Pomoć

NEW ARTICLE

Koji je najteži jezik za naučiti?Neki jezici zahtijevaju više od jedne godine studija naučiti osnove, dok drugi uzeti samo nekoliko tjedana. No, što je jedna najteže od svega? Poredak UNESCO-a predlaže Top 10 najtežih jezika na svijetu.

1: Chinese


Kineska je posebno teško jezika pogotovo njegov pisani oblik.
Kineski znakovi daju pojma o izgovoru i tonskog sustava koji može dati cijeli novi smisao riječi.

2: Grčki


Jezik koji je posebno teško zbog složenih pravila akcentima. Ipak, naglašavanje je vrlo važno, jer to uzrokuje mnoge infleksije nego može promijeniti značenje riječi.

3: Arapski


Abeceda od 28 slova, desna na lijevo čitanja, nekoliko samoglasnika, arapski jezik je vrlo teško razumjeti. To je kompleksan izgradnju riječima počevši od baze korijena. U grleni slova će biti prvi prepreke za engleski i francuski učenika.

4: Islandski


Njegova arhaična vokabular i gramatiku kompleks čine ga vrlo teško svladati. Glavna poteškoća na Islandu leži u činjenici da su neki samoglasnici pogođeni svoje okoline sa sklonidbe i konjugacije. Također, ista riječ može potrajati i do 70 različitih 'oblicima'.

5: Japanski


Pod utjecajem kineske, japanski jezik i posuđuje mnoge riječi u engleskom jeziku još od Drugog svjetskog rata. Velika poteškoća jezika dolazi iz razlike između pisane riječi i govori jedan. Gramatika dopustiti da izrazi širok raspon jezične pristojnosti i formalnosti.

6: Finski


Ovaj Nordic jezik ima izuzetno složen gramatiku s 15 slučajeva. Finski sufiksi se često koristi tamo gdje ostali jezici koriste zamjenice i prijedlozi. Finski jezik će mijenjati glagole, imenice, zamjenice, pridjeva i brojeva prema njihovoj ulozi u rečenici.

7: njemački


To je utjecajne jezik u kojem sve riječi nisu nepromjenjivi) s konjugacija i sklonidbe s ne manje od tri gramatičke spola muški, ženske i neutralne. Mnoge riječi imaju također isti korijen, a da ne spominjem redovitu uporabu dijalektu.

8: Norveški


Usmeni Norveški ima samo nekoliko službenih 'standarde' i lokalni dijalekti su još uvijek vrlo važna.

9: Danski


Sa svojim neobičnim zvučnim sustavom, govorni jezik ima malo ili nikakve veze s pisanjem što uvelike otežava učenje.

10: Francuski


Francuski jezik je jezik latinskog podrijetla. To nije teško naučiti za domorodaca koji dolaze iz zemlje s jezikom iz iste obitelji kao i talijanski, portugalski i španjolski. To je sasvim drugačiji od drugih koji misle Francuski je stric, a ponekad čudan izgovor.
  • FAQ Author: patpat profile pictureJanuary 2015

Related topics: