Hjälp

NEW ARTICLE

Hur man startar ett äventyr med polskaPolska är allmänt erkänt som ett av de svåraste språken i världen.

Ackumulering av 'raslande' ord, böjelse och atypiska stavningskluster som är svåra att uttala är mardröm för utlänningar.

Rikedom av grammaregler och tvetydighet i ord är också svårigheter som alla elever behöver klara av.

Det finns många metoder för att studera och förbättra språkkunskaper, men vilka är lämpliga för polska?
Hur gör jag den här tungan lätt att studera?

Här är tips som hjälper dig att förbättra ditt sätt att lära dig polska.

Först lyssna på polska. Det är omöjligt att lära sig något främmande språk utan kontakt med det. Låt din hjärna anpassa sig till nya ljud och ordförråd.

Du bör lyssna naturligt talande människor och steg för steg vänja dig vid polska.

Kom ihåg att det inte är en bra idé att använda ljudspårskurserna. Denna typ av poster är ganska artificiell och tillåter inte att vi rymmer 100%.

I verkligheten talar polska människor väldigt snabbt och de skiljer inte någonsin ord. Jag rekommenderar dig att prenumerera på polska YouTubers, bland annat 7 metrów pod Ziemią, Inaczej Mówiąc och Arlena Witt .
Tillverkarna av den här kanalen använder ett briljant, officiellt språk och de har bra diktion.

Ett annat sätt att introducera språket i det dagliga livet är att lyssna på polska sånger. Det finns tusentals ljudspår så att alla kommer att hitta något tilltalande.

För närvarande är en av de mest populära musikerna Dawid Podsiadło, Natalia Nykiel, Cleo, Roksana Węgiel och Vicky Gabor .

Vänta inte, skapa din spellista!

För det andra, försök att ansluta processen att lära dig polska med dina passioner. Är du entusiastisk över historien? Läs om Polens förflutna. Lita på mig, det är extremt intressant. Ord för ord översätt artiklarna och fånga nya ord.

Är det din hobby att resa? Planera en liten resa till Polen. Använd polska webbplatser för att få lite information om attraktiva platser och värdefulla sevärdheter eller museer. Kom till Polen och konfrontera din kunskap med verkligheten.

Är du intressant att laga mat? Förbered polska nationella rätter hemma. Hitta några recept på Internet och försök komma ihåg hur vi namnge produkterna och givna åtgärder.

Håll öppet sinne för nya upplevelser och var inte rädd för att göra misstag.
För det tredje, skaffa polska vänner. Du kan träffa polska människor nästan överallt. Om du har ett tillfälle, prata med turist. Det är ett fantastiskt alternativ att starta ny vänskap! Tack vare Internet kan du chatta med polska människor och be dem om allt du vill veta. Var mod! Vi vägrar aldrig hjälp.

Webbplatserna som Polyglot Club ger dig en enorm chans att öva dina språkkunskaper. Missa inte detta tillfälle!
Slutligen, kom ihåg att märka dina framsteg och göra anteckningar. Skriv varje ord som du kommer att lära dig i anteckningsboken. Ett annat alternativ är att förbereda ordförrådslistan på Quizlet där du också kan göra några övningar i samband med nya ord. Försök att binda orden med bilder. Det hjälper dig att associera ljudet med vyn.

Det skulle också vara jättebra om du fäster papper med polska ord till grundläggande föremål som du använder varje dag. Det gör att du studerar omedvetet under prosaiska aktiviteter. Vara kreativ!

Sammanfattningsvis mäter det inte vilket sätt att lära dig väljer, metoden måste vara din. Hitta något som ger dig tillfredsställelse och frihet under studietiden. Var tålmodig och ge dig själv mycket tid. Ingenting händer plötsligt.

Endast hårt arbete gör perfekt!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 3  2 All