Pomoć

NEW ARTICLE

Kako započeti avanturu s poljskim jezikomPoljski je obično prepoznat kao jedan od najtežih jezika na svijetu.

Akumulacija riječi koje „šuškaju“, deklinacija i atipični skupovi slogova koji se teško izgovaraju noćna su mora stranaca.

Bogatstvo gramatičkih pravila i dvosmislenost riječi također su poteškoće s kojima se svaki učenik mora nositi.

Postoji mnogo metoda proučavanja i usavršavanja jezičnih vještina, ali koje su prikladne za poljski?
Kako olakšati učenje ovog jezika?

Evo savjeta koji će vam pomoći da poboljšate svoj način učenja poljskog jezika.

Prvo, slušajte poljski. Nemoguće je naučiti bilo koji strani jezik bez kontakta s njim. Neka se vaš mozak prilagodi novim zvukovima i rječniku.

Trebali biste slušati ljude koji govore prirodno i korak po korak navikavati se na poljski.

Zapamtite, korištenje tečajeva sa zvučnim zapisom nije dobra ideja. Ova vrsta zapisa prilično je umjetna i ne dopušta nam da se smjestimo u 100%.

U stvarnom životu poljski ljudi govore vrlo brzo i ne razlikuju jasno ni riječi. 7 metrów pod Ziemią, Inaczej Mówiąc vam preporučujem da se pretplatite na poljske YouTubere, između ostalih 7 metrów pod Ziemią, Inaczej Mówiąc i Arlena Witt .
Tvorci ovog kanala koriste se briljantnim, službenim jezikom i imaju dobru dikciju.

Drugi način uvođenja jezika u svakodnevni život je slušanje poljskih pjesama. Postoje tisuće zvučnih zapisa pa će svi pronaći nešto privlačno.

Trenutno su jedan od najpopularnijih glazbenika Dawid Podsiadło, Natalia Nykiel, Cleo, Roksana Węgiel i Vicky Gabor .

Ne čekajte, izradite svoj popis za reprodukciju!

Kao drugo, pokušajte povezati proces učenja poljskog sa svojim strastima. Zaljubljenik ste u povijest? Pročitajte o prošlosti Poljske. Vjerujte mi, izuzetno je zanimljivo. Riječ po riječ prevedite članke i uhvatite nove riječi.

Jesu li vam putovanja hobi? Isplanirajte mali izlet u Poljsku. Koristite poljske web stranice da biste dobili neke informacije o atraktivnim mjestima i vrijednim znamenitostima ili muzejima. Dođite u Poljsku i suočite svoje znanje sa stvarnošću.

Jeste li zanimljivi u kuhanju? Pripremite poljska nacionalna jela kod kuće. Pronađite neke recepte na Internetu i pokušajte se sjetiti kako imenujemo proizvode i određene radnje.

Ostanite otvoreni za nova iskustva i ne bojte se pogriješiti.
Treće, steknite prijatelje Poljaka. Poljake možete upoznati gotovo svugdje. Ako imate priliku, razgovarajte s turistom. Fantastična je opcija započeti novo prijateljstvo! Zahvaljujući Internetu možete razgovarati s Poljacima i pitati ih za sve što želite znati. Budite hrabri! Nikad ne odbijamo pomoć.

Web stranice poput Polyglot Club pružaju vam ogromnu priliku za vježbanje svojih jezičnih vještina. Ne propustite ovu priliku!
Napokon, ne zaboravite primijetiti svoj napredak i bilježiti. Zapiši svaku bilješku koju ćeš naučiti u bilježnicu. Druga je mogućnost pripremiti popis rječnika u Quizletu, gdje također možete odraditi vježbu povezanu s novim riječima. Pokušajte riječi povezati slikama. Pomaže vam da zvukove povežete s prikazom.

Također bi bilo sjajno ako na osnovne predmete koje svakodnevno koristite zalijepite papiriće s poljskim riječima. To znači da ćete podsvjesno učiti tijekom prozaičnih aktivnosti. Budi kreativan!

Zaključno, ne mjeri se koji ćete način učenja odabrati, metoda mora biti vaša. Pronađite nešto što vam pruža zadovoljstvo i slobodu tijekom studiranja. Budite strpljivi i dajte si puno vremena. Ništa se ne događa iznenada.

Samo je naporan rad savršen!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 3  2 All