Bantuan

NEW ARTICLE

Kenapa anda perlu belajar bahasa baruBelajar bahasa baru mungkin tidak semua yang mudah, tetapi terdapat banyak manfaat sesungguhnya. Ramai orang belajar bahasa atas sebab-sebab yang berbeza, tetapi di sini saya akan meliputi 7 sebab-sebab asas mengapa anda perlu membuka buku-buku dan mendapatkan pembelajaran bahasa baru:
1. Anda akan mempunyai budaya banyak lagi. Orang yang mempunyai budaya adalah orang-orang yang berilmu dan yang mengetahui jalan mereka di sekitar kehidupan. Jika anda tahu bahasa lain, anda akan lebih berbudaya semata-mata kerana ini akan membenarkan anda untuk perjalanan lebih dan anda akan tahu dunia yang lebih baik.
2. Orang akan suka anda. Orang-orang seperti mereka yang mempunyai pengetahuan, yang mereka boleh belajar dari, selagi anda bukan seorang menunjuk-nunjuk. Orang-orang seperti mendengar cerita dari negara-negara lain dan dari orang lain, jadi dengan memberitahu mereka tentang perjalanan anda dengan bahasa baru anda, anda boleh membangunkan persahabatan baru.
3. Anda akan menemui begitu banyak. Bukan sahaja anda akan lebih terbuka dengan budaya yang baru, anda akan dapat untuk memenuhi beribu-ribu orang lain terima kasih kepada bahasa tambahan anda. Tiada siapa yang tahu di mana kehidupan akan membawa kita, dan mengetahui bahasa tambahan ini mungkin menjadikan kehidupan anda berbeza.
4. Anda akan membangunkan minda anda. Dengan belajar anda bersenam otak anda, dan jadi anda perlu menjadi lebih cepat pada menghafal dan melakukan senaman mental yang mudah. Apabila anda belajar bahasa baru, anda perlu meletakkan kata-kata dan kata kerja bersama-sama, yang bekerja otak anda. Anda akan menjadi sangat baik pada mengaitkan perkara-perkara lain juga.
5. Kerjaya Kelebihan: Orang yang mempunyai kefasihan dalam sekurang-kurangnya dua bahasa (ibunda mereka dan yang kedua) adalah permintaan yang lebih besar dalam pasaran kerja, dan akan sering 'menewaskan' pertandingan itu kerana itu bahasa kedua. Mana-mana syarikat yang mempunyai atau merancang untuk mempunyai kehadiran antarabangsa akan hampir sentiasa pilih calon dengan penguasaan bahasa ke-2.
6. Travel Better Pengalaman: Apabila individu bercakap bahasa yang berasal dari negara-negara yang mereka lawati, mereka dapat menjalinkan hubungan segera dengan 'penduduk' dan dengan itu lebih rapat tenggelam dalam budaya, perkara yang belajar bahawa 'orang asing' biasa tidak akan. Beberapa kali dalam perjalanan saya di seluruh Amerika Tengah dan Selatan, saya telah dijemput ke rumah untuk makan dan perbincangan yang menarik mengenai politik, ekonomi, dan sebagainya. Perspektif saya sudah pasti telah diperluaskan.
7. pemahaman yang lebih baik struktur tatabahasa dalam bahasa ibunda seseorang: Ini saya dapati tangan pertama juga. Baru belajar kata kerja menurut waktu kata kerja dalam bahasa lain membolehkan saya untuk mengenal pasti mereka dalam bahasa Inggeris dan menjadikan aku seorang guru Bahasa Inggeris yang lebih baik.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 6  6  2 All