Βοήθεια

Πως να αναπτύξετε τις δεξιότητες σας στην ομιλίαΤο να εξασκείτε τα αγγλικά σας είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά και ανταποδοτικά κομμάτια της εκμάθησης αγγλικών. Μόλις μπορέσετε να μιλήσετε έστω και λίγα αγγλικά, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να βελτιώσετε τις ικανότητές σας γρήγορα ενώ περνάτε ταυτόχρονα πολύ καλά. Εδώ είναι κάποιες συμβουλές για να βελτιώσετε τα αγγλικά που μιλάτε και για περάσετε καλά όσο το κάνετε.
Να έχετε αυτοπεποίθηση και να μιλάτε όσο πιο συχνά γίνεται σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτει. Μη ντρέπεστε να κάνετε λάθη. Όσο περισσότερο εξασκείστε τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση θα αποκτάτε στην προφορά σας και στο λεξιλόγιο. Θυμηθείτε, το να μιλάτε είναι μια ικανότητα όπως το να μαθαίνεις ένα μουσικό όργανο ή ένα νέο άθλημα- Ο μόνος τρόπος να γίνετε καλοί σ'αυτό είναι να το κάνετε όντως.
Ένα smartphone μπορεί να γίνει ένα πανίσχυρο εργαλείο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Χρησιμοποιείστε το για να ηχογραφείτε την ομιλία σας και μετά ακούστε πώς ακούγονται τα αγγλικά σας σε άλλους ανθρώπους. Αξιοποιείστε στο έπακρο τις αγαπημένες σας εφαρμογές παραγωγικότητας για να οργανώσετε το χρόνο εξάσκησής σας και κρατείστε σημειώσεις για όλες τις νέες λέξεις που μαθαίνετε.
Ακούστε δελτία ειδήσεων και τα τραγούδια στα αγγλικά για να ακούσετε την προφορά των λέξεων. Μπορείτε επίσης να μάθετε νέες λέξεις και εκφράσεις με αυτόν τον τρόπο. Όσο περισσότερο ακούτε, τόσο περισσότερο μπορείτε να μάθετε. Προσπαθήστε να αντιγράψετε αυτό που ακούτε να ασκήσετε την προφορά σας και να μάθετε ποιες λέξεις σε μια πρόταση που τόνισε.
Διαβάστε την εφημερίδα ή ένα περιοδικό δυνατά στον εαυτό σας. Μπορείτε ακόμα να βρείτε ενα σενάριο για την αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή και να το προβάρετε δυνατά. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκήσετε την προφορά, επειδή το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συγκεντρωθείτε στο να ακούγονται σωστά τα αγγλικά σας.
Διαλέξτε μία λέξη που θα θέλατε να ασχοληθείτε και χρησιμοποιείστε τη σε διαφορετικές προτάσεις. Χρησιμοποιείστε τη λέξη μέχρι να τη μάθετε και συνεχίστε να τη χρησιμοποιείτε τακτικά.
Γίνετε φίλοι με αγγλόφωνους ή άλλους που μαθαίνουν αγγλικά. Μιλήστε για πράγματα που έχετε μάθει και ανταλλάξτε ιδέες.
Πάρτε ένα μάθημα μαγειρικής στα αγγλικά ή γραφτείτε σε έναν όμιλο βιβλίου. Ό,τι και αν σας αρέσει να κάνετε, φροντίστε να το κάνετε και να επικοινωνείτε στα αγγλικά. Χρησιμοποιώντας τα αγγλικά για να μιλήσετε για πράγματα που απολαμβάνετε, θα κάνει την εξάσκηση μία θετική εμπειρία.
Συζητείστε όλα τα θέματα που σας ενδιαφέρουν με φίλους στα αγγλικά. Προσπαθείστε να χρησιμοποιείτε όσο περισσότερο λεξιλόγιο μπορείτε για να γίνετε σαφείς στην άποψή σας και ακούστε τα επιχειρήματα των άλλων προσεκτικά, ώστε να μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε εναντίον τους αποτελεσματικά.

Related topics: