Помоћ

Како започети авантуру са пољским језикомПољски је уобичајено препознат као један од најтежих језика на свету.

Акумулација речи које „шушкају“, деклинација и атипични скупови слогова који се тешко изговарају ноћна су мора странаца.

Богатство граматичких правила и двосмисленост речи такође су потешкоће са којима сваки ученик треба да се носи.

Постоји много метода проучавања и усавршавања језичких вештина, али које су погодне за пољски?
Како олакшати учење овог језика?

Ево савета који ће вам помоћи да побољшате начин учења пољског језика.

Прво, слушајте пољски. Немогуће је научити било који страни језик без контакта са њим. Нека се ваш мозак прилагоди новим звуковима и речнику.

Требало би слушати људе који говоре природно и корак по корак се навикавати на пољски.

Запамтите, коришћење курсева са звучним записом није добра идеја. Ова врста евиденције је прилично вештачка и не дозвољава нам да се прилагодимо 100%.

У стварном животу Пољски људи говоре врло брзо и не разликују јасно ни једну реч. 7 metrów pod Ziemią, Inaczej Mówiąc вам препоручујем да се претплатите на пољске ИоуТубере, између осталих 7 metrów pod Ziemią, Inaczej Mówiąc и Arlena Witt .
Творци овог канала користе се бриљантним, службеним језиком и добро диктирају.

Други начин увођења језика у свакодневни живот је слушање пољских песама. Постоје хиљаде звучних записа, тако да ће свако наћи нешто привлачно.

Тренутно су један од најпопуларнијих музичара Dawid Podsiadło, Natalia Nykiel, Cleo, Roksana Węgiel и Vicky Gabor .

Не чекајте, направите своју плејлисту!

Друго, покушајте да процес учења пољског повежете са својим страстима. Да ли сте ентузијаст историје? Прочитајте о прошлости Пољске. Верујте ми, изузетно је занимљиво. Реч по реч преведите чланке и ухватите нове речи.

Да ли су путовања ваш хоби? Испланирајте мали излет у Пољску. Користите пољске веб локације да бисте добили неке информације о атрактивним местима и вредним знаменитостима или музејима. Дођите у Пољску и суочите своје знање са стварношћу.

Да ли сте занимљиви у кувању? Припремите пољска национална јела код куће. Пронађите неке рецепте на Интернету и покушајте да се сетите како именујемо производе и одређене радње.

Останите отворени за нова искуства и не бојте се да ћете погрешити.
Треће, стекните пријатеље Пољака. Пољаке можете срести готово свуда. Ако имате прилику, разговарајте са туристом. Фантастична је опција за започињање новог пријатељства! Захваљујући Интернету можете разговарати са Пољацима и питати их за све што желите да знате. Будите храбри! Никад не одбијамо помоћ.

Веб локације попут Полиглот Цлуб пружају вам огромну шансу да вежбате своје језичке вештине. Не пропустите ову прилику!
На крају, не заборавите да приметите свој напредак и правите белешке. Запишите сваку реч коју ћете научити у бележницу. Друга опција је да на Куизлет-у припремите листу речника, где такође можете да урадите неку вежбу повезану са новим речима. Покушајте да речи вежете сликама. Помаже вам да звукове повежете са погледом.

Такође би било сјајно ако на основне предмете које свакодневно користите залепите папириће са пољским речима. То значи да ћете током прозаичних активности учити подсвесно. Будите креативни!

У закључку, не мери се који начин учења ћете одабрати, метода треба да буде ваша. Нађите нешто што вам пружа задовољство и слободу током студирања. Будите стрпљиви и дајте си пуно времена. Ништа се не догађа изненада.

Савршен је само напоран рад!

Related topics: