Help

NEW ARTICLE

Как да започнете приключение с полскиПолският е общопризнат като един от най-трудните езици в света.

Натрупването на „шумолещи” думи, склонение и нетипични сричкови групи, трудни за произнасяне, са кошмар на чужденците.

Богатството на граматичните правила и неяснотата на думите също са трудности, с които всеки учещ трябва да се справи.

Има много методи за изучаване и усъвършенстване на езиковите умения, но кои са подходящи за полски?
Как да направя този език лесен за изучаване?

Ето съвети, които ще ви помогнат да подобрите начина си на изучаване на полски език.

Първо, слушайте полски. Невъзможно е да се научи някой чужд език без контакт с него. Оставете мозъка си да се адаптира към новите звуци и речник.

Трябва да слушате естествено говорещи хора и стъпка по стъпка да свикнете с полския.

Не забравяйте, че използването на курсове за саундтрак не е добра идея. Този тип записи са доста изкуствени и не ни позволяват да се настаним на 100%.

В реалния живот полските хора говорят много бързо и не различават ясно някога дума. Горещо ви препоръчвам да се абонирате за полски YouTubers, между другите 7 metrów pod Ziemią, Inaczej Mówiąc и Arlena Witt .
Създателите на този канал използват брилянтен официален език и имат добра дикция.

Друг начин за въвеждане на езика в ежедневието е слушането на полски песни. Има хиляди звукови записи, така че всеки ще намери нещо привлекателно.

В момента едни от най-популярните музиканти са Dawid Podsiadło, Natalia Nykiel, Cleo, Roksana Węgiel и Vicky Gabor .

Не чакайте, създайте своя плейлист!

Второ, опитайте се да свържете процеса на изучаване на полски със страстите си. Любител ли сте на историята? Прочетете за миналото на Полша. Повярвайте ми, изключително интересно е. Дума по дума превеждайте статиите и хващайте нови думи.

Вашето хоби ли е пътуването? Планирайте малко пътуване до Полша. Използвайте полски уебсайтове, за да получите информация за атрактивни места и забележителни забележителности или музеи. Елате в Полша и изправете знанията си пред реалността.

Интересно ли ви е в готвенето? Приготвяйте полски национални ястия у дома. Намерете няколко рецепти в Интернет и се опитайте да запомните как назоваваме продуктите и дадените действия.

Останете отворени за нови преживявания и не се страхувайте от грешки.
Трето, създайте приятели от Полша. Почти навсякъде можете да срещнете поляци. Ако имате повод, говорете с туристи. Това е фантастична възможност да започнете ново приятелство! Благодарение на Интернет можете да разговаряте с полски хора и да ги питате за всичко, което искате да знаете. Бъдете смели! Никога не отказваме помощ.

Уеб сайтовете като Polyglot Club ви дават шанс да практикувате езиковите си умения. Не пропускайте тази възможност!
И накрая, не забравяйте да забележите напредъка си и да правите бележки. Напишете всяка дума, която ще научите в бележника. Друга възможност е да подготвите списък с лексика в Quizlet, където можете да направите упражнение, свързано с нови думи. Опитайте се да обвържете думите със снимки. Помага ви да свържете звуците с изгледа.

Също така би било чудесно, ако залепите лист хартия с лакови думи върху основни предмети, които използвате всеки ден. Това прави, че ще изучавате подсъзнателно по време на прозаични дейности. Бъди креативен!

В заключение, не се измерва кой начин на обучение ще изберете, методът трябва да е ваш. Намерете нещо, което ви дава удовлетворение и свобода по време на обучението. Останете търпеливи и си дайте много време. Нищо не се случва внезапно.

Само упоритата работа е перфектна!

Related topics: