Bantuan

NEW ARTICLE

Bagaimana untuk menggunakan Polygot Club Chat?Bagaimana untuk masuk Chatroom ini?
Terdiri daripada pelbagai bahasa Cub mempunyai bilik sembang yang bekerja pada program yang anda gunakan untuk melihat laman web. Anda tidak perlu untuk memuat turun atau memasang apa-apa perisian khas untuk menggunakannya. Selepas log dalam laman web PolyglotClub.com, anda hanya perlu klik pada pautan 'Chat room' di panel kiri utama, atau hanya klik pada butang berikut:

Masukkan Chat NOW!

Tunggu beberapa saat sebelum memasuki bilik sembang.
Anda boleh menaip mesej anda sendiri dalam kotak masukan teks (3). Di sebelah kanan skrin, terdapat satu senarai semua pengguna disambungkan kepada Chatroom (2). Anda boleh tahu siapa yang dalam talian pada bila-bila masa tertentu. Pada tetingkap utama, anda boleh melihat mesej yang dihantar lalu (1).
Ini adalah bagaimana bilik sembang kami kelihatan seperti:

1. pesanan terakhir dihantar
2. Pengguna dalam talian
3. kotak teks untuk menaip mesej anda sendiri

Bilik ini adalah terbuka kepada semua pengguna Polygot dan boleh diakses pada bila-bila masa. Walau bagaimanapun, jika anda mahu mengamalkan bahasa tertentu, daftar zon masa bagi negara-negara di mana bahasa yang dituturkan untuk mempunyai idea tentang apa yang adalah masa terbaik untuk menyertai sembang.
Nama samaran:
Nick (singkatan nama samaran) pengguna talian ditunjukkan di sebelah kanan tetingkap. Perhatikan bahawa tidak semua orang berbual sebenarnya. Sesetengah manusia masuk borak semasa melakukan sesuatu yang lain, maka bersabarlah, jika ia mengambil masa yang lama bagi mereka untuk membalas mesej anda.
Nama samaran adalah Polygot Club nama pengguna diikuti oleh huruf '_p'. Tesis aksara telah ditambah kepada nama pengguna anda untuk tujuan teknikal.

- Nama samaran dalam merah: pengguna yang sedang menaip mesej
- Nama samaran dalam kelabu: pengguna yang berada jauh

Beritahu orang yang anda tidak berada di sana:
Untuk memberitahu orang bahawa anda berada jauh dari papan kekunci anda, anda boleh menggunakan arahan dari sini. Sebagai contoh, jika anda menaip:
/ Dari sini saya akan kembali kemudian
Setiap kali orang menghantar mesej peribadi, mereka akan melihat mesej yang (iaitu saya akan kembali kemudian). Apabila anda berada di, hanya menaip / belakang untuk mengeluarkannya status dari nama samaran anda. Jangan lupa untuk sentiasa menaip tanda palang (/) sebelum arahan.
Operator:
Anda mungkin akan menghadapi satu atau lebih Operator Chatroom (moderator, pentadbir) dengan bintang di sebelah nama samaran mereka. Mereka menyederhanakan Chatroom, memastikan bahawa ia sedang digunakan dengan betul, dan melaksanakan Dasar PolyglotClub.
Mereka membantu pengguna dan mengharamkan menimbulkan masalah disiplin orang dari bilik. Jangan ragu untuk bertanya kepada mereka untuk bantuan.

Smilies:
Anda boleh memasukkan smilies dengan pilihan Smilies atau dengan menaip kod mereka. Sebagai contoh, :) menjana wajah yang tersenyum.
Menggunakan penterjemah:
Untuk menggunakan ciri terjemahan, klik pada 'Terjemahan'.
- Bahagian pertama contoh di atas bermakna: 'Saya mahu anda untuk menterjemahkan mesej saya untuk Romania'
- Bahagian kedua bermaksud: 'Saya mahu anda untuk menterjemahkan mesej daripada orang lain untuk Bahasa Inggeris'

Memanggil perhatian orang ramai
Anda tidak perlu menggunakan huruf besar atau mengulangi diri anda banyak masa untuk menarik perhatian rakyat. Cara yang lebih baik untuk berbuat demikian adalah untuk menaip nama samaran pengguna. Anda boleh melakukannya dengan menaip huruf pertama daripada nama samaran dan kemudian Tab.
Mesej peribadi (PM)
Jika anda ingin menghubungi pengguna dalam swasta, anda boleh PM (Personal Message) dia / dia. Dalam usaha untuk meneruskan perbualan secara peribadi (dengan satu teman bicara pada satu masa), anda perlu klik dua kali ke mana-mana Username di sebelah kanan kotak teks utama. Ini akan mencetuskan tetingkap tab di mana anda boleh bertukar-tukar persendirian. Tiada pengguna lain akan dapat membaca teks anda, atau melibatkan diri dalam perbualan anda.
Anda boleh berbincang dengan pengguna lain secara persendirian. Sila bertanya kepada mereka kebenaran di dalam bilik sebelum menghantar mesej peribadi.
Anda boleh berbual di dalam bilik dan dalam pelbagai PM pada masa yang sama. Gunakan tab di bahagian atas skrin untuk menukar seberang tingkap yang berbeza.
Lihat profil pengguna
Anda juga boleh melihat profil pengguna PolyglotClub lain dengan siapa anda sedang bersembang. Hanya klik salah satu nama pengguna dalam senarai itu dan kemudian pada 'Profil'.
Ahli mengabaikan
Jika anda tidak suka seseorang, tetapi ia tidak semestinya melanggar peraturan, anda hanya boleh menghalang mesej mereka.
Hanya klik salah satu nama pengguna dalam senarai itu dan kemudian pada 'Abaikan'. Anda tidak akan melihat mesej daripada pengguna tertentu.
Anda juga boleh menaip baris berikut untuk berbuat demikian (tukar nick dengan nama panggilan orang yang menjengkelkan):

/ Ignore nick - Abaikan pengguna di dalam bilik ini
/ Unignore nama samaran - Unignore pengguna di dalam bilik ini
/ Silence + nama samaran - Abaikan pengguna dalam PM
/ Menutup mulut -nick - Unignore pengguna dalam PM
Apakah sistem yang digunakan oleh Chat Polygot?
Terdiri daripada pelbagai bahasa Club menggunakan Mibbit , pelanggan berasaskan web untuk pelayar web moden yang menyokong Internet Relay Chat (IRC) menggunakan Ajax dan Javascript teknologi. Antara muka pengguna Mibbit beroperasi sepenuhnya dalam pelayar web dan tidak memerlukan pemasangan apa-apa perisian pada komputer pengguna. IRC (Internet Relay Chat) adalah protokol Internet yang membolehkan orang ramai untuk berkomunikasi antara satu sama lain dalam masa nyata dalam persekitaran yang berasaskan teks. Maklumat lanjut mengenai Wikipedia

Related topics:

Comments