Ajutor

NEW ARTICLE

Cum să începi o aventură cu polonezaPoloneza este de obicei recunoscută ca una dintre cele mai grele limbi din lume.

Acumularea de cuvinte „foșnitoare”, declinarea și grupurile de silabe atipice greu de pronunțat sunt coșmarul străinilor.

Bogăția regulilor grammatice și ambiguitatea cuvintelor sunt, de asemenea, dificultăți cu care fiecare cursant trebuie să facă față.

Există multe metode de studiu și îmbunătățire a competențelor lingvistice, dar care sunt potrivite pentru poloneză?
Cum să faci această limbă ușor de studiat?

Iată câteva sfaturi care vă ajută să vă îmbunătățiți modul de învățare a polonezei.

În primul rând, ascultați poloneza. Este imposibil să înveți orice limbă străină fără contactul cu ea. Lasă-ți creierul să se adapteze la noi sunete și vocabular.

Ar trebui să ascultați oamenii care vorbesc natural și să vă obișnuiți pas cu pas cu poloneza.

Amintiți-vă, utilizarea cursurilor din coloana sonoră nu este o idee bună. Acest tip de înregistrări este destul de artificial și nu ne permite să ne acomodăm în proporție de 100%.

În viața reală, oamenii polonezi vorbesc foarte repede și nu disting clar cuvântul vreodată. Vă recomand cu tărie să vă abonați la YouTubers polonezi, printre Alții 7 metrów pod Ziemią, Inaczej Mówiąc și Arlena Witt .
Producătorii acestui canal folosesc o limbă oficială strălucitoare și au o dicțiune bună.

O altă modalitate de a introduce limba în viața de zi cu zi este de a asculta cântece poloneze. Există mii de piste sonore, astfel încât toată lumea va găsi ceva atrăgător.

În prezent, unul dintre cei mai populari muzicieni sunt Dawid Podsiadło, Natalia Nykiel, Cleo, Roksana Węgiel și Vicky Gabor .

Nu așteptați, creați-vă lista de redare!

În al doilea rând, încercați să conectați procesul de învățare a polonezei cu pasiunile voastre. Ești pasionat de istorie? Citiți despre trecutul Poloniei. Crede-mă, este extrem de interesant. Cuvânt cu cuvânt traduce articolele și prinde cuvinte noi.

Călătoria este hobby-ul tău? Planificați o mică călătorie în Polonia. Folosiți site-uri web poloneze pentru a obține informații despre locuri atractive și atracții sau muzee care merită văzute. Vino în Polonia și confruntă-ți cunoștințele cu realitatea.

Ești interesant în gătit? Pregătiți mâncăruri naționale poloneze acasă. Găsiți câteva rețete pe Internet și încercați să vă amintiți cum denumim produsele și acțiunile date.

Rămâi deschis la minte pentru experiențe noi și nu te teme să greșești.
În al treilea rând, faceți-vă prieteni polonezi. Puteți întâlni polonezi aproape peste tot. Dacă aveți o ocazie, discutați cu turiștii. Este o opțiune fantastică pentru a începe o nouă prietenie! Datorită internetului, puteți discuta cu polonezii și le puteți cere tot ce doriți să știți. Fii curajos! Nu refuzăm niciodată ajutorul.

Site-urile web precum Polyglot Club vă oferă șanse imense să vă exersați cunoștințele lingvistice. Nu ratați această ocazie!
În cele din urmă, nu uitați să observați progresul și să faceți notițe. Scrieți fiecare cuvânt pe care îl veți învăța în caiet. O altă opțiune este să pregătești o listă de vocabular pe Quizlet, unde poți face și exerciții legate de cuvinte noi. Încercați să legați cuvintele cu imagini. Vă ajută să asociați sunetele cu vizualizarea.

De asemenea, ar fi minunat dacă lipiți bucăți de hârtie cu cuvinte poloneze pe obiectele de bază pe care le folosiți în fiecare zi. Se face că veți studia subconștient în timpul activităților prozaice. Fii creativ!

În concluzie, nu măsoară ce modalitate de învățare vei alege, metoda trebuie să fie a ta. Găsiți ceva care să vă ofere satisfacție și libertate în timpul studiului. Rămâneți răbdător și acordați-vă mult timp. Nimic nu se întâmplă brusc.

Doar munca grea este perfectă!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 3  2 All