Βοήθεια

Ποιοι είναι οι καλύτεροι Πολύγλωσσοι στην Ιστορία;Οι περισσότεροι από εμάς είναι πολύ εντυπωσιασμένοι όταν συναντάμε κάποιον που μιλάει πολλές γλώσσες, αλλά μερικοί άνθρωποι ξεπερνούν τη διγλωσσία και γίνονται υπερπολυγωγοί .

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, κάποιοι λάτρεις της γλώσσας ανέλαβαν την πρόκληση να μην μάθουν ένα ή δύο αλλά δεκάδες γλώσσες. Ορισμένοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι κατέχουν τουλάχιστον 100 ξεχωριστές γλώσσες και διαλέκτους , κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό όταν ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να μάθετε μια νέα γλώσσα.

Εδώ είναι 5 από τα πιο εντυπωσιακά πολύγλωσσα της ιστορίας:

1. John Bowring


Ο βρετανός πολιτικός οικονομολόγος, ταξιδιώτης, συγγραφέας και τέταρτος κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ , John Bowring , διέθετε πολλά ταλέντα, αλλά ίσως είναι καλύτερα γνωστός για την αγάπη του για τις γλώσσες .

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Bowring ισχυρίστηκε ότι γνώριζε 200 γλώσσες και μπόρεσε να μιλήσει 100 . Παρά μια ενεργή πολιτική καριέρα, ο Bowring ακολούθησε μια δευτεροβάθμια σταδιοδρομία με τη μετάφραση λαϊκών τραγουδιών, ποίησης και λογοτεχνίας από τη Ρωσία , την Ανατολική Ευρώπη και την Ισπανία .

2. Guiseppe Gaspardo Mezzofanti


Ο καρδινάλιος Guiseppe Mezzofanti είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους πολύγλωσσους στην ιστορία.

Αν και αυτός ο ιταλικός θεολόγος είχε εκτεταμένη γνώση σε πολλούς τομείς, το αληθινό πάθος του ήταν η γλωσσολογία .

Ήταν γνωστό ότι μιλούσε τουλάχιστον 39 διαφορετικές γλώσσες , που κυμαίνονται από εβραϊκά μέχρι γκουτζαράτι , καθώς και δεκάδες άλλες διαλέκτους (μερικοί λένε ότι μιλούσε σχεδόν εκατό γλώσσες και διαλέκτους).

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ήταν καθηγητής Αραβικών στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια , τότε καθηγητής Ανατολικών και Ελληνικών , μαθαίνοντας γλώσσες, πραγματοποιώντας ιεραποστολικές δραστηριότητες και διατηρώντας τη βιβλιοθήκη του Βατικανού.

Ήταν μια γλωσσική ιδιοφυία τόσο γνωστή ότι στο θάνατό του, άνθρωποι από όλη την Ευρώπη αγωνίστηκαν για το κρανίο του.

3. Ziad Fazah


Αυτός ο Λιβανέζος κατέχει σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τον μεγαλύτερο αριθμό γλωσσών που ομιλούνται. Fazah ισχυρίζεται ότι μπορεί να διαβάσει και να μιλήσει 58 γλώσσες , συμπεριλαμβανομένων των Αραβικών , Πολωνικών , Ταϊλανδών , Ουρντού , Νορβηγών και πολλών άλλων.

Ενώ Fazah απέδειξε τις ικανότητές του σε κάποιες εξετάσεις, είχε επίσης ορισμένες σημαντικές αποτυχίες, συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιαίτερα απογοητευτική εμφάνιση στο Viva el Lunes , της Χιλής τηλεοπτική εκπομπή, όπου δεν κατάλαβε προτάσεις αρχάριο επίπεδο Φινλανδικά , ρωσικά , κινεζικά , περσικά , Χίντι και Ελληνικά , γλώσσες που ισχυρίζεται ότι μιλάει άπταιστα.

4. Kenneth Hale


Δεν πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι ένας καθηγητής ξένων γλωσσών στο MIT είναι επίσης πολυγραφόμενος. Οι μελέτες του Hale στο MIT επικεντρώθηκαν σε γλώσσες που απειλούνται με εξαφάνιση , ιδιαίτερα αυτές στη Βόρεια Αμερική, την Κεντρική Αμερική και την Αυστραλία . Ο Χάλε δεν μελέτησε μόνο αυτές τις γλώσσες, τις έμαθε και οι ίδιοι, περίπου 50 γλώσσες .

Το πιο εκπληκτικό όμως για τον Hale είναι η ταχύτητα με την οποία ήταν σε θέση να μάθει μια νέα γλώσσα, έχοντας συχνά μια βασική συζήτηση μετά από μόλις 10 έως 15 λεπτά ακρόασης ενός μητρικού ομιλητή.

5. Georges Dumezil


Ο διάσημος Γάλλος φιλόλογος Georges Dumezil είναι περισσότερο γνωστός για το έργο του σχετικά με τη μυθογραφία και τις κοινωνικές τάξεις .

Αυτό το ακαδημαϊκό έργο, ωστόσο, διευκολύνθηκε από την αγάπη του για τη μάθηση των αρχαίων γλωσσών .

Dumezil γλωσσικές σπουδές του Dumezil ξεπέρασαν τις κλασικές γλώσσες και, κατά το θάνατό του, λέγεται ότι μιλούν ή διαβάζουν περισσότερες από 200 γλώσσες με ποικίλους βαθμούς ευχέρειας.

Περισσότερες πληροφορίες για τους PolyglotsΕάν αυτός ο νέος υπερπληθωτής συνεχίζει να μαθαίνει γλώσσες με το ρυθμό που έχει μάθει μέχρι τώρα, θα μπορούσε να είναι μέρος της ιστορίας! Βλ. Το βίντεο του παρακάτω:- Δείτε το άρθρο: Μέγιστος αριθμός γλωσσών που ένας άνθρωπος μπορεί να μάθει στη ζωή του ,
- Βρείτε Πολύγλωσσους Φίλους στην ιστοσελίδα Polyglot :)

Τι πιστεύετε για αυτό το άρθρο: Πιστεύετε ότι είναι ανθρώπινα δυνατό να μιλήσετε σε πολλές γλώσσες; Παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω.

Related topics: