Βοήθεια

Πώς να ξεκινήσετε μια περιπέτεια με τα ΠολωνικάΤα πολωνικά αναγνωρίζονται συνήθως ως μία από τις πιο δύσκολες γλώσσες στον κόσμο.

Η συσσώρευση λέξεων, η «συρρίκνωση» λέξεων, η παρακμή και άτυπες συλλαβικές συστάδες που είναι δύσκολο να προφερθούν είναι εφιάλτης των ξένων.

Ο πλούτος των γραμματικών κανόνων και η ασάφεια των λέξεων είναι επίσης δυσκολίες που κάθε μαθητής πρέπει να αντιμετωπίσει.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι μελέτης και βελτίωσης των γλωσσικών δεξιοτήτων, αλλά ποιες είναι κατάλληλες για την πολωνική;
Πώς να κάνετε αυτή τη γλώσσα εύκολη στη μελέτη;

Ακολουθούν συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον τρόπο εκμάθησης πολωνικών.

Πρώτον, ακούστε πολωνικά. Είναι αδύνατο να μάθεις οποιαδήποτε ξένη γλώσσα χωρίς επαφή με αυτήν. Αφήστε τον εγκέφαλό σας να προσαρμοστεί σε νέους ήχους και λεξιλόγιο.

Θα πρέπει να ακούτε φυσικούς ομιλητές και βήμα προς βήμα να συνηθίσετε τα Πολωνικά.

Θυμηθείτε, η χρήση των μαθημάτων φόρμας soundtrack δεν είναι καλή ιδέα. Αυτός ο τύπος δίσκων είναι μάλλον τεχνητός και δεν μας επιτρέπει να φιλοξενήσουμε το 100%.

Στην πραγματική ζωή οι Πολωνοί μιλούν πολύ γρήγορα και δεν ξεχωρίζουν ακριβώς ποτέ την λέξη. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να εγγραφείτε στα πολωνικά YouTubers, μεταξύ άλλων 7 metrów pod Ziemią, Inaczej Mówiąc και Arlena Witt .
Οι δημιουργοί αυτού του καναλιού χρησιμοποιούν εξαιρετική, επίσημη γλώσσα και έχουν καλή ιδέα.

Ένας άλλος τρόπος για να εισαγάγετε τη γλώσσα στην καθημερινή σας ζωή είναι να ακούσετε πολωνικά τραγούδια. Υπάρχουν χιλιάδες κομμάτια ήχου, οπότε όλοι θα βρουν κάτι ελκυστικό.

Αυτήν τη στιγμή κάποιοι από τους πιο δημοφιλείς μουσικούς είναι οι Dawid Podsiadło, Natalia Nykiel, Cleo, Roksana Węgiel και Vicky Gabor .

Μην περιμένετε, δημιουργήστε τη λίστα αναπαραγωγής σας!

Δεύτερον, προσπαθήστε να συνδέσετε τη διαδικασία εκμάθησης πολωνικών με τα πάθη σας. Είσαι ενθουσιώδης της ιστορίας; Διαβάστε για το παρελθόν της Πολωνίας. Πιστέψτε με, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Μεταφράστε τα άρθρα λέξη προς λέξη και βρείτε νέες λέξεις.

Είναι τα ταξίδια το χόμπι σας; Προγραμματίστε ένα μικρό ταξίδι στην Πολωνία. Χρησιμοποιήστε πολωνικούς ιστότοπους για να λάβετε μερικές πληροφορίες σχετικά με ελκυστικά μέρη και αξιοθέατα που αξίζει να δείτε ή μουσεία. Ελάτε στην Πολωνία και αντιμετωπίστε τις γνώσεις σας με την πραγματικότητα.

Σας ενδιαφέρει το μαγείρεμα; Ετοιμάστε
πολωνικά εθνικά πιάτα στο σπίτι. Βρείτε μερικές συνταγές στο Διαδίκτυο και προσπαθήστε να θυμηθείτε πώς ονομάζουμε τα προϊόντα και τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Μείνετε ανοιχτόμυαλοι για νέες εμπειρίες και μην φοβάστε να κάνετε λάθη.
Τρίτον, κάντε φίλους από την Πολωνία. Μπορείτε να γνωρίσετε πολωνούς σχεδόν παντού. Εάν έχετε μια ευκαιρία, μιλήστε με τον τουρίστα. Είναι φανταστική επιλογή να ξεκινήσετε νέες φιλίες! Χάρη στο Διαδίκτυο μπορείτε να συνομιλήσετε με πολωνούς και να τους ζητήσετε ό, τι θέλετε να ξέρετε. Να έχετε κουράγιο! Ποτέ δεν αρνούμαστε βοήθεια.

Οι ιστότοποι όπως το Polyglot Club σας δίνουν τεράστια ευκαιρία να εξασκήσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες. Μη χάσετε αυτήν την ευκαιρία!
Τέλος, θυμηθείτε να παρατηρήσετε την πρόοδό σας και να κρατήσετε σημειώσεις. Γράψτε κάθε λέξη που θα μάθετε στο βιβλίο σημειώσεων. Μια άλλη επιλογή είναι να προετοιμάσετε μια λίστα λεξιλογίου στο κουίζ όπου μπορείτε επίσης να κάνετε κάποια άσκηση που συνδέεται με νέες λέξεις. Προσπαθήστε να συνδέσετε τις λέξεις με εικόνες. Σας βοηθά να συσχετίσετε τους ήχους με την εικόνα.

Επίσης θα ήταν υπέροχο αν κολλάτε κομμάτια χαρτιού με Πολωνικές λέξεις σε βασικά αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο θα μελετάτε υποσυνείδητα κατά τη διάρκεια των πρακτικών δραστηριοτήτων. Να είσαι δημιουργικός!

Εν κατακλείδι, δεν μετράει ποιον τρόπο μάθησης θα επιλέξετε, η μέθοδος πρέπει να είναι δική σας. Βρείτε κάτι που σας δίνει ικανοποίηση και ελευθερία κατά τη διάρκεια της μελέτης. Μείνετε υπομονετικοί και δώστε στον εαυτό σας πολύ χρόνο. Τίποτα δεν συμβαίνει ξαφνικά.

Μόνο η σκληρή δουλειά το καταφέρνει τέλεια!

Related topics: