Ndihmë

NEW ARTICLE

Mësoni një gjuhë ndërsa duke dëgjuar muzikë: si për të marrë rezultate më efektive?Po, ajo është e njohur mirë se muzika mund të jetë një mjet shumë efektiv për të mësuar një gjuhë të huaj. Si me filmat në versionin origjinal, lyrics e muzikës janë një burim i mirë i fjalëve dhe frazat për të mësuar përmendësh ndërsa të kesh kënaqësi. Gjithashtu, dëgjoni apo hum këngë të huaj për të përmirësuar shqiptimin tuaj. Ky artikull ofron disa ide për t'ju ndihmuar të mësojnë një gjuhë të huaj me muzikë, dhe ju fton për të praktikuar këtë metodë që unë pëlqen personalisht. Muzikë anglisht është shumë i pranishëm në jetën tonë të përditshme, qoftë në supermarket, në makinë, duke dëgjuar radion apo duke parë TV ... Kudo që shkoni, shënime muzikore të shoqëruar nga tekstet anglisht çomange trurin tonë. Përmes muzikës, valëve të mëdha të fjalëve dhe frazat rreth nesh, me potencial të jashtëzakonshëm për mësim.
Por shpesh ne nuk i kushtoj vëmendje të mjaftueshme (të dëgjuarit pasiv), kështu që nuk ka përmirësuar nivelin tonë të gjuhës. Mësoni një gjuhë me muzikë, është duke u përpjekur për t'u marrë me të dhëna gjuhësore duke bërë një aktivitet që ne pëlqen. Pasioni për muzikë mund të jetë çelësi për përmirësimin e gjuhës (ose anglisht, spanjisht, frëngjisht, gjermanisht, arabisht, etj). Unë e di shumë miq që e kanë mësuar gjuhën angleze ndërsa cingëllimë një kitarë dhe të gjallë në të njëjtën kohë! Këtu janë hapat për të zgjedh mësimin tuaj me muzikë duke mbetur një aktivitet të kënaqshme:

1 - Zgjidhni këngë ju pëlqen


Nuk ka nevojë për të shkuar më tej për të zgjedhur atë muzikë për të dëgjuar. Këshilla është që të fillojë me këngët që ju tashmë e dëgjon. Pastaj gjeni lyrics e doni. Ne dëgjojmë një duzinë herë në ditë këngët tonë të preferuar, por ndoshta ne nuk i kushtoj vëmendje të mjaftueshme për përmbajtjen e tyre dhe kuptimin e fjalëve të tyre. Unë mendoj se ju tani e dini se përsëritja është një nga faktorët më të rëndësishëm në të mësuarit e një gjuhe të huaj.

2 - Përpiquni të këndoj apo hum pa shikuar


Nëse ju doni të përmirësuar shqiptimin tuaj, është e rëndësishme që të përpiqen për të kënduar në duke u përpjekur që të ketë shqiptim të mirë të mundshme, pa e lexuar lyrics. Në të vërtetë, kur dikush përpiqet për të kënduar lexuar lyrics, zakonet tona të këqija shqiptimin do të rifillojë. Nuk ka rëndësi në qoftë se ju nuk e kuptoni domethënien e asaj që ju këndoj, më në këtë hap është të shprehem siç duhet. Një hap tjetër do të ishte të përpiqen për të shkruar lyrics duke dëgjuar. Ky është një ushtrim shumë i mirë (ju duhet megjithatë kanë një nivel të ndërmjetëm).

3 - Shiko për fjalë të


Atëherë ju mund të gjeni lyrics në internet. Për ta bërë këtë, vetëm kërko në google 'lytics emrin e këngë'. Dhe në qoftë se keni nevojë për përkthim, kërko vetëm 'NomDeLaChanson përkthimit lytics' për të marrë atë që ju duhet në disa klikime. Personalisht, unë preferoj faqet që kanë të dy tekstin origjinal dhe përkthim në gjuhën tuaj në të njëjtën faqe ... Në qoftë se ju përdorni iTunes, ju mund të instaloni një program i vogël që luan bibliotekën tuaj muzikë dhe automatikisht regjistron fjalët në MP3 file. Unë rekomandoj 'LyricsFetcher' software PC apo MAC 'Get lirik'. Ato lejojnë ju disa klikime të ketë lyrics e drejtë në iPhone tuaj apo iPod në të njëjtën kohë me muzikë. Pra, edhe kur ju jeni në lëvizje, ju mund të, nëse ju dëshironi, dëgjoni muzikën tuaj të preferuar gjatë leximit të fjalëve të tij.

4 - Dëgjoni këngën gjatë leximit të tekstit


Është koha për të dëgjuar muzikë me tekst, ju do të jetë i befasuar për të gjetur fjalë dhe fraza që ju tashmë e dini pa qenë të vetëdijshëm për këtë. Në fakt, kjo nuk është gjithmonë e lehtë për të kuptuar nga vetë fjalët e një kënge në një gjuhë të huaj. Të përqëndrohet në frazat e interesit apo ndoshta vetëm kor. Nëse ju tashmë e dini refrenin e këngëve tuaja të preferuara, kjo është e mjaftueshme për ju për të mësuar qindra fjalë dhe fraza në gjuhë të huaja.
Këtu janë disa shembuj:
Për gjuhën angleze: titullin dhe kor e 'Ne Mund Work It Out' Beatles na mëson termin 'punojnë jashtë' që do të thotë 'zgjidhur'.

Zëri Sting-së 'Unë Shpresoj se dikush merr mesazh time në një shishe', ju do të mësoni, pa shumë përpjekje, një fjali të plotë.

'Jo, Jo es amor / Lo ju sientes / se llama Obsession' (Jo, kjo nuk është dashuri / ajo që ju mendoni / ajo e quajtur mani) kënduar nga Aventura. Ja video e Obsession muzikë në YouTube.

Për italian: nuk është një këngë shumë e bukur nga Charles Aznavour: 'La Mamma'. Në të vërtetë, Aznavour gjithashtu bukur interpreton këngën në italisht.

Pas kësaj, shijet e secilit, kryesore është që të zgjidhni këngët e doni!

5 - Dëgjoni përsëri dhe të fillojnë të kënduarit


Tani që ju e dini lyrics dhe kuptuar kuptimin e përgjithshëm, atëherë ju mund të vazhdojë për të dëgjuar atë duke kënduar atë. Pasi të keni zgjedhur këngën tuaj të preferuar, ju patjetër do të duan të këndojnë atë, ndërsa duke bërë aktivitete të tjera si, për shembull, po ngiste një makinë, në dush ... Pas një kohë, ju përfundimisht do të mësuar përmendësh këngën! Përsëritja është një nga bazat e mësimit përmendësh. Në qoftë se ju ndiqni këto 5 hapa, unë ju garantoj se ju do të përmirësojë në mënyrë kuptimplote, dhe të gjithë pa asnjë përpjekje, dhe në një mënyrë të këndshme.
Një nga truket që unë mund të ju këshillojnë mbi mësimin e gjuhës është të alternativ një bit 'studim serioz' me aktivitete të këndshme (muzikë, filma, etj.) Për të mbajtur përsëritur pa një rënie të vëmendjes. Rezultatet mund të jenë tepër të mahnitshme! Dhe ju, a keni mësuar ndonjëherë një gjuhë nëpërmjet muzikës? Nëse po, çfarë këngë? (Ju lutemi vendosni një lidhje YouTube në komentet tuaja)

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  1 All