Help

NEW ARTICLE

Научете език, докато слушате музика: как да се получи по-ефективни резултати?Да, това е добре известно, че музиката може да бъде много ефективен инструмент за учене на чужд език. Както и с филми в оригинална версия, текстовете на музиката са добър източник на думи и фрази, за да запомнят, докато се забавляват. Също така, да слушате или бучене чужди песни за подобряване си произношение. Тази статия предлага някои идеи, които да ви помогнат да научите чужд език с музика, и ви кани да се практикува този метод, който ми харесва лично. English музика е много присъства в ежедневието ни, независимо дали в супермаркета, в колата, да слушате радио или гледане на телевизия ... Където и да отидете, музикални ноти, придружени от английски текстове сопа мозъците ни. Чрез музика, огромни вълни от думи и фрази, около нас, с изключителен потенциал за учене.
Но често ние не обръщат достатъчно внимание (пасивно слушане), така че не се подобри нивото ни език. Учене на език, с музика, се опитва да се справи с лингвистична информация, докато правиш дейност, която ни харесва. Страстта към музиката може да бъде ключът към подобряване на език (английски, испански, френски, немски, арабски, и т.н.). Знам, че много приятели, които са се научили английски, докато дрънкане на китара и тананика в същото време! Това са стъпките за оптимизиране на вашия живот с музиката, докато останалите приятно дейност:

1 - Изберете песента, която харесва


Не е необходимо да се отиде по-далеч, за да изберете каква музика да слушат. Съветът е да се започне с песните, които вече слушат. Тогава намерите текста, които обичате. Чуваме десетина пъти на ден любимите ни песни, но може би ние не обръщат достатъчно внимание на тяхното съдържание и смисъл на думите им. Мисля, че сега знам, че повторението е един от най-важните фактори при изучаването на чужд език.

2 - Опитайте се да пея или бучене, без да погледне


Ако искате да подобрите си произношение, важно е да се опита да пее в опита си да имат най-добрия възможен произношението без да четете текста. Всъщност, когато човек се опитва да пее четене текстовете, нашите лоши навици произношение ще бъдат възобновени. Това няма значение, ако вие не разбирате смисъла на това, което пее, най-много в този етап е правилно да се произнесе. Допълнително стъпка ще бъде да се опита да пиша текста от слушане. Това е много добро упражнение (вие обаче трябва да има междинно ниво).

3 - търси думи


След това можете да намерите текста в интернет. За да направите това, просто търсене в Google 'литици Името на песента'. И ако имате нужда от превод, просто търсене 'превод NomDeLaChanson литици', за да получите това, което ви трябва в рамките на няколко кликвания. Лично аз предпочитам сайтове, които имат както оригиналния текст и превода на вашия език, на същата страница ... Ако използвате качи, можете да инсталирате малка програма, която играе музикалната си библиотека и автоматично записва думите в MP3 файл. Аз препоръчвам 'LyricsFetcher' PC софтуер или MAC 'Get Лиричния'. Те ви позволяват с няколко кликвания да имат текстовете на вашия iPhone или Ipod по същото време, както музиката. Така че, дори когато сте в движение, можете да, ако желаете, да слушате любимата си музика, докато четете думите му.

4 - Вслушайте се в песента, докато четете текста


Това е време, за да слушате музика с текст, ще се изненадате да откриете думи и фрази, които вече знаете, без да са наясно с това. В действителност, това не винаги е лесно да се разбере със себе си думите на една песен на чужд език. Съсредоточете се върху фрази на интереси или може би само на припева. Ако вече знаете припева на любимите си песни, това е достатъчно, за да се научат стотици думи и фрази на чужди езици.
Ето няколко примера:
За английски: титлата и припева на 'Можем да го направим' Бийтълс ни учи терминът 'работят', което означава 'решаване'.

Гласът на Стинг 'Надявам се, че някой се моето послание в бутилка', ще научите, без много усилия, пълна свобода.

'Не, не ES Amor / Lo ви sientes / SE лама Obsession' (Не, това не е любов / това, което чувстваш / тя се нарича мания) изпята от Aventura. Ето и видеото на Obsession музика в YouTube.

За италианския: там е много красива песен от Шарл Азнавур: 'La Mamma'. Всъщност, Азнавур и красиво интерпретира песента на италиански.

След това, вкусове на всички, че ключът е да изберете песните, които обичате!

5 - Слушай отново и запее


Сега, че знаете текстовете и разбрах общия смисъл на думата, а след това можете да продължите да го слушате, докато я пее. След като сте избрали вашата любима песен, вие определено ще искате да го пее, докато правиш други дейности като например управление на автомобил, под душа ... След известно време, в крайна сметка ще запомните песента! Повторението е една от основите на запаметяване. Ако следвате тези пет стъпки, аз ви гарантирам, че ще се подобри по смислен начин, и всичко това без никакви усилия, и по-приятен начин.
Един от триковете мога да ви посъветват езиковото обучение е да се редуват малко 'сериозно проучване' с приятни дейности (музика, филми и др.), За да продължават да повтарят, без капка внимание. Резултатите могат да бъдат изключително невероятни! И вие, някога сте научили език чрез музиката? Ако е така, коя песен? (Моля да поставите връзка YouTube във вашите коментари)

Related topics: