Help

Hoe u het best u tijd kan indelen wanneer u een nieuwe taal leert.De Engels versie van dit artikel werd geschreven door Benny Lewis, de beroemde Ierse polyglot.

Deze video is deel twee van hoe mijn typische dag klapt uit. Ik probeer uit te leggen (in het Arabisch, met ondertiteling in het Engels, Arabisch en Portugees) hoe de dingen gaan na mijn 8-9AM gesproken les. Het is een korte video, dus dit zeer gedetailleerde blogpost beschrijft de onderdelen van mijn drukke dag in veel meer detail!
Dit is ook de laatste video die volledig zal worden scripted. De volgende zal mijn een maand punt en volledig worden gemaakt van een spontaan gesprek met een native.
Er is veel verwarring van sommige mensen voor wat ik doe voor de kost geweest. Ik wil graag grappen op tijden wanneer gevraagd en zeggen: 'Ik ben een struisvogel boer' of 'Ik ben een professionele moordenaar, dus niet te veel vragen te stellen!', Maar de waarheid is dat ik ben een professional taal hacker. Ik legde uit hoe ik in dat in dit bericht .

Terwijl ik zou graag zeggen dat dit betekent dat ik ben een van die bloggers met een automatische stroom van inkomsten die laat me doen wat ik wil de hele tijd en letterlijk besteden elke seconde gericht op mijn taal projecten, dit gewoon isn ' t het geval.
Blog posts als deze 8.000 woord kan soms me dagen om te schrijven, kan aspecten van herontwerpen en het onderhoud van de site achter de schermen een epische hoeveelheid werk zijn, en ik vind het hilarisch als mensen commentaar op mijn Youtube kanaal te suggereren dat ik 'don 't werk', dus ik heb het makkelijker dan ze doen om al mijn tijd volledig gericht op het leren van een taal te besteden.
Je kunt niet voorstellen dat de hoeveelheid werk die nodig is om een ​​typische video te bereiden, kies de juiste locaties, post-opname bewerken, toe te voegen in de grafische inleidingen en previews andere video's, synch het geluid, ondertitels te uploaden in verschillende talen, en eigenlijk opnemen de video zelf met mijn apparatuur het opzetten van de juiste manier.
Dit is heel anders te zitten in de voorkant van mijn webcam, het opnemen van een monoloog en vervolgens direct uploaden, die je zien veel uit andere Youtubers. Dat is prima voor hen, ik de voorkeur aan meer professioneel ogende video's uploaden.

Zo veel werk / E-MAIL / BLOGGING To Handle


Ik krijg meer dan vierhonderd e-mails per dag, en nog eens honderd of zo reacties op mijn blog posts, Youtube kanaal, Facebook pagina, twitters. Sommige van de e-mails kunnen worden voor interview aanvragen (hier is een recente deed ik geheel in Iers op beo.ie bijvoorbeeld), die op zich zal nemen veel tijd, en anderen zijn soms echt lange e-mails in verschillende talen die rekening tijd alleen maar om te lezen.
Ik kon dit alles te negeren om zich te concentreren alleen op mijn talenonderwijs project, maar ik hou van het maken van leuke en deelbaar video's, het schrijven van blog posts, bezig met de lezers, het horen van hun verhalen, en hopelijk inspireren een paar mensen om een ​​nieuwe taal te leren. Evenals dit, op een meer praktisch niveau, moet ik ervoor zorgen dat mijn site en het publiek blijft groeien, dat ik de site volledig 100% reclame en sponsoring gratis, dat is vrij zeldzaam voor een site kan houden.
Het grote aantal bezoekers van de site krijgt betekent dat ik niet heb om een ​​grote ophef te maken over mijn 'Spreek vanaf dag 1' -pakket en mensen vinden het uiteindelijk als ze nodig hebben om, en elke dag, die betrekking heeft op ten minste één persoon doet mijn uitgaven, die ik niet heb veel gezien ik niet de eigenaar of kopen veel spullen.
Hoewel de verkoop van dat product automatisch worden afgehandeld, ik hoop dat je kunt zien dat simpelweg een actieve blogger is op zich een enorme hoeveelheid werk! Dit kan tot acht uur van mijn tijd per dag, ook in het weekend nodig. Ja, ik heb om te werken en te leren van een taal op hetzelfde moment ook! Dit is het moment dat ik niet spreken of leren Arabisch, dus het lijkt erop dat alle hoop verloren is voor het investeren ernstige tijd in het leren van mijn taal intensief, toch?
Niet helemaal. Ik kan nu delen 21 hacks solliciteer ik elke dag, om ervoor te zorgen dat ik kan blijven op de top van dit alles en nog genoeg tijd om volledig te investeren in het leren van de taal, maar ook een effectief sociaal leven!
Knijpen MEER UREN VAN DE DAG:

1. Vroeg opstaan


Als je het eerste deel van de video van mijn typische dag te kijken, zie je dat mijn dag begint om 05:30. Ik heb geconstateerd dat de later sta ik op, hoe minder tijd ik 'voelen' Ik heb, dus ik belangrijke dingen huppelen als goed eten, het doen van oefeningen, clearing 'minder essentiële' taken en ik uiteindelijk belanden minder gericht en minder efficiënt werken.
Wanneer u een heleboel dingen gedaan te krijgen ruim voor 08:00 je hebt het momentum om op het de hele dag lang. Dit is vooral belangrijk als je moet werken op basis van schema van iemand anders.

2. POGING poly- of Bifasisch SLEEP


Het idee dat we 'moeten' acht uur slaap per nacht is gewoon verkeerd.
De reden dat we slapen in een groot blok 's nachts is vooral vanwege de industriële revolutie het creëren van iets verwant aan de 9-5 levensstijl, waar je moet zijn in het werk van de modus voor het merendeel van de dag en gewoon niet kunnen slapen op elk tijd gedurende deze periode. Wat we eerder dit deden, was wat de meeste dieren doen, en dat is meer dan één keer per dag slapen.
Wanneer genomen tot het uiterste, de 'uberman' kunt slaappatroon u een totaal van tweeëntwintig bewuste uur per dag te geven! Leonardo Da Vinci zelf toegepast iets dergelijks, hem meer tijd om te werken aan zijn kunst en experimenten te geven. Ik probeerde dit zelf eens, maar vond dat het was veel te uit de pas lopen met de samenleving om bruikbaar te zijn.
In plaats daarvan, ga ik voor de tweefasige slaap, beter bekend als siësta. Dus, in de middag heb ik een 20 minuten power-nap, en dit is niet mijn dag ongemak at all. Ik deed zelfs dit tijdens het werken in full-time banen, tijdens mijn lunchpauze van een uur.
Die 20 minuten uiteindelijk betekenen dat ik comfortabel kan slapen voor ongeveer 5 uur per nacht en het gevoel helemaal goed uitgerust de hele dag! Dus dat is onmiddellijk ongeveer 18,5 uur van bewuste tijd per dag om te spelen met - die extra 2,5 uur per dag op tot snel! Zoals je kunt zien in de video van vandaag, het betekent ook dat ik te laat opblijven, die veel helpt voor een goed sociaal leven!

3. SKIP koffie en andere DRUGS EN word Hoog op ADRENALINE PLAATS


Ik drink geen alcohol en dit verandert alles. Het betekent dat ik kan gaan op de stad en niet mijn ochtend verteerd door een kater de volgende dag. Het is ook veiliger, en laat me helder te herinneren hoe leuk ik had, en alleen een dwaas uit mezelf op een manier die ik niet de volgende dag spijt.

En ik hoef niet te komen met onzin logica die ik niet leuk kan hebben of spreken een taal die zonder toestemming bier.
En dat geldt ook voor een kopje koffie. Zo veel Amerikanen drinken meerdere kopjes per dag! Ik heb een aantal vrienden die eigenlijk zenuwachtig als ze niet hun ochtend kopje. Deze afhankelijkheid betekent dat wanneer u geen toegang hebben tot het uw aandacht is volledig geschoten en je kunt niet werken of denken rechtdoor.

Krijgen meer uren in de dag is niet alleen over knijpen ze door dingen efficiënter te doen, maar ook door het nemen van de uren die u werkt of studeert en het maken van die meetellen. De highs je op koffie alcohol, tabak en andere dingen hebben de neiging om u een aanzienlijke lage achteraf te geven. En dit is, evenals kost je een hoop geld.
Ik verkies om mijn hoogtepunten uit het leven te krijgen. Toen uit in de stad, ga ik 'sociale parachutespringen 'en praat met vreemden zo veel te voltooien als ik kan, op zoveel mogelijk manieren als ik kan, zonder verlegen excuses . Ik hou van dansen, zingen en genieten van alle prachtige vrije dingen in het leven zonder te knoeien met de chemie van mijn lichaam te veel. Dit betekent dat ik geconcentreerd blijven, zelfs als de winkels gesloten zijn en ik kan mijn fix krijgen.

4. OEFENING EN ETEN GOED


Mensen beginnen aan dat de oefening inderdaad verbeteren hersenactiviteit te accepteren. Zoals je kunt zien in de video, ik heb een jog en proberen om andere oefening doen elke dag in de ochtend als ik kan.

Een ander voordeel is dat ik vind dat ik een stuk minder afgeleid en kan nog steeds na het wegnemen van een beetje energie op de jog zitten. De meeste van mijn werk op de blog en het bestuderen vereist zitten, dus het gebruik van mijn spieren vóór dat betekent dat ik nodig om te herstellen en zullen niet opstaan ​​om de paar minuten om mezelf af te leiden met iets zinloos.
Hetzelfde geldt voor goed eten natuurlijk. Ik heb niet eten zo goed tijdens het reizen in China en de Verenigde Staten dit jaar, vooral omdat het is moeilijk om een ​​betaalbare plek in sommige landen die zelfs heeft een keuken te huren, maar gelukkig in Brazilië het is heel gemakkelijk om toegang te krijgen tot veel gezonde betaalbare vegetarisch eten en koken thuis ook.

Door tanken uw lichaam goed, kunt u werken en beter te richten.
Hoe ik naar Inbox ZERO TWEE KEER PER DAG

5. Schakel naar Gmail en activeer FILTERS


Als je op een andere dan Gmail e-mail, dan is het geen wonder dat je te maken met e-mail overload! Er zijn verschillende redenen om over te stappen en je hoeft niet aan je vrienden te vertellen dat u uw e-mail veranderd, want je kunt Gmail het downloaden vanaf het oude adres voor u.

Een die ik vooral leuk vind is dat Gmail heeft een optie om complexe filters te maken. Zo uit de 400 e-mails die ik krijg, kan ik meteen deze terug te brengen tot slechts 80 die mijn aandacht nodig hebben, dankzij een aantal filters die ik heb opgezet, zoals de volgende:
Elke e-mail die in bulk wordt verzonden naar veel mensen gaat naar een speciale map die wis ik ongeveer drie keer per week wanneer ik heb tijd. Het maakt het nooit naar de inbox, die wordt gezien als een grotere prioriteit omdat mensen rechtstreeks aan mij hebben geschreven. Uitzonderingen worden gemaakt voor de vluchtgegevens en andere benodigdheden of meer dringende e-mail lijsten.
Duidelijk spam die net wordt verzonden naar u niet opgepikt door het systeem. Als een blogger, krijg ik ten minste vijf of zes per dag proberen om me te verkopen op sommige sleazy SEO (Search Engine Optimization) tactiek om me te krijgen op 'pagina één van Google'. Ik heb een lijst met woorden die ik zie vaak dat vertellen me dat dit waarschijnlijk zal spam, en stuur het naar een speciaal filter dat ik een of twee keer per week zal kijken om te wissen. Dit omvat heel eenvoudig de term 'SEO', dus ik niet aan te raden je het in uw handtekening als je schrijft een e-mail naar mij. Merk op dat 'seo' is ook het Ierse woord voor deze, dus ik heb toegevoegd in uitzonderingen voor bepaalde gemeenschappelijke Ierse woorden ook.
Soms zijn mensen zoals ruzie met me via e-mail. Als ik heb geprobeerd om hen te spreken een paar keer en ik kan zien dat ze in mijn tijd verspillen of het verzenden aggro mijn manier, hun e-mail of IP-adres krijgt zijn eigen filter automatisch worden ingesteld als gelezen en gearchiveerd alleen geïnteresseerd, dus Ik denk niet geïrriteerd door het niet meer te krijgen.
Elke e-mail met Fwd of soortgelijke in de titel heeft de neiging om stomme grappen die ik niet wil lezen. Deze gaan naar een andere map te worden bekeken met een lage prioriteit.
Social media meldingen, zoals berichten op Facebook, iemand commentaar op een YouTube-video, krijgen elk een eigen filter, en nooit naar de inbox. Het openen van deze neiging om me weg van de Gmail-venster dat is een enorme afleiding al, dus ik heb een werksessie speciaal voor social media follow-ups.
Dit betekent dat zelfs al krijg ik meer dan 400 e-mails per dag, zal ik alleen maar eigenlijk zien over 80-150 elke dag dat het te maken naar de inbox. Er zijn tal van grote manieren om ervoor te zorgen dat ik kan deze ook te behandelen!

6. SEND en archiveren BUTTON


Een ander cool ding over Gmail is de hoeveelheid plugins en extra functies die u kunt toevoegen aan uw werk gemakkelijker te maken. Een van deze optie als je in laboratoria is de knop 'Verzenden en archiveren '.

Nadat ik heb geantwoord op een e-mail, dan effectief, moet worden verwijderd uit mijn inbox, zoals ik heb 'behandeld' met het. Deze knop maakt dat proces automatisch. Ik gebruik nooit de 'send' knop, alleen de 'verzenden en archiveren', dus niets hangt rond de inbox voor lang.

7. ONE INBOX EN ÉÉN alleen Inbox


Ik heb alles wat ik kan doen om ervoor te zorgen dat alle berichten die ik aankan die afkomstig zijn uit de hele wereld, belanden in dat één inbox (of ten minste een filter) in Gmail.

Dus in plaats van mensen uitnodigen om bericht me in een groot aantal manieren door het volgen van een biljoen mensen op twitter en het krijgen van mailings, ik volg alleen maar vijf mensen op twitter en controleers op een bepaalde tijd elke dag.
Ik genuked mijn veel te grote hoeveelheid van de 'vrienden' op Facebook, en verlost van mensen die ik in een of twee keer, of die ik niet meer praat met gestoten. De enige mensen die kunnen e-mail me zodanig dat het wordt in mijn Facebook-inbox zijn mijn vrienden en familie - en ik heb slechts 70 van hen, niet 500, niet 1000. Ik heb geen vriend verzoeken van iedereen accepteren Ik heb niet voldaan meerdere malen in persoon als gevolg van deze, en als een vreemde boodschappen me door mijn persoonlijke Facebook, dan zal ik het laten in de 'andere e-mail' en gewoon niet antwoorden (ik weet specifiek zeggen op het publieke beschrijving op mijn Facebook-pagina niet te bericht via die pagina).
U kunt ook niet bericht me persoonlijk op mijn Facebook merk pagina, dus ik kan de muur berichten als social media tijd behandelen en tijd niet e-mail. Zelfde met Youtube - privéberichten zijn uitgeschakeld. En als ik het opzetten van ergens een nieuw profiel, het eerste wat ik doe is prive messaging uitschakelen en chat feautres. Ik wil niet een dozijn inboxen controleren elke dag, slechts een.

8. GEEF MENSEN ANDERE OPTIES OP DE CONTACT-ME VORM


Dit betekent dat wanneer mensen willen in contact te komen met mij, ze kunnen alleen 1. Antwoord op de e-mails verzonden na ondertekening van de Taal Hacking League e-maillijst of 2. Met dit formulier.

Van alle e-mails die ik krijg, ongeveer 15-20 van hen vragen me dezelfde vragen dag in dag uit. Dus wanneer dit gebeurt genoeg, ga ik terug naar de vorm en de toe te voegen in een mededeling aan mensen te waarschuwen voordat ze de vorm, zodat ze niet dat hetzelfde bericht te verzenden. Geen reclame verzoeken op de blog, links naar berichten die hebben vaak gestelde vragen zijn ze waarschijnlijk te vragen en zo verder.
Deze voorloper onmiddellijk verminderde de hoeveelheid van de berichten die ik zou krijgen dat ik over en zou sturen hetzelfde antwoord.

Ik stel ook voor dat ze gebruik maken van het forum als het een 'Hoe kan ik een taal leren' stijl vraag, want ik kan gewoon niet gaan zitten en beantwoord een enkele e-mail urenlang uitleggen mijn taal leren aanpak - mensen zijn van harte welkom om de gemeenschap of zoeken vragen mijn site, of kijken naar de TEDx praten om al mijn geheimen te krijgen.

9. BLIK ANTWOORDEN voor herhaalde VRAGEN


Soms is het een vraag die ik ze niet echt kunnen waarschuwen vooraf met een snelle link op de contact-me te vormen, maar het is nog iets dat ik dag in dag uit. De grootste veruit is een specifieke vraag die ik beantwoord in een specifieke functie, die ze niet hebben gevonden met behulp van de search tool op mijn site.

In dit geval heb ik een template opgezet om hen te bedanken voor de vraag en een ruimte om te plakken in een link naar de betreffende functie. Ik was zelfs genoeg van deze om naar verdienste het creëren van een sjabloon een voor Spaans en Frans! Op deze manier heb ik alleen de blik antwoord activeren, plak de juiste link in, en de e-mail wordt behandeld binnen enkele seconden.

10. zien wie schrijf u of als ze aan u schreef VOOR, MET Rapportive


Nu, de ene grote vangst over het gebruik van e-mail ten opzichte van social media platforms zoals Twitter, Facebook, Youtube en zo verder, is dat je niet weet niets over die persoon, afgezien van hun naam - zelfs niet hoe ze eruit zien!

Bij het omgaan met talen waar zelfs te zeggen 'u' vereist dat je weet of je schrijft een jongen of een meisje en ik kan niet echt zeggen dat uit hun naam, en gewoon in het algemeen naar mijn e-ervaring veel meer persoonlijk, dus ik maak het gevoel dat ik aan het schrijven ben om echte mensen, het is leuk om een ​​mooie foto en andere informatie over die persoon te zien.
Met dit in het achterhoofd, heb ik de plugin Rapportive geïnstalleerd. Deze zoekt social media platforms voor hun e-mailadres en geeft wat het kan - meestal een Facebook foto, en soms zelfs een paar status updates. Ik vind dit helpt me nog wat context voor wie ik ben schriftelijk aan.

Voordat dit, als ik echt was in de war, dat ik de tijd om te kopiëren en plakken hun e-mail en vul hem in een zoekopdracht in Facebook, maar nu is het gewoon zitten er voor mij, bespaart me wat tijd.
Het geeft me ook de context van indien deze persoon mij voor heeft gemaild. Ik krijg zo veel e-mails, dat het onmogelijk is om bij te houden en als ik schrijf voor iemand als het is de eerste keer dat ze ooit mij gemaild, maar ze hebben dat al gedaan, dan kan ik veel meer nuttig zijn in mezelf niet herhalen. Al hun eerdere e-mails worden gekoppeld aan de zijkant.

11. Voeg de tijdsdimensie uw e-mails met BOEMERANG EN GARANTIE INBOX NUL ELKE DAG


Mijn favoriete plugin veruit voor Gmail is boemerang . Dit stelt me ​​in staat om: 1. een e-mail later 2. e-mails zijn teruggekeerd naar ik later en 3. Breng een e-mail naar mij als de ontvanger niet antwoordt op een bepaalde tijd verzenden.
Dit is zo'n enorme hulp voor mij! Voor het verzenden van e-mails later, overweeg dit:

Aangezien veel van de e-mails die ik krijg kort zou kunnen zijn en vereisen een kort antwoord, als ik het antwoord meteen gewoon om het te krijgen uit de inbox, dan is die persoon ziet me als een klein ook beschikbaar. Ik heb ontdekt dat vaker wel dan niet zullen ze weer terug onmiddellijk antwoorden, met nog een andere vraag en verandert het in een praatje, wat ik echt geen tijd voor hebben, en die persoon blijft vast in mijn inbox te lang.
In plaats daarvan zal ik onmiddellijk antwoorden, maar stelt u de e-mail in twee dagen de tijd om te worden verzonden. Dit toont de persoon die ik ben een beetje druk en kunnen niet zo snel antwoorden op deze vragen, maar ze nog steeds hun antwoord en het belangrijkst, krijg ik hun boodschap uit mijn inbox!

Alleen dringende berichten ontvang direct antwoord - bijvoorbeeld als iemand moeite heeft het downloaden van de Taal Hacking Guide. In het algemeen zal je niet horen van mij een voor een paar dagen. Eén manier waarop dit gebeurt is als gevolg van de bovengenoemde van mij te antwoorden onmiddellijk, maar niet sturen pas later.
Een andere manier is dat ik de e-mail is niet iets dat ik nu kan behandelen, maar wil het niet zitten in mijn inbox zeuren. Dus ik zet deze op 'boemerang' terug naar mijn inbox op een moment dat ik het aankan. Bijvoorbeeld, als iemand mij een monsterlijk lange e-mail, ik ben zeker niet van plan om het te lezen, zodra ik het zie. Ik zal het een boemerang terug naar dinsdag, wanneer ik tijd vrij specifiek voor de lange e-mails te lezen.

Of als iemand stuur me een link (die ik liever dat ze niet - over het algemeen heb ik liever dat mensen tweet me banden, het is de beste manier voor mij om het te zien sneller), zal ik het een boemerang tot woensdag, toen ik tijd vrij om te kijken naar interessante links stuurde mijn manier. Dit is een soort als het indrukken van de snooze-knop op uw e-mail. Het belangrijkste is dat het uit mijn inbox, en zal terug naar mij specifiek komen wanneer ik weet dat ik kan gaan.
Tot slot, heb ik niet echt wilt onthouden om bericht mensen terug als het iets belangrijk is, zoals ik zal waarschijnlijk snel vergeten. Dus wanneer ik een antwoord voor welke reden dan ook, ik het bericht later terug boemerang naar mij als ze niet antwoorden, dus ik kan opvolgen. Als ze antwoord voordat deze wordt dat boemerang geannuleerd.

Dit betekent dat ik effectief kan gaan door elke e-mail en of verzenden en archiveren, beantwoorden later gezicht was (en archief), archief als het niet mijn antwoord vereist, of maak een nieuwe filter als dat e-mail moet nooit mijn inbox hebben bereikt .

Op deze manier maakt niet uit wat, ik zal inbox nul bereiken in elke sessie, ondanks de grote hoeveelheid e-mails die ik krijg. En ik doe dit twee keer per dag ook! 'S morgens en' s avonds :)
WERKEN EFFICIËNTER

12. taakgerichte DAG


OK, dus ik heb mijn inbox overbelasting behandeld en kan tot de belangrijkste taken van de dag te krijgen.

Het probleem is dat ik heb heel wat te doen! Zoals ik al zei, zou ik een lange blog post te schrijven (zoals deze) te hebben, video's te bewerken, website onderhoud uit te voeren, een gesprek om te schrijven of Skype, of honderden berichten op sociale media om op te vangen. Zonder een effectieve time management systeem, zou deze mijn dag consumeren en ik heb geen tijd om de taal te leren!

Ik probeerde een paar dingen op de top van deze te krijgen, zoals de inroostering mijn dag met wat ik zou moeten op elk uur te doen, maar ik vond dat toen ik kwam in de problemen op elk punt, werd de hele dag uit balans.
Wat is beter voor mij werkte, is het opzetten van een to-do lijst met precies alles wat ik nodig heb om die dag te doen en beslissen ongeveer hoeveel tijd het zal vergen.

Hiervoor gebruik ik Astrid , dat is een web-based applicatie en Android / Apple één. Ik maak het tijdschema op mijn computer en check het uit op mijn Android-telefoon of iPad als de taak is voltooid, waarin alle synch tussen elkaar.

Het is belangrijk om een ​​plan van aanpak te maken aan het begin van de dag, in plaats van vleugel het. Deze manier hoef je niet iets belangrijks hebben steeds genegeerd - de grote essentiële dingen hebben de neiging om geprioriteerde eerder op de dag te worden gedaan te krijgen, dus het is OK als minder essentiële taken krijgen geduwd om de volgende dag.

13. timeboxing, POMODORO STIJL!Nu, wanneer het tijd is om de werkelijke taken te doen, zal ik niet gewoon gaan zitten en doe het, tot ik klaar ben. Als het lang duurt dan zou ik verveeld en afgeleid na een tijdje te krijgen en het zal uiteindelijk nog langer duren.

Een techniek die wonderen heeft gewerkt voor mij is het pomodoro techniek .

Het heel gewoon gaat om het werken in 25 minuten blokken, gevolgd door een pauze van 5 minuten. Simpel als dat.

Deze eenvoud heeft betekende dat ik niet krijgen afgeleid en proberen om andere dingen te doen op hetzelfde moment. 25 minuten is een kort genoeg tijd dat er iets kan krijgen 100% van mijn onverdeelde aandacht, maar nog steeds een grote invloed op de taak bij de hand, maar niet lang genoeg om je te vervelen met het.
Zodra mijn keuken timer of digitale timer ringen / piepjes, dan zelfs als ik midden in een zin, ik zal opstaan ​​van mijn laptop en zette het boek en iets ontspannen te doen. Misschien staren uit het raam op sommige vogels, of zet wat muziek op een nummer dat ik graag om te luisteren, of een drukke werk doen, zoals opruimen of de afwas doen, die eigenlijk kan worden ontspannen wanneer u anders zijn gericht op iets zo belasten.

En dan mijn vijf minuten voorbij zijn en ik weer terug ben in.

Dat 10 minuten uit per uur heeft ertoe geleid dat de resterende 50 minuten zijn een magnitude keer efficienter, en ik kan houden dit efficiënt werken voor de meerderheid van de dag.

Ik ben absoluut 100% geconcentreerd, omdat ik weet dat de hele tijd dat ik nooit ver weg van een pauze. Wanneer ik ben bezig met iets wat mijn door de eigen - of het nu het schrijven van een blog post als deze, studeren, doen flashcards of iets anders. Het altijd wordt timeboxed in een 25 minuten durende segment.
Elke elementaire timer kan dit voor u - u het op uw horloges of telefoons of wekkers. Ik persoonlijk graag hebben een grote digitale display in mijn ogen aftellen tot me te herinneren aan de tijdsdruk. Er zijn ook tal van applicaties en programma's die zich specifiek richten op deze bijzondere tijd segmentatie als u zoekt naar 'pomodoro' voor uw computer of smartphone systeem.

14. NON-afleidende WERKOMGEVING


Wanneer er een miljoen dingen om je heen, het is echt moeilijk om die aandacht te houden. Schakel alle meldingen voor tekstberichten, chatberichten, nieuwe e-mailberichten, tweets en iets anders dat piept of trilt weg uw aandacht.

Zoals ik hierboven vermeld, als ik in de e-mail-modus, ik zal absoluut niet het Gmail-venster te verlaten en afleiden door willekeurige koppelingen. Ik heb een aparte werksessie voor het onderzoeken van verbindingen. En ik kijk nooit Facebook tenzij ik ben in een speciale Facebook-sessie, dus het krijgt zijn eigen filter in Gmail ook, want Facebook heeft een aantal van de grootste potentieel voor afleiding.

En in de echte wereld, proberen om de fysieke ruimte die u in veel minder storend werken te maken. Toen ik in Rio, heb ik niet een zeer efficiënte werkweek. Het appartement was ik in had zo'n mooi uitzicht dat ik voortdurend werd afgeleid door het. Hier in Belo Horizonte Ik ben omringd door saaie gebouwen en mijn werkruimte is in een hoek in mijn appartement waar ik alleen maar te kijken naar de muur. Saai, maar veel meer ideaal om te werken in.

15. Blokkeer de BLOEDZUIGERS


Als je werkt op een computer aangesloten op het internet, er zijn zo veel dingen gebeuren die je aandacht kan krijgen greep in elke richting weg van uw werk - in het bijzonder naar sites zoals Facebook, Reddit of een deel van uw andere favoriete pagina's.

Dat is waarom ik beveel u een plug-in op uw browser waarmee u deze websites als ontoegankelijk tijdens perioden werk stellen installeren. Ik hou LeechBlock voor Firefox en StayFocusd voor Chrome. Natuurlijk, met uitstekende zelfbeheersing is het ideaal, maar deze plugins laat je leren dat gemakkelijker. Ik weet niet eens gebruiken ze meer omdat ze geholpen 'trein' me zo goed in het verleden.
En soms de bloedzuigers voor uw tijd kunnen echte mensen. In mijn geval, een neveneffect van het krijgen van zo veel verkeer is dat ik een fatsoenlijk bedrag van trollen uit 40 jaar oude maagden die in kelders van hun ouders wonen. Ik zal bijna altijd bezig met mensen op het eerste en geef ze het voordeel van de twijfel, en welkom volwassen discours als iemand duidelijk is bezig met een open geest, maar sommige mensen echt hebben niets anders dan een appeltje te schillen.

Als hun eerste boodschap is gevuld met beledigingen dan zullen ze onmiddellijk krijgen toegevoegd aan mijn blok lijst, en als ze gewoon een beetje te bot en respectloos over de tijd dan na drie of vier pogingen, ik kan echt niet worden waardoor ze mijn onverdeelde aandacht, zodat ik ze uitschakelen. Ik verspilde zoveel tijd unecessarily begin dit jaar met mensen die willen slepen me naar beneden toen ik het leren van Chinees.
Tot op de dag, ik nog steeds niet deze obsessie met trollen te krijgen. Ik zou liever concentreren op het maken van mijn leven gaan als het kan, dan breng mijn dag proberen om iedereen af ​​te breken en de lezing hen van mijn anonieme Internet grot.

Deze keer, de meeste van mijn haat vandaan komt achteruit ongeschoold midden-Amerika met opmerkingen over mij ondersteunen no-vrouw-rechten en terrorisme ... want ik ben aan het leren Egyptische Arabisch. U kunt wel raden hoeveel ik ben geïnteresseerd in onderhoudend die dialoog! Problemen opgelost en geen stress.

Denk er eens over serieus - als iets of iemand naar beneden sleept u in het leven dan als er een mogelijkheid van het indrukken van een schakelaar, of het vertellen van de persoon van aangezicht tot aangezicht te gaan een lange wandeling uit een korte pier, of tenminste rustig mee eens oneens, doe het dan en ga verder.

16. SQUEEZE elk vrij TWEEDE uit uw dag


Als mensen me vertellen dat ze geen tijd, ik moet lachen, omdat ze duidelijk de tijd om te klagen over het :)
Er zijn tal van manieren waarop u de time-sukkels vermoorden en gebruik de lege uren in uw dag efficiënter. Ik schreef er hier meer over.

17. besteden en KRIJGT HULP VOOR DINGEN IEMAND ANDERS KAN DOEN


Nu, van alles wat ik zou kunnen doen op een bepaalde dag, zijn er eigenlijk wel een paar dingen die ik niet nodig om persoonlijk mezelf doen. Het beantwoorden van e-mails, eigenlijk studeren en het spreken van de taal, en het schrijven van deze blog posts zijn dingen die ik moet zelf doen.

Maar naar mijn dag en de hoeveelheid uren gegoten in elk ding, ik vond dat er een aantal taken die mij niet persoonlijk nodig om dat te doen, en dat iemand anders zou kunnen doen, maar dat waren het nemen van een groot deel van mijn tijd .
Wellicht herinnert u zich een paar weken geleden, toen ik aangekondigd dit project, dat ik liep een promotie voor mensen om een ​​extra krijgen als ze kocht de Speak Vanaf dag 1 pakket? Deze extra winst waren niet dus ik kon gaan Mitt Romney stijl en huur een masseuse op een jacht, of koop een Rolex horloge, eerste klas vlucht of iets dergelijks. Dat extra impuls was zo dat ik dat geld in het geven van me meer tijd te kunnen investeren.
Ik heb een PA voordat ingehuurd voor zeer specifieke taken, maar dit keer heb ik huurde een voor de duur van dit project om me te helpen met dingen die zouden opruimen van mijn tijd. Gelukkig wat ik gemaakt tijdens de promotie genoeg om hem in te huren voor een paar uur per week voor het geheel van de 3 maanden was.

Bijvoorbeeld ondertiteling mijn video was altijd zo'n karwei. Ik zou opnieuw moeten luisteren naar een paar keer, een notitie maken van het transcript, vertalen, en dan opnieuw beginnen en krijgen de timing van de bijschriften precies goed voor de ondertiteling bestand. Het zou typisch duren 20 maal langer is dan de lengte van de video die bestand te krijgen - dus een drie minuten video kan een uur bijschrift tweetalig nemen. Sommige van mijn video's in dit project zijn al meer dan tien minuten lang.
Dus dit is werken voor mijn PA! Hij is uit Egypte, zodat hij kan bijschrift de video's zodra ik beginnen mensen te interviewen ook, en hij Engels spreekt, zodat hij kan ook vertalen die bijschriften!

Hij is ook degene die al mijn Anki dekken voor mij! Ik schreef een gedetailleerde e-mail waarin wordt uitgelegd hoe het werkt, en nu alles wat ik moet doen is stuur hem de lijst van de woorden in het Engels, en hij zal ze te vertalen naar het Arabisch, gelden Romanized script zodat ik ze sneller kan leren en spreken de woorden hardop als audio, dus ik kan deze horen tijdens de studie. Zelfs vergeten toevoeging van de audio, creëren deze dekken met goede vertalingen regelmatig zou me veel tijd doorbrengen die kan eigenlijk leren van de taal.
Als er iets komt dat iemand anders in staat zijn om te doen voor mij, dan beschouw ik outsourcing als het praktisch en betaalbaar. Helaas, de lijst van de manieren waarop ik kan opruimen van mijn dag als deze is erg klein (dus ik kan zeker niet een vier uur durende werkweek als de man die gaf me dit idee), maar gelukkig ik weet dat wat ik te besteden is het opslaan me een hoop tijd elke week. De middelen die ik gebruik om deze mensen te vinden zijn oDesk en Elance voor de kwaliteit van het werk, en fiverr.com voor snelle taken die ik zou betalen.

Ik moet nog veel e-mails om de taak uit te leggen en de juiste mensen te sturen, maar uiteindelijk is het tijd en geld goed besteed.
Een taal leren EFFICIËNTER

Tot slot, we zijn aan wat het allemaal om draait nu voor mij! Ondanks de bovengenoemde vijf duizend woorden waard dingen proberen om mijn aandacht te trekken tijdens de dag, ik moet nog een aantal ernstige tijd steken in het leren Arabisch en geleidelijk wat idealiter vloeiend worden door 18 december.

Dankzij efficiënter te werken, zoals hierboven beschreven, ook al heb ik een hoop werk te doen tijdens de dag, zal ik nog genoeg tijd om zich te concentreren alleen op de taal.

Ik breng een soortgelijke aanpak en behandelen net als ik zou geen werk te behandelen. Zoals hierboven, ik blokkeren afleiding, timeblock een studie of het leren sessie in een 25 minuten blok, en zich richten op het doen van een ding tegelijk.

18. multi-tasking is voor mensen die NIET GEVEN EEN SH * T


Sorry dat ik hier zo bot te zijn, maar als je zo lui om enige serieuze tijd te investeren in het 'leren' uw taal, door het hebben van het op de achtergrond als ruis terwijl je iets anders doen, dan zul je nooit ergens komen met de taal en niet verdienen om.

Bij het bestuderen, geven wat je leert je 100% onverdeelde aandacht. Zoals in de video hierboven, ik ben luisteren naar audio, maar ik ben het maken van aantekeningen en gefocust te proberen en te maken uit de woorden.

De enige uitzondering zou zijn als iets dat echt vereist geen hersenen macht te doen, zoals het doen van de afwas of gaan voor een ontspannen wandeling ergens vertrouwd etc. Hoewel ook hier zou ik niet luisteren naar mezelf podcasts, zoals ik aantekeningen te maken als ik kan.
Ik weet dat veel mensen krijgen effectieve studietijd gedaan terwijl het doen van klusjes wel. Maar tijdens het rijden van uw auto is niet helemaal hetzelfde - de aandacht die nodig is om een ​​strijkijzer te duwen is niet helemaal hetzelfde als wat nodig is om een ​​voertuig dan kan overreden puppies controleren. Je moet de lijn ergens trekken - is iemand toeteren hun hoorn op ga je sleept je weg van je studie om de paar minuten?

Zeker, met iets op dit moment is 'beter dan niets ', maar doe jezelf niets wijs dat het maken van een enorm verschil. Maak echte toegewijde leertijd in uw hele dag. Niet multitasken met iets anders dat elke vorm van aandacht vereist.

19. VULLEN die lege momenten met flashcard STUDEREN


Het punt een beetje boven over het vinden van meer tijd gedurende de dag kan worden benut in het leren van talen als je een smartphone of iPod met de Anki app (voor iPhone , voor Android , en voor iedereen anders . In de lift, kunt u bekijken nog twee woorden. Terwijl vast te zitten in een supermarkt lijn, kunt u leren deze essentiële zinnen, en ga zo maar door.
Anki Flashcarding is een belangrijk onderdeel van mijn studiedag, omdat de woordenschat en uitdrukkingen (zowel produceren en ze te herkennen) zijn uiteindelijk wat me zal krijgen in de gesprekken.

In plaats van het gebruik van generieke degenen, heb ik dekken specifiek op basis van wat ik het meest waarschijnlijk om te praten over gemaakt. Generieke woordenlijsten zijn meestal gebaseerd op woord frequenties in kranten, en als zodanig ik vind ze ongelooflijk nutteloos voor beginnende taalleerders en de soorten gesprekken zijn ze meer kans om te hebben.

Ik schrijf de woorden ik ben waarschijnlijk te zeggen, krijgen ze vertaald en hardop gesproken door mijn PA, zoals hierboven beschreven, en te bestuderen die lijsten. Toen in mijn sessies gesproken, ik zie wat er concreet wordt vermist en die nieuwe woorden toevoegen aan mijn volgende lijst om te worden bestudeerd.
En wanneer ik rond aan grammatica, dat is ook aan bod flashkaart stijl. Grammatica moet worden gedekt op de juiste tijd en plaats, niet in het begin. Op dit moment is de enige grammatica ik mezelf bezig te houden met, is het soort dat zonder mijn gesprekken worden gehinderd een beetje te veel.

Dus terwijl het OK was om vóór elke versie van een werkwoord te gebruiken, heb ik net een nieuwe dek met elementaire vervoegingen te leren. Het zal niet van toepassing zijn op alle werkwoorden, maar het zal me een beetje verder te krijgen in te drukken wat ik nodig heb. Ik zal blijven accepteren onrechte spreken als OK voor het moment, en zal meer grammatica alleen als het nodig is toe te voegen.
Omdat ik vind dat ik kan focussen op flashkaart studeren terwijl langzaam loopt (want ik kan de telefoon neergezet voor een tweede te denken van een goed imago vereniging voor het woord en gebruik mijn omgeving voor inspiratie), en ik wil lopen om rond te krijgen zoveel mogelijk, eigenlijk studeren tijdens het lopen! U kunt zelfs zien me die gelden in deze video, want ik heb een app die me waar ik ga, door laat maken het scherm 'transparant' met de camera aan de achterkant, dus ik zal niet tegen het lijf loopt mensen.

20. Het moet worden ALLE OPBOUWEN daadwerkelijk SPREKENZoals u zult hebben gezien in de vorige video, ik heb een gesproken sessie eerste ding in de ochtend om 08:00 om me in de sprekende stroom, en herinner me wat ik nodig heb om te werken, en dan nog een in de avond aan het werk richting.
Als je studie sessies zijn specifiek iets die u kunt toepassen in je volgende gesproken sessie, zult u versteld staan ​​hoe snel je vooruitgang. Het is net als dat last-minute-examen druk de hele tijd. Leren we allemaal het beste wat de uren vlak voor het examen - dat geldt met voor een aanstaande gesproken sessie. Ik maak mijn 'examen' dagelijks, en dan moet ik blijven verbeteren.

21. VERBLIJF SANE EN VERGEET NIET EEN LEVEN HEBBEN!


Het laatste wat en waarschijnlijk het belangrijkste om ervoor te zorgen dat u gefocust te blijven en goed werken, is om je haar in de steek gelaten en uit te gaan en hebben plezier op zijn minst een paar keer per week. Je hebt het verdiend!
Ik vond dat de nadruk te veel op het project was een vergissing met de Chinese en de stress van het niet ontspannen meer betekende dat ik bereikt verzadigingspunt en kon niet concentreren helemaal niet meer!
Deze keer heb ik gecorrigeerd en dat elke dag ontmoet ik met Brazilianen voor lunch of diner uit te hangen en te praten over van alles, maar het leren van talen. En een keer of twee keer per week zal ik gaan voor de hele avond en dans, flirten met leuke meiden, nieuwe vrienden maken en doen wat anders dat maakt me herinneren dat ik ben mens en niet een Arabisch leren en bloggen robot.

Ik pak deze ontspannende momenten specifiek als sociale gelegenheden, om ervoor te zorgen dat ze zeker zijn ontspannend.
Als ontspannen is gewoon tv kijken, of loungen de avond weg op Youtube, dan als na je niet het gevoel energiek over het leven, zou ik zeggen dat het gedaan meer schade dan goed. Een avondje uit (of ...) met vrienden en leuke mensen kan net wat de dokter besteld en zorg ervoor dat u uw batterijen hebt opgeladen voor een andere efficiënte werkdag.
Het is niet alles over het werk na alle - waarom zo hard werken als je niet van plan om de vruchten te plukken en waarderen dat je een gezond persoon met vrienden die willen om u te ondersteunen en u helpen? Al dit werk met Arabisch voor mij, is dat uiteindelijk kan ik de aard van de vrienden in Egypte, dat ik hier in Brazilië.
Voor mij, het is allemaal over de mensen. De efficiënter kan ik werken tijdens mijn dag, dan de minder afleiding heb ik vanaf dat werk wanneer het tijd is om te socialiseren!

Hopelijk deze 21 suggesties kunt u mee helpen om te werken en plezier te hebben efficiënter. Laat me weten hieronder uw commentaar, en als je de post hield, doe delen op Facebook!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 2  3 All