Ndihmë

NEW ARTICLE

Si të filloni një aventurë me polonishtenPolonishtja zakonisht njihet si një nga gjuhët më të vështira në botë.

Grumbullimi i fjalëve 'shushurimë', deklecioni dhe grupe atipike rrokjesh të vështira për t'u shqiptuar janë makthi i të huajve.

Pasuria e rregullave gramatikore dhe paqartësia e fjalëve janë gjithashtu vështirësi me të cilat çdo nxënës duhet të përballet.

Ka shumë metoda të studimit dhe përmirësimit të aftësive gjuhësore, por cilat janë të përshtatshme për polonishten?
Si ta bëni këtë gjuhë të lehtë për të studiuar?

Këtu janë këshillat që ju ndihmojnë të përmirësoni mënyrën tuaj të të mësuarit polonisht.

Së pari, dëgjoni polonisht. Shtë e pamundur të mësosh ndonjë gjuhë të huaj pa u kontaktuar me të. Lëreni trurin tuaj të përshtatet me tingujt dhe fjalorin e ri.

Ju duhet të dëgjoni njerëz që flasin natyrshëm dhe hap pas hapi të mësoheni me polonishten.

Mos harroni, përdorimi i kurseve të formës zanore nuk është një ide e mirë. Ky lloj regjistrimi është mjaft artificial dhe nuk na lejon të vendosim në 100%.

Në jetën reale Njerëzit polakë flasin shumë shpejt dhe nuk e dallojnë qartë asnjë fjalë. Ju rekomandoj shumë që të abonoheni në YouTube polak, ndër të tjerët 7 metrów pod Ziemią, Inaczej Mówiąc dhe Arlena Witt .
Prodhuesit e këtij kanali përdorin gjuhë të shkëlqyeshme, zyrtare dhe ata kanë diksion të mirë.

Një mënyrë tjetër për të futur gjuhën në jetën e përditshme është të dëgjoni këngë polake. Ka mijëra këngë zanore kështu që të gjithë do të gjejnë diçka tërheqëse.

Aktualisht një nga muzikantët më të njohur janë Dawid Podsiadło, Natalia Nykiel, Cleo, Roksana Węgiel dhe Vicky Gabor .

Mos prisni, krijoni listën tuaj të dëgjimit!

Së dyti, përpiquni të lidhni procesin e mësimit të polonishtes me pasionet tuaja. A jeni entuziast i historisë? Lexoni për të kaluarën e Polonisë. Më besoni, është jashtëzakonisht interesante. Fjalë për fjalë përktheni artikujt dhe kapni fjalë të reja.

A është udhëtimi hobi juaj? Planifikoni një udhëtim të vogël në Poloni. Përdorni faqet e internetit polonisht për të marrë disa informacione në lidhje me vendet tërheqëse dhe pamjet që vlejnë të shikohen ose muzetë. Ejani në Poloni dhe ballafaqoni njohuritë tuaja me realitetin.

Jeni interesant në gatim? Përgatitni pjata kombëtare polake në shtëpi. Gjeni disa receta në Internet dhe përpiquni të mbani mend se si i emërtojmë produktet dhe veprimet e dhëna.

Qëndroni me mendje të hapur për përvoja të reja dhe mos kini frikë se mos bëni gabime.
Së treti, krijoni miq polakë. Ju mund të takoni polakë pothuajse kudo. Nëse keni ndonjë rast, bisedoni me turistin. Optionshtë mundësi fantastike për të filluar miqësi të re! Falë internetit ju jeni në gjendje të bisedoni me polakët dhe t'u kërkoni atyre gjithçka që dëshironi të dini. Ji kurajo! Ne kurrë nuk e refuzojmë ndihmën.

Faqet e internetit të tilla si Polyglot Club ju japin mundësi të mëdha për të praktikuar aftësitë tuaja gjuhësore. Mos e humbni këtë mundësi!
Në fund, mos harroni të vini re progresin tuaj dhe të bëni shënime. Shkruani çdo fjalë që do të mësoni në librin e shënimeve. Një mundësi tjetër është përgatitja e listës së fjalorit në Quizlet ku gjithashtu mund të bëni disa ushtrime të lidhura me fjalë të reja. Mundohuni t'i lidhni fjalët me fotografi. Ju ndihmon të shoqëroni tingujt me pamjen.

Gjithashtu do të ishte mirë nëse ngjisni copa letrash me fjalë polonisht në objektet themelore të cilat i përdorni çdo ditë. Kjo bën që ju të studioni nënndërgjegjeshëm gjatë aktiviteteve prozaike. Behu krijues!

Si përfundim, Nuk mat se cilën mënyrë të të mësuarit do të zgjedhësh, metoda duhet të jetë e jotja. Gjeni diçka që ju jep kënaqësi dhe liri gjatë studimit. Qëndroni të durueshëm dhe jepini vetes shumë kohë. Asgjë nuk ndodh papritmas.

Vetëm puna e madhe e bën të përsosur!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 2  2 All