Ajutor

NEW ARTICLE

Care sunt cei mai buni poligloti in istorie?Cei mai mulți dintre noi sunt foarte impresionați când întâlnim pe cineva care vorbește mai multe limbi, dar unii oameni depășesc bilingvismul și devin hyperpoligoți .

În cursul istoriei, unii entuziaști de limbă au preluat provocarea de a învăța nu una sau două, ci zeci de limbi. Unii chiar au susținut că au stăpânire nu mai puțin de 100 de limbi și dialecte distincte , ceea ce este foarte impresionant atunci când știi cât de dificil este să înveți o singură limbă nouă.

Iată cinci dintre cei mai impresionați poligloți din istorie:

1. John Bowring


Economistul politic britanic, călător, scriitor și guvernator al patrulea din Hong Kong , John Bowring , posedă multe talente, dar este probabil cel mai bine cunoscut pentru iubirea sa de limbi străine .

În timpul vieții sale, Bowring pretins că cunoaște 200 de limbi și că poate vorbi 100 . În ciuda unei cariere politice active, Bowring a urmat o carieră secundară prin traducerea cântecelor, poeziei și literaturii populare din Rusia , Europa de Est și Spania .

2. Guiseppe Gaspardo Mezzofanti


Cardinalul Guiseppe Mezzofanti este unul dintre cei mai talentați poligloți din istorie.

Deși acest teolog italian a avut cunoștințe ample în multe domenii, adevărata lui pasiune a fost lingvistica .

Se știa că vorbește cel puțin 39 de limbi diferite , variind de la ebraică la Gujarati , precum și zeci de alte dialecte (unii spun că poate vorbeau aproape o sută de limbi și dialecte).

În timpul vieții sale, a fost profesor de limba arabă la Universitatea din Bologna , apoi profesor de limbi orientale și greacă , învățând limbi străine, desfășurând activități misionare și menținând biblioteca Vaticanului.

El a fost un geniu lingvistic atât de bine cunoscut încât, la moartea sa, oamenii din toată Europa au luptat pentru craniul său.

3. Ziad Fazah


Acest Liban se află în prezent în Recordul Mondial Guinness pentru cel mai mare număr de limbi vorbite. Fazah pretinde că este capabil să citească și să vorbească 58 de limbi , inclusiv arabă , poloneză , thailandeză , urdu , norvegiană și multe altele.

In timp ce Fazah a dovedit abilitățile sale în unele teste, el a avut de asemenea , unele eșecuri majore, inclusiv o apariție deosebit de dezastruoasă pe Viva el Lunes , un show de televiziune din Chile, în cazul în care el nu a înțeles Exemple de nivel începător în Finlandeză , Rusă , Chineză , persană , hindi și Limbile grecești , despre care pretinde că vorbește fluent.

4. Kenneth Hale


Nu ar trebui să fie deosebit de surprinzător faptul că un MIT profesor de limba este , de asemenea , un poliglotă reputație. Studiile lui Hale de la MIT s-au axat pe limbile pe cale de dispariție , în special pe cele din America de Nord, America Centrală și Australia . Hale nu a studiat doar aceste limbi, el le-a învățat și el, în jur de 50 de limbi .

Cel mai uimitor lucru despre Hale este totuși viteza cu care a reușit să învețe o nouă limbă, de multe ori având o conversație de bază, după numai 10-15 minute de a asculta un vorbitor nativ.

5. Georges Dumezil


Renumitul filolog francez Georges Dumezil este cel mai bine cunoscut pentru lucrările sale de mitografie și clase sociale .

Această lucrare academică a fost totuși facilitată de dragostea sa pentru învățarea limbilor străvechi .

Studiile lingvistice ale lui Dumezil au trecut dincolo de limbile clasice, iar la moartea sa i sa spus să vorbească sau să citească mai mult de 200 de limbi cu diferite grade de fluență.

Mai multe informatii despre PolyglotsDacă acest tânăr hiperpoliglot continuă să învețe limba în ritmul pe care la învățat până acum, ar putea fi o parte din istorie! Vedeți videoclipul său de mai jos:- A se vedea articolul: Numărul maxim de limbi pe care o ființă umană le poate învăța în viața sa ,
- Găsiți prieteni Polyglot pe site-ul Polyglot :)

Ce credeți despre acest articol: Credeți că este posibil din punct de vedere uman să vorbiți atâtea limbi? Vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 2  1 All