leseteknikkene generelt og hvordan de skal brukes til lesing på fremmedspråk .Lær rask lesing


Hvordan spare tid i studiene generelt? Ved å lære å lese raskere uten å miste i forståelse .

Vær mer aktiv i lesing


Det er derfor ikke et spørsmål om å lese fort uten å huske noe, men å klare å memorere raskere. Lese raskere betyr å være mer aktiv, mer fokusert , noe som forbedrer forståelse og memorisering. Det motsatte av å lese mens du drømmer!
Når hjernen din er på vakt, husker du bedre.

Her er noen metoder du kan søke daglig.

Bruk en visuell veiledning


Første ting å gjøre: bruk en visuell guide. Med andre ord, et objekt som du vil følge teksten med: en penn, en linjal eller en finger. Hvis det er en blyant, følg for eksempel (med siden som ikke skriver) teksten du leser. Dette bidrar til å trene øynene dine i en vanlig og rask bevegelse.
Når du leser, går øynene dine vanligvis tilbake i teksten. Vi må miste denne vanen. Med en visuell guide vil bevegelsen av øynene dine være flytende.

Du kan ikke, med denne metoden, lese en roman om en time siden det er en lineær avlesning, det vil si hvor du leser alle ordene. Men du kan allerede doble din lesehastighet med praksis .

Mål hva som er viktig


Som du vet, i en lærebok eller en bok, har alt som er skrevet, ikke den samme betydningen. I et volum på 500 sider vil det være mange eksempler, anekdoter, diagrammer, titler ... Ideen er ikke å lese alt , men å målrette mot det som er viktig. Dette kalles selektiv lesing .

Før du begynner å lese, bla gjennom håndboken. Les innholdsfortegnelsen for å se hvordan det er organisert og deretter sammendraget på slutten av kapitlene. Vær oppmerksom på hvordan forfatteren oppretter hver del.

Så se indeksen: se hva er søkeordene. Oppføringene med de fleste referansesider er viktige. Skriv dem ned på et ark, disse er nøkkelordene i læreboken. Les deretter introduksjonen, spesielt på slutten, som presenterer hovedideene utviklet i boken, og på konklusjonen.

Kombinere lineær lesing og selektiv lesing


Les kun boken når disse trinnene er oppnådd! Bruk en peker for en raskere lineær lesing. Fokuser på ord med fet eller kursiv, diagrammer, grafikk, bilder og legender ...

I en historiebok, for eksempel, vil du huske datoene og årsakene til hendelsene som fant sted. Du er velkommen til å kommentere noen datoer i venstre marg og skrive i høyre margen en setning som oppsummerer siden.

Ved å kombinere visuell veiledning og selektiv lesing , vil du spare tid for læring. Men vær forsiktig, det er ikke mirakuløs. Det er nødvendig å investere litt før du har en avkastning på fortjeneste!

Mål og lær


Det som ikke blir målt, blir ikke bedre. Hvor fort leser du nå? Hvis du ikke vet, er det på tide å måle det.

Det er mange elektroniske verktøy som er utformet for å måle lesehastigheten din. Her er 3 av dem:
1. ReadingSoft.com
2. FreeReadingTest.com
3. MyReadSpead.com

Resultatet av testen vil være grunnnivået som du kan forbedre.
Her er noen gjennomsnittlige lesehastigheter (native engelsktalende leser på engelsk):

Rask lesing på fremmedspråk


Nå som du vet hvordan du leser fort, må du lære å lese på et fremmedspråk.
Du må kombinere to ferdigheter .
Det er sannsynligvis ikke lesehastigheten som trenger forbedring, men heller forståelseshastigheten .
Lese forståelse avhenger av en grundig forståelse av vokabular i kontekst .
Den beste og mest effektive måten å forbedre forståelseshastigheten er å bruke mange timer på å lytte til språket .

Nyhetssendinger, spesielt, og annen eksponering for språket som snakkes av innfødte i normal hastighet, vil øke forståelsen.
Inntil man blir helt flytende på fremmedspråk, er det nødvendig å oversette mentalt inn i morsmålet vårt, hva vi hører på et fremmedspråk. Dette er normalt.

Når vi begynner å tenke på fremmedspråk , trenger vi ikke å oversette mentalt, og forståelsens hastighet er øyeblikkelig.
Du vil da kunne bruke dine leseferdigheter og din svært gode språkforståelse for å lese veldig raskt på dette språket.

kilder


Letudiant.fr
Quora.com
insanity-mind.com

Hva med deg? Har du prøvd noen av disse teknikkene, har du vært i stand til å forbedre?
Vennligst del din mening med å legge igjen en kommentar nedenfor:

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All