Apua

Kuinka oppia mitä tahansa kieltä päivittäin (ja pysyä siinä)

Kirjoittanut Luca Lampariello .


'Aloita tekemällä mikä on välttämätöntä; tee sitten mitä mahdollista; ja yhtäkkiä teet mahdotonta ”- Francis of Assisi

Mikä on kielen oppimisen salaisuus?

Yksinkertainen.

Opi joka päivä
Jos haluat tietää minkä tahansa kielen oppimisen, tee se joka ikinen päivä riippumatta siitä, kuinka kauan, ja se lisää merkittäviä määriä ajan mittaan.

Sitä kutsutaan työssä kertymisen laiksi .
Tietenkin se on helpompi sanoa kuin tehdä. Työ-, perhe- ja muiden vastuiden myötä elämä voi usein haitata kielten oppimista.

Tässä artikkelissa jaan muutaman lyhyen vinkin, joiden avulla voit oppia mitä tahansa kieltä ja tehdä sen joka ikinen päivä.

1. Suunnittele etukäteen


Rakastan juoksemista. Rakastan sitä, miten se saa minut tuntemaan, ja rakastan sitä, että se tekee minut terveellisemmäksi, sitä enemmän teen sen.

Mitä en kuitenkaan rakasta, on herääminen aikaisin mennä juoksemaan.

Ollakseni rehellinen, minulla oli niin vastenmielisyys herätä aikaisin, että juoksin hyvin epäjohdonmukaisesti vuosia.
Eräänä päivänä ystäväni antoi kuitenkin minulle tärkeän neuvon, joka ratkaisi tämän ongelman lopullisesti:

Hän sanoi, että minun pitäisi virtaviivaistaa prosessiani, joten juokseminen johtui muutamasta yksinkertaisesta valinnasta monien vaikeiden vaihtoehtojen sijaan.
Tämän ystävän mukaan en koskaan mennyt juoksemaan, koska juokseminen tarkoitti vaivannäköä. Minun täytyy herätä, välttää lyömästä torkkupainiketta, etsiä juoksukengät ja vaatteet, pukeutua ja sitten ehkä todella päästä ulos ovesta.

Tässä hän suositteli:

1. Mene nukkumaan juoksuvaatteeni päällä

2. Pidä juoksukenkiäni sängyn juuressa.
Näiden kahden muutoksen ansiosta todennäköisyys juosta joka aamu juoksemaan dramaattisesti. Kun heräsin, minulla oli kaikki juoksutarvikkeet käden ulottuvilla, joten oli erittäin helppoa vain nousta, laittaa kenkäni ja mennä juoksemaan.

Mitä tekemistä tällä on kielen oppimiseen?

Kaikki!
Yksinkertaisesti sanottuna et opi kieltä joka päivä, jos sen tekemiseen tarvitaan paljon tahdonvoimaa. Jos sinun täytyy kaivaa aikaa aikataulustasi pois, kaivaa kirjat, löytää kaikki muistiinpanosi ja mennä jonnekin pois oppimismahdollisuuksista, et todennäköisesti tee sitä aina.

Joten tee asiat yksinkertaisiksi .
Suunnittele oppimisaikataulu etukäteen viikolla tai yöllä. Säilytä kaikki resurssit keskeisellä paikalla, jotta ne ovat helposti ulottuvilla aina, kun sinulla on oppimisaikaa.

Järjestä elämäsi niin, että et voi välttää yhteydenpitoa kohdekielesi kanssa joka ikinen päivä.

2. Opi, kun olet tuore ja halukasOnko kukaan koskaan kysynyt sinulta, oletko aamu-ihminen?

Entä yökyöpeli?

Olipa asia sitten mikä tahansa, nämä yleiset kysymykset paljastavat jotain tärkeää meistä ihmisinä - että emme ole kaikki tuoreita ja energisiä samanaikaisesti.
Toivottavasti tällä kertaa elämässäsi sinulla on selkeä käsitys siitä, milloin sinulla on eniten energiaa. Jos et, kannattaa käyttää vähän aikaa sen selvittämiseen.

Miksi?

Koska oppiminen vie energiaa, aivan kuten liikunta .
Viimeisessä osassa keskustelin siitä, kuinka ajoin lenkkeilyn aikaisin aamuisin. Tein tämän, koska tiedän, että minulla on eniten energiaa tuolloin.

Jotta saat kaiken irti kielten oppimisestasi, sinun on tehtävä jotain vastaavaa. Sinun on ajoitettava oppimisistunnot energiatehokkaiden jaksojesi ympärille .
Jos tiedät olevasi tyypillisesti kuollut väsynyt heti työn jälkeen, se ei ole aika oppia. Jos sitä vastoin saat toisen tuulen myöhemmin illalla, se on ehkä sopivampi oppimisaika.

Henkilökohtaisesti tunnen itseni aina keskittyneeksi ja energiseksi heti aamujuoksuni jälkeen, joten usein istun alas ja opiskelen kreikkalaista tai unkarilaista. Tiedän myös, että energiatasoni palautuvat varhain illalla, joten jos en voi oppia aamulla, minulla on aina toinen tilaisuus.

3. Aloita lähtölaskennalla


Tietenkin, jos sinulla ei ole halua oppia, mikään suunnittelu ja energianhallinta eivät saa aikaan sen toteutumista.

Tämän halun - tämän motivaation - hallinta on viimeinen avain kielen oppimiseen joka päivä.
Moderni motivaatiokäsitys näyttää noudattavan syy-seuraus-lakia; motivaatio tulee ensin ja sitten toiminta tulee toiseksi.

Kaikissa oppimisvuosissani olen kuitenkin havainnut tämän olevan taaksepäin. Normaalisti olen huomannut, että toimiminen luo motivaation oppia, eikä päinvastoin .
Kun toimin ensin, näen siirtyvän kohti tavoitteitani. Tämä inspiroi minua ja antaa minulle motivaation toimia enemmän. Toiminta luo motivaatiota, joka luo toimintaa. Ja niin edelleen ja niin edelleen, loputtomasti.

Jos haluat oppia kieltä joka päivä, sinun on koulutettava itsesi näkemään motivaatio tällä tavalla - jotain, joka on seurausta toiminnasta eikä sen syystä.
Yksinkertaisin tapa tehdä tämä on viiden sekunnin lähtölaskenta.

Aina kun sinulla ei ole motivaatiota aloittaa kieltenopiskeluistunto (tai jotain tärkeää, todella), laske alas viidestä yhteen.

5...4...3...2...1... Ja sitten vain aloita!

Se saattaa tuntua liian yksinkertaiselta, mutta olen havainnut sen olevan erittäin tehokas tapa toimia . Ja tietysti, kun ryhdyn toimiin, minulla on paljon motivaatiota jatkaa.


Paras tapa oppia kieltä


Sinulla on se!

Näiden kolmen yksinkertaisen vinkin avulla osaat nyt oppia mitä tahansa kieltä päivittäin .

Haluttomia aloittamaan?

Kokeile sitten kärkeä kolme heti!

Laske alas viidestä yhteen ja aloita viikon kielen oppimisen suunnittelu. Selvitä, milloin sinulla on yleensä eniten energiaa , ja päättää, minkä tyyppisiä oppimistoimia teet seuraavien seitsemän päivän aikana.

Tähän liittyviä aiheita: