Pomoć

NEW ARTICLE

Kako učiti vijetnamski jezik, pismo i izgovor?Poput većine jugoistočne i istočne Azije jezika, vijetnamski je tonski jezik. To znači da je za svaki slog postoji šest različitih tonova koje mogu promijeniti značenje izraza.


To može biti neobično za zapadnjake, jer postoji vrijeme imamo prirodnu sklonost da promijeni ton našeg govora - najčešći je raisinng pitch vašeg glasa, kada molba pitanje. Ne dopustite da vam je odložio ipak - nakon što ste savladali izgovor, vijetnamski je satisfyingly jednostavan jezik, s gramatikom sustavom koji je mnogo lakše nego što je jezik poput Francuza.

Još jedna velika prednost studenti vijetnamske imaju nad onima proučavanje drugih azijskih jezika je da vijetnamski alfabet je u biti modificirana verzija latinicom, što ga čini lako za čitanje znakova i adrese kada putuju okolo.

TonoviOvaj ton je vrlo jak na sjeveru oko Hanoi gdje postoji osjetna 'rez' u zvuku. Na jugu iu Saigonu ljudi imaju tendenciju da se govori u više 'glatkog' način, a mnogi će reći ovaj ton postaje gotovo identičan niske, diže ton iznad njega ('Vi-es, M'lud '')

Vijetnamski Abeceda


Iako Vijetnamski koristiti istu abecedu kao latinskim jezicima kao što su engleski i francuski, neki od zvukova su prilično različita od njihove engleski ekvivalent. Postoji nekoliko sličnosti s francuskom momčadi.
Da čuju zvukove ovdje opisan, pogledajte http://www.seasite.niu.edu/Vietnamese/Guide_to_Pronunciation/alphabet/alphabet_system.htm
Suglasnici
Samoglasnika
Jedno pravilo izricanja samoglasnika u Vijetnamu koji je vrlo korisno za zapamtiti je da kad god se dva samoglasnika zajedno - na primjer '' - ui prvi samoglasnik trebao imati puno veći naglasak nego drugi - 'UI'


Related topics: