Помоћ

Како користити речи да учи речи?Студенти који схватају највише од њиховог читања су они који знају много о речима. Ови ученици знају о речи префикса, суфикса, корена речи, и више значења речи. Ово знање проширује свој вокабулар, који помаже када наиђете на нове речи током читања. Као студенти до горње разредима основне школе и читање постаје сложенији, реч знања постаје још важније.


Породице могу помоћи у развијању ријеч знања кроз једноставне разговоре фокусиране на речима. На пример:

Почните у корену


Почните са једноставним корена речи, као што су пусх. Питајте своје дете да дођу до речи знају који садрже ту реч, као што је гурање, гурнуо, наиван, пусх-уп. Разговарајте о томе како све ове речи имају неку заједничку значење у вези са речи притиском.

Вишезначне


Многе речи имају више од једног значења. Док смо седели за столом, изаберите неку реч и размисле колико значења и користи за речи као можете да замислите. Неке речи почети са: пролеће, рам, чек, светлости.

Размислите префикс


Нумерички префикси као би- и три-су део многих речи деца знају и користе. Разговарајте речи као што су трицикл, трицепс, троугао. Све ове речи деле префикс три-, што значи три. Могу ли развити листу речи које почињу са префиксом билатералним (попут бицикла и двогледом)? Ово вам даје велику шансу да уведе нове речи, као што су Двестогодишњице, бицепс, и бипед. Можете генерисати сличне листе речи са бројчане префикси Уни, оцто, и процената.
Учење Ворд и вокабулар раст потребно време и стрпљење. Не очекујте ваше дете да учи сваку нову реч после једног разговора. Истина реч учење се дешава након што је изложена речима неколико пута. Сви смо упознати речима широм нашег живота. Ти се ваше дете има сјајан старт развијањем рано интересовање за речи.

Related topics: