Bantuan

NEW ARTICLE

Bahasa apakah yang paling sukar untuk dipelajari?Sesetengah bahasa memerlukan lebih daripada satu tahun pengajian untuk mempelajari asas-asas sementara yang lain hanya mengambil masa beberapa minggu. Tetapi yang mana satu adalah yang paling sukar dalam semua? A ranking oleh UNESCO mencadangkan 10 teratas satu bahasa yang paling sukar di dunia.

1: Cina


Cina adalah bahasa yang sukar terutama bentuk bertulis.
Aksara Cina memberikan petunjuk mengenai sistem sebutan dan nada yang boleh memberikan makna baru kepada perkataan.

2: Yunani


Satu bahasa yang amat sukar kerana peraturan yang kompleks daripada penekanan. Namun penekanan adalah sangat penting, kerana ia menyebabkan banyak daripada suara yang boleh mengubah makna perkataan.

3: Bahasa Arab


Abjad daripada 28 huruf, bacaan kanan ke kiri, satu vokal sahaja, bahasa Arab adalah sangat sukar untuk difahami. Ia mempunyai pembinaan kompleks perkataan bermula dari akar asas. Surat-surat suara tekak akan menjadi halangan pertama untuk Bahasa Inggeris dan pelajar Perancis.

4: Iceland


Perbendaharaan kata kuno dan tatabahasa yang kompleks menjadikannya sangat sukar untuk menguasai. Kesukaran utama Iceland terletak pada hakikat bahawa sesetengah vokal dipengaruhi oleh persekitaran mereka dengan declensions dan conjugations. Juga, perkataan yang sama boleh mengambil masa sehingga 70 berbeza 'bentuk'.

5: Jepun


Dipengaruhi oleh Cina, bahasa Jepun juga meminjam banyak kata-kata dalam bahasa Inggeris sejak Perang Dunia II. Kesukaran besar bahasa datang daripada perbezaan di antara perkataan bertulis dan yang dituturkan. Tatabahasanya membenarkan untuk menyatakan pelbagai bahasa dan kesopanan formaliti.

6: Finland


Ini bahasa Nordic mempunyai tatabahasa yang kompleks dengan 15 kes. Akhiran Finland sering digunakan di mana bahasa lain menggunakan kata ganti nama dan kata depan. Bahasa Finland juga akan mengubah kata kerja, kata nama, kata ganti nama, adjektif dan nombor mengikut peranan mereka dalam ayat.

7: Jerman


Ini adalah bahasa inflected di mana semua perkataan tidak tidak berubah) dengan conjugations dan declensions dengan tidak kurang daripada tiga jantina tatabahasa maskulin, feminin dan neuter. Banyak perkataan mempunyai juga akar yang sama, apatah lagi penggunaan tetap dialek.

8: Norway


Norway lisan hanya mempunyai beberapa 'standard' rasmi dan dialek tempatan masih sangat penting.

9: Denmark


Dengan sistem yang luar biasa, bahasa yang dituturkan tidak ada sedikit atau kaitan dengan penulisan yang amat merumitkan pembelajaran.

10: Perancis


Bahasa Perancis adalah bahasa yang berasal dari Latin. Ia tidak sukar untuk belajar bagi anak negeri yang datang dari negara yang mempunyai bahasa dari keluarga yang sama seperti Itali, Portugis atau Sepanyol. Ia agak berbeza kepada orang lain yang berfikir Perancis mempunyai sebutan stric dan kadang-kadang kabur.
  • FAQ Author: patpat profile pictureJanuary 2015

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  5  1  1  1  1 All