Bantuan

NEW ARTICLE

Apakah perkhidmatan offline Polygot Club ini?Perkhidmatan offline, berbanding dengan perkhidmatan dalam talian, adalah aktiviti kehidupan sebenar. Poliglot Club menggalakkan penubuhan acara kebudayaan dan bahasa di seluruh dunia. Peristiwa-peristiwa ini dikendalikan oleh rangkaian 'Negara' atau 'Wilayah' Pentadbir. Mereka Pentadbir dipilih berdasarkan kemahiran dan motivasi mereka. Bagaimana untuk menjadi seorang Club Administrator Polygot?

Poliglot Club menggalakkan ahli-ahlinya untuk menyusun aktiviti luar mereka seperti berikut:
- PLOC : Polygot Suka Budaya (Mesyuarat Kebudayaan) atau 'Polygot Kafe'. Ia adalah suatu pertemuan silang budaya yang membolehkan ahli-ahli untuk menangani isu-isu bahasa dan budaya. Atau untuk bercakap tentang apa-apa perkara dalam bahasa yang mereka pilih.
- PLUC : Polygot seadanya (pertemuan masakan dan budaya) atau 'Polygot berkelah'. The 'seadanya Makan Malam' adalah biasa di Amerika Syarikat. Ia adalah satu perhimpunan di sekeliling meja peserta mengisi dengan makanan dan minuman untuk berkongsi dengan semua tetamu. Penekanan adalah pada kepelbagaian masakan dan ahli digalakkan untuk mencari kepakaran wilayah asal mereka.
- Pihak Polygot : malam menari dengan ruang untuk bahasa dan pertukaran budaya.
- Polygot Perjalanan : Perjalanan dianjurkan antara ahli-ahli
- Plac: Kelas Bahasa Polygot (kumpulan aktiviti komunikatif). Ia bukan satu kelas bahasa tradisional, kerana tiada apa yang diajar secara formal. Plac adalah mesyuarat ahli-ahli yang berminat dalam bahasa yang sama dan amalan lisan bermotivasi bahasa dalam aktiviti-aktiviti komunikasi. Aktiviti ini boleh disamakan dengan kelas perbualan dalam bahasa tertentu.
- PLEC : Polygot Kuliah Persidangan (Persidangan Antara Budaya). Bacaan, ceramah dan perbincangan antara budaya yang dianjurkan oleh ahli-ahli secara spontan di tempat-tempat yang sesuai. A PLEC adalah untuk meningkatkan pengetahuan dan kefahaman mengenai budaya luar.
- PLIC : Polygot Live Koir (kumpulan Nyanyian Antarabangsa). Dalam PLIC, kita jumpa di kalangan ahli-ahli satu atau lebih ahli muzik, penyanyi, dan mana-mana peserta lain yang ingin menikmati suasana dan hiburan. Matlamatnya adalah untuk berkongsi kegembiraan menyanyi dalam semua bahasa.

Di Paris, PLOC (Polygot Kafe) diadakan 3 kali seminggu dengan, secara purata, 120 peserta. 'Pihak Polygot' diadakan setiap hari Sabtu. 'Perjalanan Polygot' diadakan dua kali sebulan. Semasa musim panas, PLUC (Polygot dibawa berkelah) yang diadakan setiap hari Ahad. Beberapa acara-acara khas boleh berkumpul sehingga 600 polyglots! Semak senarai mesyuarat akan datang Polygot di Paris.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All