Help

De vele redenen (32 tot dusver) waarom we niet slagen in het leren van talenDe Engels versie van dit artikel werd geschreven door Benny Lewis, de beroemde Ierse polyglot.
Het bericht van vandaag is mijn serieuze poging om elke mogelijke reden waarom we niet leren van een taal in de lijst formaat, en mogelijke suggesties om ze te overwinnen bieden verzamelen.

(Merk op dat in de post na deze, ben ik op zoek naar de tegenovergestelde redenen waarom we niet kunnen en ik wil uw succesverhalen die mogelijk miljoenen mensen kon inspireren horen!)
Ik ben echt proberen om het aantal van de redenen en de mogelijke retorten opstaan ​​om de hoge dubbele cijfers, want ik wil er geen excuses meer voor ons om eentalige gedurende ons leven blijven. Vanwege dit, zal ik beginnen met wat ik voel zijn de belangrijkste redenen waarom ik heb gehoord, of dat ik geloofde in de leeftijd van 21, en bieden een snelle gedachte of link (s) naar een mogelijke oplossing voor of reframing van het probleem.
Als een van deze op u van toepassing, dan kunt u serieus overwegen mijn antwoord aan hen en volg de links in elk punt te berichten waar ik duik erin meer in detail blog.

Als ingenieur, voel ik me veel problemen kunnen op analytisch worden bekeken en een mogelijke oplossing aangeboden wanneer je erover nadenkt logisch genoeg!

Dus zonder verder oponthoud, hier zijn enkele redenen waarom ik ben tegengekomen, en mijn suggesties voor hen. Gelieve te antwoorden in de commentaren hieronder met uw eigen uitdagingen, en andere reageerders kunnen klokkenspel in met hun eigen suggesties! Ik ben ook geïnteresseerd om andere oplossingen te lezen om de redenen die ik heb hier al gepresenteerd.

1. Ik ben te oud om een ​​taal te leren


Dit fabeltje 'wel of niet zijn geïnspireerd door onderzoek waaruit blijkt dat Feral kinderen een taal niet kan leren na een bepaalde leeftijd, maar als het over het leren van een tweede taal wat onderzoek daadwerkelijk aangetoond dat volwassenen betere taalleerders dan kinderen, en mijn ervaring is ook dat we de neiging om deze kinderen-zijn-beter oordelen valselijk te maken.

Ik beschouw mezelf als een superieur taalleerder nu dan ik was op de leeftijd van 6, 10, 14 enz., En ik steeds beter met de leeftijd. Een goede leerstrategie, positieve houding en passie kunt u heel ver voor degenen die jonger zijn dan je.
Ook iets wat iemand zei in een van de volgende opmerkingen: 'Kinderen zijn niet beter taalleerders. Ooit praten met een 6 jaar oud? Ze spreken vloeiend maar nog steeds zeggen dingen als 'funner' en 'mij en haar ging ...', en ze hebben nog steeds moeite uitspreken veel medeklinkers zoals TH, R, en L. En het duurde 6 jaar om dit punt te komen, en ze zijn omgeven door het elke dag. : D '

Het zou me niet 6 jaar om deze fouten te repareren (gezien ik ben een volwassene met tientallen jaren ervaring in het gebruik van sommige talen al). Dus waarom zouden we blijven beweren kinderen zijn zo veel beter taalleerders als de reden om het punt te brengen is om volwassen leerlingen te ontmoedigen? Ik zeg dat we iedereen moeten aanmoedigen. Stimuleren kinderen om hun voordeel te gebruiken, en ik zal proberen aan te moedigen (met dit blog) volwassenen om hun vele voordelen gebruiken.

2. Ik heb geen TIJD OM een taal te leren


Een andere veronderstelling is dat je alleen kan slagen in het leren van talen als je het full-time. Dit is ook onjuist, en ik ben gekomen over een ongelooflijk aantal van de mensen die erin geslaagd zijn in het leren van een taal, terwijl een full-time baan te werken, evenals het hebben van andere verantwoordelijkheden. In feite is het veel minder typisch zijn voor een succesvolle taalleerder die in staat zijn de hele dag besteden aan het leren van de taal was te vinden.

Terwijl ik onlangs dat zelf kan doen, hebben de overgrote meerderheid van mijn taal leerervaringen heel anders geweest, terwijl ik werkte full-time of zelfs veel meer dan full-time. Bijvoorbeeld, ik werkte een 63-uur-per-week taak direct na aankomst in Italië, en nog steeds in geslaagd om een ​​goed niveau van het Italiaans te bereiken.
De truc is niet over het hebben van meer tijd, maar het maken van meer tijd. We zijn allemaal erg druk, maar velen van ons nog steeds bereiken grote dingen, want wij organiseren de tijd die we hebben controle over veel beter, en de dingen die tijd zuigen uit van onze dag, zoals de televisie te verwijderen. Succesvol zijn in het leren van talen is niet over het hebben van maanden of jaren van vrije tijd, maar de invoering van de individuele uren.

3. IK KAN NIET naar het land


Velen van ons het gevoel dat het onmogelijk is om een ​​taal te leren als je niet in het land kunnen leven.

Terwijl ik denk dat de vraag of je kon het buitenland verhuizen is één overwegen waard door te kiezen voor minimalisme, zodat je niet nodig om zo veel geld te verdienen om zo veel onzin (kopen alles wat ik zelf in de wereld weegt £ 50 / 23kg, en ik geen auto hebben, hebben een roken of drinken gewoonte, en kreeg door goed op 00 / maand of minder voor de overgrote meerderheid van de afgelopen tien jaar op de weg in eenvoudige maar voldoende leefomstandigheden met onbetaalbare ervaringen plaats, die alles inclusief accommodatie en vluchten via verschillende reizen hacks), laten we veronderstellen dat is geen optie voor andere dan financiële redenen.
Eigenlijk veel mensen leren talen tot zeer goed niveau, zonder ooit een voet in het land. De meeste van de andere polyglotten die werkte met mij op de Skype Me Maybe muziekvideo reizen veel minder dan ik, of helemaal niet, en hebben ongelooflijk hoge niveau van hun talen. Een ander voorbeeld is Khatzumoto die leerde Japans naar een professioneel niveau voordat ooit voet in Japan, en ik onlangs vernomen van de overgrote meerderheid van mijn Egyptische Arabisch in het midden van Brazilië.

Wat ik voel is echt essentieel om succesvol te leren van een taal spreekt het. Niet alleen staan ​​er, iets zeggen!

Hoewel het waar is dat je meer mogelijkheden om dat te doen in het land, kun je eigenlijk veel mogelijkheden om je doeltaal te spreken in je eigen stad te creëren. Doe dit in persoon met behulp van social networking tools om vergaderingen, of wees avontuurlijk en 'level omhoog' in uw doeltaal. Je zou verbaasd zijn hoe eenvoudig het is om een ​​onwaarschijnlijke taal in de 'verkeerde' land te vinden.
Als je niet in een grote stad, dat is waarschijnlijk de sprekers van uw doeltaal hebben geen leven, maak dan een virtuele onderdompeling omgeving en krijgen op Skype en praat met ze direct op sites als italki, Verbling, of door het opzetten van een taal te wisselen via forums of vele andere online sites. Op deze manier kunt u de praktijk spreken uw doeltaal voor enkele uren per dag, zo goed als je in het land van bestemming!

Houd in gedachten dat veel te veel lui expats standaard om alleen met behulp van Engels, zelfs als ze in het land wonen, dus naar het buitenland verhuizen is geen enkele garantie voor succes in de taal. Het is veel te makkelijk om te vallen in de Engels sprekende bel en leren niets. Enige echte inspanning, zowel vanuit huis of in het land zelf, is wat bepaalt succes!

4. Ik niet kunnen veroorloven!


Dankzij de ongelooflijke bekendheid van dure cursussen zoals Rosetta Stone in de staten, heb ik geconstateerd dat de Amerikanen vooral het gevoel dat het een kwestie van het gooien van geld in het probleem.

In feite kan je een taal goed te leren zonder een cent! Het slechtst mogelijke advies kunt u krijgen bij het leren van de taal is om het allemaal te maken over de duurste materialen. Goedkoop of gratis materialen (hetzij online of bij uw plaatselijke bibliotheek) eigenlijk de neiging om een ​​zeer goed werk te doen, en in veel gevallen een veel betere dan dure cursussen aan te bieden.

Ik meestal beginnen met een taalgids dat ongeveer de eerste kost, en maken het vervolgens over het ontmoeten van mensen, of met ze te praten online die volledig gratis op de sites die ik in de bovenstaande links genoemd kan worden.

5. Ik heb geen TAAL GENE!


Heb je slecht in talen op school? Nou, ik ook. Ik kon gemakkelijk gedacht hebben dat het leren van een taal was niet mijn lot, maar dat is gewoon niet het geval.

Dit betekent niets behalve dat je niet goed doen in het leren talen in een academische omgeving, of meer waarschijnlijk, je mist het belangrijkste ingrediënt in de tijd en was niet over het leren van die taal gepassioneerd.

Talen leren is niet een gen dat we hebben of niet hebben. Het is bijna altijd eigenlijk een geval van self-fulling-prophic-itis die je hebt. Gelukkig, dit is niet genetische en kan worden behandeld met een paar doses van het gezond verstand en de invoering van een aantal harde werk.

Hoewel het misschien lijkt dat anderen leren hun talen 'moeiteloos', in feite als je kijkt achter de schermen kunt u zien dat er niets is indrukwekkend over de vele andere dan toewijding taalleerders, en alles wat ze doen is iets wat vrijwel ieder ander mens kan doen !

6. Ik heb niet gevonden de juiste taal LEREN TECHNIEK VOOR ME NOG!


Ik heb mijn manier van het leren van een taal, maar dit betekent niet dat je moet doen wat ik doe. In feite is het laatste wat je moet je tijd te verspillen eindeloos onderzoek naar mij en andere taalleerders om te zien wie van ons heeft die ene perfecte het leren van talen aanpak.

Dit gaat niet over op zoek naar dat perfecte techniek voor u. Experimenteren en te zien wat werkt en wat niet werkt! Als je al je tijd besteden aan het proberen om de juiste techniek te leren dan jaren zal je langs, waar een 'adequaat' learning benadering zou je eigenlijk gevorderd richting vloeiend al. Stop met het verspillen van tijd en krijg bezig met uw taal en uw leren benadering aan te passen aan de uitdagingen die je gezicht!

7. Ik ben nog niet klaar om nog een gebruiken, en misschien niet voor JAAR


Dit is geen echte reden, maar een gebrekkige mentaliteit van perfectionisme, dat vind ik helemaal niet onverenigbaar met het leren van academische taal te zijn.

Sloot perfectionisme en fouten maken! De 'klaar punt' is wat ons ingenieurs verwijzen als een asymptoot - iets dat is alleen haalbaar met een oneindige tijd.

Leer een paar zinnen en vervolgens te gebruiken. U bent meteen klaar voor.

8. Ik WIL NIET


Dit lijkt misschien een vreemde reden op te nemen, maar op basis van de 700 of zo e-mails die ik krijg elke dag, wanneer mensen beginnen te komen met heel fantasierijke excuses die niet op alle geldige helemaal als je kijkt naar ze zorgvuldig, je hebt gewoon af of ze niet willen om deze taal te leren en proberen te rechtvaardigen om uit de taak? Alsof ik was om te zeggen 'Ah ok, dan bent u de enige uitzondering in de wereld, en kan nooit deze taal te leren!'

Dit heeft veel meer te maken met de persoon gewoon niet de zorg genoeg om echte werk zetten.

Bijvoorbeeld, terwijl ik Duits te leren op school, kon ik veel dingen als een inefficiënte academische systeem (ondanks een goede leraar), en vele andere dingen de schuld in deze lijst, maar ik kon overwinnen van deze uitdagingen als het niet was voor het simpele feit dat ik had geen passie om de taal op dat moment te leren.

Wat is er veranderd voor mij was het zien van de Duitse niet als een super harde taal die bestaat uit niets anders dan complexe grammaticale regels, maar om het Duitse volk zo interessant en de moeite waard om te weten zien, met de taal die gewoon een hulpmiddel om dit te doen. Deze schakelaar in het leren van talen voor de mensen en de cultuur, ontstoken een passie in mij dat alle toewijding aan mijn vorige excuses gedood.

9. Deze taal is te moeilijk


Het maakt niet uit welke taal je leert, zul je altijd vinden sommige mensen beweren dat het de enige echte moeilijkste talen in de wereld. Ik heb het gehoord, voor elke taal die ik heb genomen op (behalve voor Esperanto), en voor velen heb ik niet. Als je erover nadenkt voor een tweede, duidelijk een hel van een heleboel mensen zijn hier verkeerd!

Er zijn goede redenen waarom de Poolse is niet moeilijk, Hongaars is niet moeilijk en Chinees is niet moeilijk. Het ding is, als je genoeg bent bevooroordeeld je kunt komen met een lijst van redenen waarom deze of een andere taal is moeilijk, maar dat is alleen als je een ezel-achteruit mentaliteit over, en kon doen met een beetje optimisme.

De waarheid is dat er niets in het bijzonder bijzonders over deze bijzondere taal die u neemt op. Het is een taal die gesproken door koolstof gebaseerde menselijke levensvormen, net als elke andere. Leren elke taal is hard werken.

Waar de ene taal heeft harde grammatica, kan het zijn ongelooflijk gemakkelijk woordenschat of eenvoudige geluiden. Wanneer een taal heeft tonen, kan het super eenvoudige grammatica, zeer kort en logisch woorden, en de tonen kan een aspect van het maken van het veel gemakkelijker dan andere talen om woorden te onderscheiden zijn.

Niemand wint in deze vergelijking spel. Als je niet leren ze andere talen te vergeten en zich richten op degene die je echt gepassioneerd over!

10. Ik weet niet eens of welke taal ik wil leren, of ik wil leren MEERDERE en kan niet!


Wanneer iemand probeert om zichzelf te dun verspreid en ploeteren in verschillende talen tegelijk, dan voel ik dat ze gaan over het de verkeerde manier als ze willen een polyglot te worden.

In plaats van te vragen andere mensen die talen die je moet leren, en zetten een beetje werk in verschillende, kies degene die je het meest aantrekt en zich volledig te richten op die tot je het goed kan spreken.

Er zal genoeg tijd later naar andere talen te krijgen, maar tot je slagen in het leren van één, wordt het een stuk moeilijker om de dynamiek en 'polyglot edge' nodig om anderen te leren krijgen.

11. GEHEUGEN is verschrikkelijk voor het leren van nieuwe woorden


Mijn geheugen is onzin. Ik kan me niet herinneren de naam van iemand, tenzij ik hoor het meerdere keren, ik vergeet altijd waar ik mijn verdomde sleutels, en ik loop in de kamers veel te vaak om iets bijzonders te doen en dan vraag ik me af waarom de hel ga ik hier weer?

Ondanks dit, kan ik de meeste nieuwe woorden sneller onthouden, niet omdat ik van nature goed in, maar omdat ik opgeleid mezelf natuurlijk goed in geworden. Ik gebruik een combinatie van imago vereniging en gespreide herhaling flashcarding, en dit heeft sterk uitgebreid mijn geheugen! Een site als memrise combineert de twee met een pre-made geheugensteuntje aanwijzingen voor veel sets van de woordenschat. Probeer een aantal van deze, en u zult verrast zijn hoe groot uw geheugencapaciteit plotseling voor nieuwe woordenschat zijn!

Ook, voordat je zelfs beginnen moet u weten dat u wellicht al weet duizenden woorden in de taal!

12. IK GA moedertaalsprekers FRUSTREREN!


Ik heb naar vele landen meer dan tien jaar van het reizen de wereld vele malen geweest, en gesproken talen in het verkeerde land te behouden en oefenen ze, en (met één uitzondering) heb ik nooit had de native speaker worden gefrustreerd met mij te spreken van hun taal.

Ze zijn altijd blij en als je een leuke persoonlijkheid en zijn niet zenuwachtig over uw aarzelingen, dan voelen ze minder ongemakkelijk met u in de vroege stadia.

Frustrerend anderen is altijd alleen in je eigen hoofd, en je bent verkeerd lezen mensen als je denkt dat de meeste van hen zullen uitlachen. Gênante fouten gebeuren, en je gewoon schud ze uit. Elke frustratie die kunnen optreden is meer waarschijnlijk een gevolg van uw zenuwstelsel lichaamstaal, die niets te maken met uw taalniveau heeft.

Ik vind een houding van het niet snel en niet vaak zal u helpen wennen aan en meer comfortabel met deze leerfase, zodat je meer plezier kunt hebben met het en anderen kunnen genieten van je spreken hun taal meer.

13. ZIJ ALLEEN SPREKEN ENGELS mee als ik proberen om hun taal te gebruiken!


Dit kan gebeuren met de beste van ons - we gaan vol vertrouwen om te oefenen met een native speaker, ofwel een buitenlander in ons land, of terwijl wij in hun land, en ze onmiddellijk antwoorden op onze pogingen om hun taal in het Engels te gebruiken.

Er zijn eigenlijk heel eenvoudige manieren om dit probleem, eerst vertel hen u wilt oefenen en te overtuigen op een andere manier en u zult verrast zijn hoe gemakkelijk het is om al te stoppen dat het Engels. En als dat niet werkt? Zijn dan veel meer aan te dringen en u kunt altijd het overtuigender persoon zijn en zorg ervoor dat je de taal oefenen. Geen zorgen!

14. De hele wereld SPREEKT ENGELS, dus waarom moeite?


Wat is meer waarschijnlijk dan de bovengenoemde reden, is je eigen luiheid en misvatting over de bekendheid van het Engels. Ik heb gemerkt dat zelfs in Noord-Europese landen, is het zeer eenvoudig om het gesprek in de juiste taal te houden.

In feite, Engels is absoluut niet zo prominent als velen zou je je voelt. Het probleem is dat degenen die reizen, en doen dat met meer interesse in snapping foto's en eten in dure restaurants, tijdens een verblijf in vijf sterren hotels zal zeer van overtuigd dat de hele wereld spreekt Engels zijn. Niets is verder van de waarheid.

Zodra je veer buiten de gebaande (en ongelooflijk duur) pad je zult zien dat heel veel mensen hebben vrijwel naast geen Engels. Ik was verrast om te zien dat ook in Noorwegen, een vriend van mij kon niet kopen koude geneeskunde, omdat de apotheek niet begreep 'koud' in het kader van een ziekte. En zodra ik buiten Shanghai en Peking, ik absoluut moest mijn Mandarijn om iets te doen in China, omdat ik zeer zelden ontmoet mensen met geen Engels.

Als u van plan bent om iets verder dan een oppervlakkige kennismaking met de lokale bevolking hebben, of als u wilt in staat zijn om niet alleen de universitair opgeleide elite om te praten, dan is het leren van de lokale taal is essentieel.

Engels De wereld van dominantie is een illusie voorbij gespecialiseerde industrieën, en niets meer dan een luie excuus om niet de moeite zetten in wat werk om de lokale bevolking te respecteren en hen in hun eigen taal. Er zijn vele prachtige voordelen van het Engels-reizen!

15. Ik ben te verlegen om MENSEN aanpak voor de taal te oefenen!


Ik heb geconstateerd dat dit excuus komt voort uit niets meer dan een self-fulfilling prophecy, dat je jezelf vertellen dat je bent te verlegen en dat schept een psychologische feedback loop van jullie zijn te verlegen om mensen te benaderen.

Dit is een waanidee. Ik heb geconstateerd dat de beste manier om 'get over' deze denkbeeldige probleem is om te stoppen met denken over het zo verdomd veel!

16. Ik zal nooit in staat zijn om dat BUITENLANDSE UITSPRAAK LEREN


Hoewel het een hoop werk kan nemen, Ik ben ervan overtuigd dat er niets fysiek houdt je van leren hoe je een nieuw geluid uitspreken van de juiste manier.

Bijvoorbeeld, het is veel makkelijker dan je denkt om te leren hoe te rollen uw R. Als je video's online voor het specifieke geluid dat u op zoek bent om te oefenen, of een patiënt inheemse zitten met u voor een paar minuten, kunt u worden verrast hoe beheersbaar verminderen van uw Engels accent is echt!

Hetzelfde geldt voor het tonen in Aziatische talen. Het duurt zeker een stuk van de praktijk, maar je kunt leren om ze te beheersen met de tijd!

En net in gedachten houden dat terwijl u het verbeteren van uw uitspraak, er is absoluut niets mis met het hebben van een accent !! Zodra u een bepaalde fase te bereiken in het leren van talen, maakt niet uit hoe 'slecht een oor' je hebt, zul je begrijpen in uw uitspraak te zijn, en het zal niet de communicatie belemmeren.

Sommigen zeggen dat het onmogelijk is om te verwarren voor een native speaker als je beginnen met het leren als een volwassene, maar dit is niet mijn ervaring geweest. Hoewel dergelijke opruimen moet worden overgelaten tot latere fasen in het leren van talen.

17. Ik heb geprobeerd X en het niet werken, dus ik ben een slechte taalleerder!


U kunt een aantal overtuigende tekst die je vertelt dat passief luisteren magische wijze zal oplossen al uw problemen, probeer het en vervolgens jammerlijk mislukken evenals verspillen veel tijd te vinden. Je hebt misschien bestudeerde de taal voor vele eindeloze maanden of jaren, en nog steeds hebben niets om te laten zien.

Betekent dit dat je kapot? NEE! Het betekent dat deze specifieke benadering niet werkt voor u (zelfs als het heeft gewerkt voor anderen). Zoals ik blijf zeggen, het gaat niet om het vinden van die ene ware methode, het gaat over experimenteren en zich ontdoen van alles wat niet werkt voor je totdat je vindt wat doet!

18. Ik kan nog steeds niet beslissen welke KOERS IN INVESTEREN


Ik liep een onderzoek en vond dat een reden waarom mensen niet talen te leren is omdat ze te besluiteloos over wat cursussen om te gaan met. Geen van hen zijn perfect.

Wanneer mensen moeten weten de 'beste' resource / cursus om te investeren in, ik nu richten ze languageninja.com

In het algemeen, maar vinden wat natuurlijk is in uw bibliotheek of boekhandel die betaalbaar is en gebruiken. Doe het niet allemaal te maken over de cursus al - ik alleen maar vinden dat ik gebruik van dergelijke cursussen toen ik leer bij hen tussen echt gesproken sessies of blootstelling aan inheemse inhoud op een bepaalde manier, zodat ik echt context en iets te hartstochtelijk inzetten.

19. IK HEB EEN BEPAALDE probleem met een specifiek aspect van deze taal


Afvraagt ​​of op een Arabisch dialect of MSA te nemen? Of hoe je een specifieke dialect zoals Colombiaanse Spaans te leren? Wil je de beste online bronnen specifiek vinden voor het leren van de Ierse taal? Gefrustreerd over waarom de taal heeft om mannelijke en vrouwelijke (en onzijdig / gemeenschappelijke etc.)?

Dit soort vragen niet snel een one-size-fits-all antwoord te hebben, maar ze hebben wel een antwoord vele malen. Gewoon vragen. Als een snelle Google sessie niet helpt, meld je aan om een ​​taal forum en stel uw vraag daar! Mensen zullen u in de juiste richting en geven u de aanmoediging u nodig!

Zorg ervoor dat het publiek zijn over uw project het leren van talen, en het starten van een blog of taal log of vertel je vrienden erover, of je Facebook-status updaten terwijl je leren. Kunt u prachtige feedback en aanmoedigingen die manier krijgen!

20. Ik heb wel ERGENS, maar ik ben vast op een plateau NU


Krankzinnigheid is hetzelfde te doen over en weer en de verwachting verschillende resultaten. De manier waarop ik krijg altijd meer dan plateaus is door het re-evalueren van mijn leren aanpak en zich te richten op het oplossen van mijn grootste probleem, dat is hard, maar minder overweldigend.

21. VLOTHEID lijkt alleen maar zo uit REACH, en ik ben zo ver van IT. WAAROM ZELFS DE MOEITE PERMANENTE?


Het probleem hier is eigenlijk belachelijk dat elitaire normen op je spreekvaardigheid. Normen zo hoog dat u waarschijnlijk moet je tweede taal spreken beter dan de eerste !!

Focus op het verkrijgen van een kleine inkeping - houd je ogen op de trappen, niet op hoe hoog de berg is!

Er is ook niets mis met het waarderen van de vroege stadia van het leren van talen! Leren van een paar zinnen kan je zo veel, en is een essentieel onderdeel van het project om uiteindelijk vloeiend.

22. IK BEN ENKEL niet zeker genoeg om mijn taalgebruik


Vertrouwen, alsof je verlegen dat hierboven werd genoemd, is een state of mind. Het is niet iets wat je zult vinden op pagina 67 van uw grammatica boek, het is een beslissing die je maakt om te beslissen om alle negativiteit en lege redenen waarom je niet kunt, en om gewoon te stoppen met denken over het zo veel negeren.

De manier waarop ik zeker met mijn talen is eenvoudig: ik fake totdat ik het. I 'doen alsof' zoals ik ben ervan overtuigd, do 'wat een zelfverzekerd persoon zou doen' en dan volgende wat ik weet het, ik soort manier meer zelfvertrouwen hebben geworden. Een state of mind is alleen dat, en niet een stempel voor het leven, maar iets dat je veel meer controle over dan je denkt.

Het blijkt dat onze ergste vijand op de weg naar succes in het leren van talen onszelf kunnen zijn, als we blijven saboteren onze vooruitgang. U kunt het bereiken van de 'onmogelijke' als je kijkt naar het anders!

23. Ik krijg te gemakkelijk op een zijspoor MET vaag vergelijkbare taken telkens als ik probeer te werken aan mijn TAALVAARDIGHEDEN!


Ik had het naar 22 redenen mezelf gemaakt, maar een paar van jullie hebben al enkele goede verdere excuses aangeboden in de opmerkingen, dus ik zou graag om te gaan door zo veel mogelijk over de volgende punten!

De eerste is van Peter, die zegt '23: Ik besteden te veel tijd aan het lezen blogs over het leren van talen (en geen tijd overblijft om daadwerkelijk te leren);)'

Dit kan enigszins in de grap, maar ik heb echt het als een echt probleem (online en soortgelijke afleidingen in het algemeen, niet de taal leren blogs;). U kunt mijn één of twee berichten per week dat een paar minuten duren om te lezen als de wortel van alle problemen in de wereld als je de schuld, maar verwacht niet dat ik het serieus te nemen!
Zo kan ik de tijd doorbrengen op een taal forum, Reddit's languagelearning subreddit, iets opzoeken op Wikipedia en verdwalen in random 'interessante' koppelingen, het zien van een nieuwe video door een taalstudenten die ik leuk vind en het krijgen trok in willekeurige richtingen op Youtube , het ontdekken van een nieuwe interessante leren van talen website en breng een uur of zo te spelen met het creëren van een vrij nieuw profiel, het ontdekken van een interessant ogende taalonderwijs boek en krijg verloren lezen over de auteur of online reviews van, of proberen om sociale media te gebruiken tools om een ​​het opzetten van een in-persoon ontmoeten en het verspillen te veel tijd surfen op profielen ... en vele andere dingen.

Terwijl sommige mensen graag om te veronderstellen dat ik van nature meer gedisciplineerd dan ze zijn, dit is gewoon niet het geval. Ik heb eindeloze uren verspild zinloze dingen veel momenten waarop ik het leren van talen moeten zijn te doen. Discipline is niet uit de lucht vallen of het gevolg zijn van de juiste ACGT sequentie in uw genoom (zie 5 hierboven); het is iets dat kan worden geleerd.
Een manier die ik heb mezelf gedwongen om efficiënter te werken is om beter hack mijn tijd met behulp van de Pomodoro techniek (één taak en één taak slechts 25 minuten, en daarna een pauze van 5 minuten, waar ik rond kan clown en tijd afval), en deze kleine toewijding betekent dat voor die 25 minuten blokken Ik zal vasthouden aan wat ik moet doen.

Om ervoor te zorgen dat je echt in deze routine en verspil geen tijd, zie punt 15. In dat verband en leer hoe je de bloedzuigers te blokkeren. Ik kan gewoon niet in al die sites die ik hierboven vermeld (Reddit, Youtube, forums, sociale media sites) als ik in het werk / studie-modus, want ik heb geactiveerd LeechBlock.

Als fluentin3months is dat veel van een interessante website die je vele uren doorbrengen, dan zet het blok voor je studie tijd ... en zorg ervoor om te worden ingeschreven op mijn e-mail lijst, zodat je krijgt meldingen van nieuwe berichten om de paar weken, in plaats van dan controleren die regelmatig, want ik wil niet de lezers te verliezen

24. NIEMAND ROND ME (vrienden / familie / significante andere) STEUNT OF SPOORT mijn taal LEREN ENDEAVOURS


De volgende die in de reacties kwam was dit bericht. Het is zeker een die ik kan betrekking hebben op!

Toen ik besloot om serieus met mijn Spaans, krijgen na bijna zes maanden besteed enkel in het Engels, ik had aangekondigd aan al mijn vrienden en dacht dat ze me direct zou steunen!

Helaas was dit niet het geval. Sommige van mijn Spaanse vrienden, zo blijkt, had gebruikt mij om gratis Engels praktijk te krijgen. Sommige van mijn Engels sprekende vrienden waren niet geïnteresseerd in de ondersteuning van mij in dit streven en zou terug spreken me in het Engels en vertel me gewoon een pauze nemen, omdat ze geen geduld om me te helpen.

Terwijl ik in Frankrijk, 9 maanden vond ik dat mijn collega's en die ik zou ontmoeten en over in Parijs zou zeer ongeduldig met mijn pogingen om Frans te gebruiken met hen. Het gaf me een negatieve ervaring van Parijs voor vele jaren, totdat ik ging terug om te zien waarom het is gebeurd.
Er is geen eenvoudige one-size-fits-all oplossing voor dit probleem. Maar het eerste wat je moet en veroordeeld worden over het doen is gaan zitten met die (vooral familieleden en vrienden zie je vaak) en vertel hen hartstochtelijk over waarom je dit doet, en dat je echt hun steun nodig hebben.

Net als de eerste stappen om buitenlanders te overtuigen om u te spreken in een bepaalde taal, kan deze redenering met hen emotioneel alles veranderen. Het probleem kan gewoon zijn dat ze niet waarderen hoe serieus toegewijd je bent aan het leren van de taal, en zou hebben gedacht dat het was gewoon een domme hobby. In veel gevallen zijn ze te laten zien je serieus bent en aantrekkelijk voor hun gevoel van empathie kon hen overtuigen om af te verlichten op u, en geven u de ondersteuning die u nodig hebt.

Dit werkte met een aantal van mijn vrienden in Spanje, en ik werkte bijzonder hard aan het werk voor degenen die ik zou blijven vaker zien.
Zoals vermeld in de dezelfde link, kunnen zij worden 'ontmoedigen' je eigenlijk omdat ze uw frustratie kunnen zien en kan proberen om u te sparen uit deze. Verre van hen proberen om uw inspanningen saboteren, zien ze zichzelf als bespaart u van al deze frustratie.

Wanneer u verlichten een beetje, en plezier hebben, zelfs met lastige momenten, je uiterlijk gedrag laat zien dat u geniet van dit en uw vrienden zullen willen ervoor zorgen dat u blijft. Als ze waar zijn vrienden en ze houden of voor je zorgen, proberen te beseffen dat hun motivatie echt welwillend kan zijn, maar dat je niet hebben laten zien hoe gelukkig het leren van talen maakt u, of hoe belangrijk het is voor u.
Als het mensen die je ziet minder regelmatig hoewel, die niet veel voor uw belangen kan schelen en worden alleen maar betekenen, moet u serieus overwegen gewoon stoppen ze weer te zien. Dit is wat ik moest doen met de in de voortgang van hun Engels niveau voor hun cv alleen geïnteresseerd Spanjaarden (toen ik nodig om Spaans te leren om meer dringende redenen), en ik gewoon gestopt met hen te ontmoeten en met ze te praten en ik nieuwe vrienden gemaakt.

Er zijn altijd andere mensen, zowel in persoon en in online communities, klaar om u de aanmoediging u nodig heeft. We kunnen niet iedereen overtuigen om mee te gaan met ons op deze, maar vasthouden aan degenen die je aan te moedigen en te voorkomen dat degenen die dat niet doen, het überhaupt mogelijk is. Als ze je niet steunen in iets dat zo echt belangrijk om je leven doelen, dan eerlijk gezegd zijn ze niet waardig van de titel 'vriend'.

Als je met een significante andere en willen een taal te leren, gast affiches op deze blog deelden hun gedachten over het leren van talen als een paar.

25. IK HEB EEN LEREN of lichamelijke handicap anderen niet hebben


Dit is een ruwe één, omdat het leren van talen is een mentale inspanning, en onze hersenen zijn onze grootste instrumenten in vordert en het krijgen van waar we moeten gaan. Het kan frustrerend zijn als we denken dat we oneerlijk behandeld een (echte medisch bevestigd) nadeel als taalleerders.

Gevolg van een vroege ziekte toen ik jonger was, heb ik mezelf moest naar logopedie heel mijn jeugd en voor vele jaren had moeite spreken Engels. Ik kon het niet eenvoudig brieven uitspreken, en moest heel hard denken zoals ik sprak mijn gedachten te vormen.
Sommige van deze hangen nog steeds op en ik heb altijd een beetje een onnatuurlijke Engels - het is een van de redenen waarom mensen reageren vaak dat ik niet heb een zeer sterk accent, ofwel van mijn deel van Ierland of een manier begrijpelijker Ierse accent voor buitenlanders.

Ik besloot om deze tegenslag te nemen en reframe het als een voordeel. Omdat ik meer gewend aan iemand anders in het maken van fouten en klinkt raar toen ik sprak (omdat ik wist wat het was voor het grootste deel van mijn jeugd), betekende dit dat ik al werd gebruikt voor het maken van fouten toen ik in mijn tweede taal ( goed, tenminste toen ik begon het serieus nemen met Spaanse toen ik was 21), en dit aspect is van essentieel belang om vooruitgang te boeken. Hoe meer fouten je maakt, hoe meer u de taal en kan ergens mee. Being comfortabel en gebruikt om fouten te maken geeft u een voorsprong van de curve!
Spreken van een taal slecht is een absoluut essentieel onderdeel van het leren van talen, dus het is OK dat je dat ook doen!

Terwijl uw uitdaging niet hetzelfde kan zijn als de mijne, in gedachten houden dat alle leerlingen hun eigen tegenslagen, of één van de punten die ik hierboven vermeld, financiële, stress, lichamelijke of geestelijke tegenslag. Niets van dit alles is een stempel voor het leven te zeggen dat je 'niet' iets doen.
Wanneer dit punt komt, moet ik altijd denken aan het verhaal van Hellen Keller. Ze behaalde het onmogelijke in haar leven, ondanks het feit dat blind en doof, en onder haar vele successen, was ze in staat om te lezen in vijf talen (in braille). Als ze andere talen, met de meest ongelooflijke biologische tegenslagen dat niemand van ons zou kunnen denken kan leren, dan zijn er geen grenzen aan de menselijke prestaties.

Anderen zijn bewijzen dat dit waar is, en Julie, die de reactie inspirerende dit punt schreef is doof en slechtzienden en enthousiast werken en het bereiken van grote dingen in het leren van talen zelf!

26. Ik weet niet zeker hoe of waar te beginnen - IF I START VERKEERD, zal ik SABOTAGE het gehele project!


Er is een aantal sterk overdreven ontmoediging over 'fossilisatie', waar mensen beweren dat de fouten die je maakt in het begin altijd zal blijven met u, en dus moet je perfect starten of uw taal zal worden verknald voor alle eeuwigheid.

Dit is absoluut en volslagen onzin bedacht door zonderlingen die behoefte hebben aan een leven te krijgen. Je kunt me citeren.
Er is niets mis met het hebben van een ruwe of hobbelige start in het leren van talen. Ik heb mijn pogingen gereboot om zowel Spaans en Duits na de eerste mislukte pogingen (zes maanden in Spanje wonen nergens, en vijf jaar Duits te leren op school, ook nergens) te leren, en ik nog steeds eindigden zat een C2 meesterschap niveau examen in beide.

Het enige kleine ding waard bespreken in fossilisatie argumenten is dat je een accent in een later stadium zal hebben, maar dat is geen big deal, en ik heb ontdekt dat je succes kan verminderen uw accent, zelfs als je terug te komen in de latere stadia. De reden dat de meeste mensen hebben een accent definitief is omdat ze gewoon niet werken op het of de zorg over het verminderen van het.
Met dit in het achterhoofd start nu, zelfs als je niet 'de perfecte strategie' te hebben. U kunt uw pogingen opnieuw opstarten en eventuele gevolgen niet te lijden, behalve een beetje tijd om te leren en te bevestigen wat niet werkt voor u, dat is OK!

Mijn persoonlijke suggestie voor waar te beginnen is om een ​​goedkope taalgids te kopen voor die taal (Lonely Planet enz.), Die niet perfect, maar zijn heel fijn om mee te beginnen, leren een aantal zinnen, en dan hop op italki met een echt mens of ontmoeten met hen in persoon, en gebruik wat je hebt geleerd, zien wat je zeker nodig om te leren voor de volgende sessie en leren dat.
Neem het 'langzaam', maar beseffen dat je nog steeds snel kunnen leren, en het is OK om in een 'haast', maar de enige manier om er te komen is om te testen wat niet werkt. Begin nu met een onvolmaakte strategie (zoals wat ik zojuist stelde, misschien het zal werken voor u, en misschien zal het niet - geen zorgen!) En te verbeteren op het als je leert. Geen onderzoek naar de beste manier om te beginnen voor eindeloze maanden of jaren, maar bloedige start !!

27. Ik ben te NEGATIEF / LUI


Dit punt is niet echt een reden, maar een self-fulfilling prophecy. Je vertelt jezelf dat je te X, en je wordt en dat gebruiken als rechtvaardiging voor waarom je niet alles kan doen, en door niets te doen heb je bewijs dat je te negatief / lui zijn. Het is een krankzinnig vicieuze cirkel.

Uit te komen! Werken aan het creëren van een 'reality distortion field '(à la Steve Jobs, er rekening mee dat ik ben geen fan van de onwetenschappelijke' wet van aantrekking '-concept bij allen) om ervoor te zorgen dat u de positieve mentaliteit om uw taal te zien als half vol .

Bekijk een aantal inspirerende video's, of lezen iets inspirerend om weer op de rails te krijgen en herinner jezelf wat dit allemaal over gaat, schud je luiheid of negativiteit, omdat (tenzij je een echt medisch probleem), het is allemaal in je hoofd.

28. IK ZAL NIET mensen begrijpen als ze spreken BACK TO ME!


Dit lijkt een logische klacht voor een taalleerder - we ons voorstellen dat tot we bovenste tussenfase bereiken, niets meer dan 'ja, dat is dan kunt u' en andere dergelijke eenvoudige zinnen zal zijn binnen ons bereik.

Dit is niet de waarheid echter. U kunt veel doen, zelfs met een beetje van uw taal.

Om mij te zien dit in detail te bespreken, kijk op dit bericht waar ik uitleggen hoe ik geëxtrapoleerd genoeg van een complex gesprek om te kunnen chatten in het Arabisch op mijn 2 maanden punt.
Het was niet een geval van mij niet genoeg weten (dat zal altijd waar te zijn, zelfs gevorderden hebben een aantal obscure woordenschat die hen zal vangen op keer), maar voor mij open te zijn flexibeler op gissen wat het meest waarschijnlijk zijn genoemd. Praktijk, en wennen aan een poging om slimme extrapolatie gebruiken is iets wat we allemaal kunnen leren, en kan meer begrijpen dan we denken te doen, veel eerder in de taal leerproces.

29. wat ik doe in de taal te saai, en ik hun belangstelling verliezen SNEL


Zie punt 20 !! Als wat je doet saai is dan stoppen met het doen wat je doet. Dit betekent niet dat het leren van de taal is saai, maar dat de manier waarop je probeert het nu is.

Probeer jezelf bloot te stellen aan een aantal alternatieve inhoud in de taal, het vinden van een andere partner te wisselen, of volg suggesties ik boven of van andere taalleerders hebt gegeven. Er zijn bijna oneindig veel mogelijkheden om hoe we konden worden bekommeren ons met onze doeltaal, dus blijven vervelen in het belachelijk is wanneer er zo veel verschillende dingen die je zou kunnen doen tijdens het leren of het beoefenen van die taal!

30. met de technologische vooruitgang, binnen een paar jaar het leren van een taal Verouderde en AUTOMATISCHE BE


Hier is een dwaze die mensen hebben opgevoed, zelfs suggereert dat ze hun smartphone kunnen schuiven in de gezichten van mensen nu, en alle communicatie problemen zullen worden opgelost.

Hoewel de technologie wel vooraf met een ongelooflijke snelheid (die ik begrijp heel goed vanwege mijn achtergrond in elektronica), kan ik zeker zeggen dat het leren van een nieuwe taal zal nooit vervangen door technologie. Zelfs als (in bijvoorbeeld 50 of 100 jaar tijd) de technologie is er om accuraat ondertitels te geven op uw i-Contactlense als mensen spreken, zal er altijd iets bijzonders ontbreekt over het gebruik van de taal zelf te communiceren met een mens te zijn.
Je kunt niet leven door middel van vertalingen. Je hebt te maken met de taal direct. Dat wil niet zeggen dat in de komende jaren kunnen er goede apps of apparaten die kunnen emuleren basis toeristisch interacties vrij goed (nu ze echt echt niet eens dat doen op bevredigende wijze in een echte situatie, zoals een drukke straat als iemand spreekt normaal gesproken, alleen in de 'ideale' omstandigheden je nooit zal ontmoeten in reizen), maar er is een bakstenen muur zullen ze zeer spoedig raken wanneer je begint te beseffen hoe veel van onze communicatie is niet alleen woorden die eenvoudig vertalingen.
De universele vertaler cop-out is een luie excuus om werk te voorkomen, gebruikt door overijverige eentalige die niet begrijpen hoe talen werken. Ik schreef over de reden waarom de huidige universele vertalers zijn ver weg (zoals in vele decennia of eeuwen, niet in 5 jaar) hier: Waarom uw smartphone nooit een universele vertaler zal zijn. En ja, dit is vanuit een echte Trekkie.

Plaats van te wachten tot wanneer vakantie op Mars is de norm voor technologie om een ​​'OK' vervanging voor sommige interacties, maar leren van de bloedige taal nu!

31. WANNEER Ik vergelijk mezelf om andere leerders, ik voel me te ONVOLDOENDE


Er is een groot probleem in onszelf vergelijken met anderen - de anderen denken we hebben het zo makkelijk alleen laat ons zien van wat ze beslissen en wat ze onthullen van hun verhaal.

Het is de menselijke natuur te willen onze beste eigenschappen tonen en trots delen onze prestaties, en verstoppen als we falen. Voor het individu, wanneer toegepast recht dit kan leiden tot een positieve mentaliteit gericht op succes, weigert op te geven, en vooruit voortdurend na kleine hobbels in de weg.
Maar toen ze hun verhaal te delen en er geen aandacht wordt besteed aan de hobbels, kan het lijken alsof ze hadden het gemakkelijk, zijn veel slimmer dan wij, en dat we zijn gewoon zwak in vergelijking met dergelijke immense reuzen.

Als iemand ooit denkt dat dit van mij, ik wil ze naar mijn taal leren mislukking cv wijzen. Dit soort dingen is een typisch voorbeeld van succesvolle mensen. Ik weet niet over zulke storingen schrijven vaak, want stilstaan ​​bij hen is saai, maar ze gebeuren voor mij en andere succesvolle taalleerders zo veel als ze doen om iemand anders.
In feite, als ik de kans om te gaan zitten en te praten met een aantal zeer succesvolle taalleerders als mens, in plaats van als het beeld dat anderen van hen kan hebben, zie ik dat ook zij zich onvoldoende soms jaloers op andere leerlingen had , stom dat het niveau niet zo hoog als het zou kunnen zijn, en geplakt op een aantal uitdagingen. Het is gewoon niet zo 'interessant' een deel van hun verhaal, dat u zich bewust van zou zijn, en ze hebben een grote houding en uiteindelijk overwinnen van zulke dingen, zodat je zelden hoort ze stilstaan ​​bij het.

Die positieve houding is wat je nodig hebt om na te bootsen van hen, niet hun schijnbaar perfect genie, geluk en zegeningen van de engelen.

In mijn ervaring, voor alle aspecten van het leven we gewoon kunnen ons niet vergelijken met anderen en denken dat ze het makkelijker, zonder alle feiten te kennen.
Stop met jezelf te vergelijken met de taal 'goeroes'. Ze worden geconfronteerd met vele uitdagingen ook, maar houdt een dapper gezicht te strijden via hen sneller. Als je moet gaan zitten en met hen spreken, zou je zien dat ze mens ook, en verknoeien, en zijn misschien jaloers op enig voordeel je hebt dat je toevallig voor lief nemen. De perfecte leerling je jaloers bent, bestaat niet.

Doe mee aan de persoon die je opzoeken in hard werken, uitdagingen en dan met successen. Dit is iets wat we allemaal gaan door!

32.I'VE blootgesteld aan DE TAAL sinds ik een kind was en nog steeds niet spreken!


Ik ben gekomen over een paar verhalen van mensen van wie de ouder (s) spreken een taal die zij werden blootgesteld aan voor de eerste jaren van hun leven, maar toen werden ook blootgesteld aan een ander en nooit in.

In tegenstelling tot de andere bovenstaande redenen, heeft de extra frustratie dat ze inderdaad krijgen blootstelling toen ze jong waren, maar omdat ze niet halen het is hun schuld voor het zijn zo slecht in talen. In feite is dit een probleem waar veel kan betrekking hebben op, en het is gewoon een geval van het opnieuw opstarten van uw inspanningen en het starten fris met die taal tot je slagen. Een commenter in de succesverhalen bericht deelde haar ervaring in het doen precies dat! De moeite waard om het te lezen als je inspiratie nodig!

33. Zeg jij het maar! Ik zal bijwerken Dit lijst op basis van uw commentaar

Ik hoop dat door de presentatie van mogelijke manieren om deze problemen, via de vele links in deze post voor elk punt, dat u niet langer richten op dat excuus houdt je terug.
Als u geen excuses links, en stoppen met denken over de reden waarom je niet kunt, dan kunt u zich richten op hoe je kunt, en zal de vooruitgang die u nodig heeft om uw taal te leren succes te maken! Voor dat ik gecreëerd Vloeiend in 3 Maanden PREMIUM, een exclusief pakket van alle kennis die ik heb bij het onderwerp, samen met alle tools, apps, trucs & tipps Ik gebruik om een ​​taal snel te spreken.
Laat me weten wat uw andere redenen voor het niet leren van een taal in de reacties hieronder, of je alternatieve oplossingen om deze redenen die ik heb gepresenteerd, of geven mensen een hand als ze hun eigen reden dat je een goede oplossing te mogen weten. Ook voor een verandering in thema redenen waarom we er niet in slagen, zie de post na deze naar uw succesverhalen aan potentieel miljoenen taalleerders inspireren!
En vergeet niet om dit bericht met je vrienden op Facebook te delen als je denkt dat ze misschien te veel te vertrouwen op een of twee (of meerdere) van deze redenen zelf!

Bedankt en leren gelukkig taal!

Related topics:

Comments