Súgó

NEW ARTICLE

Hogyan kezdjünk kalandot a lengyel nyelvvelA lengyel nyelvet általában a világ egyik legnehezebb nyelvének ismerik el.

A 'susogó' szavak, a deklináció és az atipikus szótagfürtök nehezen kimondható felhalmozódása a külföldiek rémálma.

A grammatikai szabályok gazdagsága és a szavak kétértelműsége szintén nehézség, amellyel minden tanulónak megbirkóznia kell.

Számos módszer létezik a nyelvtudás tanulására és fejlesztésére, de melyek alkalmasak a lengyel nyelvre?
Hogyan lehet ezt a nyelvet könnyen tanulni?

Íme néhány tipp, amelyek megkönnyítik a lengyel nyelvtanulás módját.

Először is, hallgasson lengyelül. Lehetetlen idegen nyelvet megtanulni anélkül, hogy kapcsolatba kerülnénk vele. Hagyja, hogy az agyad alkalmazkodjon az új hangokhoz és szókincshez.

Meg kell hallgatnia a természetesen beszélő embereket, és lépésről lépésre meg kell szoknia a lengyel nyelvet.

Ne feledje, hogy a filmzene formai tanfolyamok használata nem jó ötlet. Ez a fajta rekord meglehetősen mesterséges, és nem teszi lehetővé, hogy 100% -ban befogadjuk.

A való életben a lengyel emberek nagyon gyorsan beszélnek, és nem különböztetik meg egyértelműen a valódi szót. Nagyon ajánlom, hogy iratkozzon fel a lengyel YouTube-felhasználókra, többek között 7 metrów pod Ziemią, Inaczej Mówiąc és Arlena Witt .
A csatorna készítői ragyogó, hivatalos nyelvet használnak, és jó a dikciójuk.

A nyelv mindennapi életbe történő bevezetésének másik módja a lengyel dalok meghallgatása. Ezernyi hangsáv található, így mindenki talál valami vonzót.

Jelenleg az egyik legnépszerűbb zenész Dawid Podsiadło, Natalia Nykiel, Cleo, Roksana Węgiel és Vicky Gabor .

Ne várjon, hozza létre a lejátszási listát!

Másodszor, próbálja összekapcsolni a lengyel nyelv tanulását a szenvedélyekkel. Lelkesedik a történelemért? Olvasson Lengyelország múltjáról. Hidd el, rendkívül érdekes. Szóról szóra lefordítja a cikkeket és új szavakat kap.

Az utazás a hobbid? Tervezzen egy kis kirándulást Lengyelországba. Használjon lengyel weboldalakat, hogy információkat szerezzen a vonzó helyekről és a érdemes látnivalókról vagy múzeumokról. Gyere Lengyelországba, és állítsd szembe tudásodat a valósággal.

Érdekes a főzésben? Készítsen otthon lengyel nemzeti ételeket. Találjon néhány receptet az interneten, és próbáljon emlékezni arra, hogyan nevezzük meg a termékeket és az adott intézkedéseket.

Legyen nyitott az új tapasztalatok iránt, és ne féljen a hibázástól.
Harmadszor szerezzen lengyel barátokat. Szinte mindenhol találkozhat lengyel emberekkel. Ha van alkalma, beszéljen turistával. Fantasztikus lehetőség új barátság megkezdésére! Az Internetnek köszönhetően cseveghet lengyel emberekkel, és mindent elkérhet tőlük, amit csak tudni akar. Légy bátor! Soha nem utasítjuk el a segítséget.

Az olyan weboldalak, mint a Polyglot Club , hatalmas esélyt kínálnak arra, hogy gyakorolják nyelvtudásukat. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget!
Végül ne felejtsd el észrevenni a haladást és jegyzetelni. Írj minden szót, amit megtanulsz a jegyzetfüzetbe. Egy másik lehetőség a szókincslista elkészítése a Quizleten, ahol néhány új szóval kapcsolatos gyakorlatot is végezhet. Próbáld képekkel lekötni a szavakat. Segít a hangok társításában a kilátással.

Nagyon jó lenne, ha lengyel szavakat ragasztana az alapvető tárgyakhoz, amelyeket minden nap használ. Ez arra készteti, hogy tudat alatt tanuljon prózai tevékenységek során. Légy kreatív!

Összegzésképpen: Nem azt méri, hogy melyik tanulási módot választja, a módszernek a tiédnek kell lennie. Találj valamit, ami elégedettséget és szabadságot nyújt a tanulás során. Maradj türelmes és adj magadnak sok időt. Semmi sem történik hirtelen.

Csak a kemény munka teszi tökéletessé!

Related topics:

Comments