Βοήθεια

Μάθετε μια γλώσσα, ενώ ακούτε μουσική: πώς να πάρει καλύτερα αποτελέσματα;Ναι, είναι καλά γνωστό ότι η μουσική μπορεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Όπως και με ταινίες στην αρχική τους έκδοση, οι στίχοι της μουσικής είναι μια καλή πηγή των λέξεων και των φράσεων για να απομνημονεύσουν ενώ έχοντας τη διασκέδαση. Επίσης, να ακούσετε ή βουητό ξένα τραγούδια για να βελτιώσει την προφορά σας. Αυτό το άρθρο προσφέρει μερικές ιδέες για να σας βοηθήσουν να μάθετε μια ξένη γλώσσα με τη μουσική, και σας προσκαλεί να εξασκηθείτε στη μέθοδο αυτή που μου αρέσει προσωπικά. Αγγλική μουσική είναι πολύ παρόντες στην καθημερινή μας ζωή, είτε στο σούπερ μάρκετ, στο αυτοκίνητο, ακούγοντας ραδιόφωνο ή βλέποντας τηλεόραση ... Όπου κι αν πάτε, μουσικές νότες που συνοδεύεται από το αγγλικό κείμενο χτυπήσουν το μυαλό μας. Μέσα από τη μουσική, τεράστια κύματα των λέξεων και φράσεων γύρω μας, με εξαιρετικές δυνατότητες για μάθηση.
Αλλά συχνά δεν δίνουμε αρκετή προσοχή (παθητική ακρόαση), γι 'αυτό δεν βελτιωθεί το επίπεδο της γλώσσας μας. Η εκμάθηση μιας γλώσσας με τη μουσική, προσπαθεί να ασχοληθεί με γλωσσικές πληροφορίες, ενώ κάνει μια δραστηριότητα που μας αρέσει. Το πάθος για τη μουσική μπορεί να είναι το κλειδί για τη βελτίωση της γλώσσας (αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, αραβικά, κλπ). Ξέρω πολλούς φίλους που έχουν μάθει αγγλικά, ενώ γρατζούνισμα μια κιθάρα και σιγοτραγουδώντας την ίδια στιγμή! Εδώ είναι τα βήματα για τη βελτιστοποίηση της μάθησης σας με τη μουσική, ενώ παραμένει μια ευχάριστη δραστηριότητα:

1 - Επιλέξτε το τραγούδι που σας αρέσει


Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να προχωρήσουν περισσότερο και να επιλέξετε τι μουσική για να ακούσετε. Η συμβουλή είναι να ξεκινήσετε με τα τραγούδια που έχετε ήδη ακούσει. Στη συνέχεια, βρείτε τους στίχους που αγαπάτε. Ακούμε μια ντουζίνα φορές την ημέρα τα αγαπημένα μας τραγούδια, αλλά ίσως δεν δίνουμε αρκετή προσοχή στο περιεχόμενο και το νόημα των λέξεων τους τους. Νομίζω ότι τώρα γνωρίζουμε ότι η επανάληψη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

2 - Προσπαθήστε να τραγουδούν ή βουητό χωρίς να κοιτάξει


Αν θέλετε να βελτιώσετε την προφορά σας, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να τραγουδήσει στην προσπάθεια να έχουμε την καλύτερη δυνατή προφορά, χωρίς να διαβάζει κανείς τους στίχους. Πράγματι, όταν κάποιος προσπαθεί να τραγουδήσει την ανάγνωση των στίχων, οι κακές συνήθειες προφορά μας θα συνεχιστεί. Δεν έχει σημασία αν δεν μπορείτε να καταλάβετε το νόημα του τι τραγουδούν, οι περισσότεροι σε αυτό το βήμα είναι να προφέρει σωστά. Ένα επιπλέον βήμα θα ήταν να προσπαθήσει να γράψει τους στίχους από την ακρόαση. Αυτή είναι μια πολύ καλή άσκηση (ωστόσο, θα πρέπει να έχετε ένα ενδιάμεσο επίπεδο).

3 - Αναζητήστε λέξεις


Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε τους στίχους στο διαδίκτυο. Για να το κάνετε αυτό, απλά αναζήτηση στο google 'λυτικά όνομα του τραγουδιού'. Και αν χρειάζεστε μετάφραση, απλά αναζήτηση 'μετάφραση NomDeLaChanson λυτικά' για να πάρετε ό, τι χρειάζεστε με μερικά μόνο κλικ. Προσωπικά, προτιμώ τις περιοχές που έχουν τόσο το αρχικό κείμενο και τη μετάφραση στη γλώσσα σας στην ίδια σελίδα ... Εάν χρησιμοποιείτε το iTunes, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μικρό πρόγραμμα που παίζει μουσική βιβλιοθήκη σας και αυτόματα καταγράφει τις λέξεις στο αρχείο MP3. Θα ήθελα να συστήσω το 'LyricsFetcher' λογισμικό PC ή MAC 'Get Λυρική». Σας επιτρέπουν μερικά κλικ για να έχουν τους στίχους δικαίωμα στο iPhone ή το iPod σας ταυτόχρονα με την μουσική. Έτσι, ακόμα και όταν είστε εν κινήσει, μπορείτε, αν θέλετε, να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική ενώ διαβάζετε τα λόγια του.

4 - Ακούστε το τραγούδι ενώ διαβάζετε το κείμενο


Ήρθε η ώρα για να ακούσετε μουσική με στίχους, θα εκπλαγείτε να βρείτε λέξεις και φράσεις που ήδη γνωρίζετε, χωρίς να το γνωρίζει αυτό. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβετε από μόνοι σας τα λόγια ενός τραγουδιού σε μια ξένη γλώσσα. Έμφαση στην φράσεις του ενδιαφέροντος ή ίσως ακριβώς τη χορωδία. Αν γνωρίζετε ήδη την χορωδία από τα αγαπημένα σας τραγούδια, αυτό είναι αρκετό για να μπορείτε να μάθετε τις εκατοντάδες των λέξεων και φράσεων σε ξένες γλώσσες.
Εδώ είναι μερικά παραδείγματα:
Για Αγγλικά: τον τίτλο και την χορωδία του 'Μπορούμε να απασχοληθούμε σε το έξω' Beatles μας διδάσκει ο όρος «λειτουργήσει», που σημαίνει «λύσει».

Η φωνή του Sting 'Ελπίζω ότι κάποιος παίρνει μου Μήνυμα σε ένα μπουκάλι,' θα μάθετε, χωρίς πολλή προσπάθεια, μια πλήρη πρόταση.

'Όχι, όχι es amor / Lo σας sientes / se λάμα Obsession» (Όχι, αυτό δεν είναι αγάπη / τι νιώθεις / λέγεται εμμονή) τραγουδιέται από Aventura. Εδώ είναι το βίντεο της μουσικής Obsession στο YouTube.

Για τον Ιταλό: υπάρχει ένα πολύ όμορφο τραγούδι από Σαρλ Αζναβούρ: 'La Mamma». Πράγματι, Αζναβούρ όμορφα, ερμηνεύει το τραγούδι στα ιταλικά.

Μετά από αυτό, όλα τα γούστα, το κλειδί είναι να επιλέξετε τα τραγούδια που αγαπάμε!

5 - Ακούστε ξανά και να αρχίσει το τραγούδι


Τώρα που ξέρετε τους στίχους και κατανοήσει τη γενική έννοια, τότε μπορείτε να συνεχίσετε να ακούτε αυτό, ενώ το τραγούδι. Αφού έχετε επιλέξει το αγαπημένο σας τραγούδι, σίγουρα θα θέλετε να το τραγουδήσει, ενώ κάνει άλλες δραστηριότητες, όπως, για παράδειγμα, η οδήγηση ενός αυτοκινήτου, στο ντους ... Μετά από λίγο, θα απομνημονεύσει τελικά το τραγούδι! Η επανάληψη είναι μία από τις βασικές αρχές της απομνημόνευσης. Εάν ακολουθήσετε τα βήματα αυτά τα 5, σας εγγυώμαι ότι θα βελτιώσει κατά ουσιαστικό τρόπο, και όλα αυτά χωρίς καμία προσπάθεια, και σε ένα ευχάριστο τρόπο.
Ένα από τα κόλπα που μπορώ να σας συμβουλεύσει σχετικά με την εκμάθηση γλωσσών είναι να εναλλάσσονται λίγο «σοβαρή μελέτη» με ευχάριστες δραστηριότητες (μουσική, ταινίες, κλπ.) Να το επαναλαμβάνουμε χωρίς μείωση της προσοχής. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι απίστευτα εκπληκτικό! Και εσείς, έχετε ποτέ μάθει μια γλώσσα μέσα από τη μουσική; Αν ναι, ποιο τραγούδι; (Παρακαλούμε να βάλετε ένα σύνδεσμο στο YouTube τα σχόλιά σας)

Related topics: