Help

Hoe werkt Uitspraak werk?

Veel geleerden hebben bestudeerd taal als een fysiek fenomeen ook. Intuïtief we weten hoe we de geluiden verwoorden van onze moedertaal, het is niet iets dat we moeten nadenken over te veel, maar een automatisch proces. Maar als het gaat om het leren van een nieuwe taal kan het nuttig zijn om een ​​kijkje op de manier waarop we spreken en articuleren klinkt bij het spreken te hebben. Dit artikel is slechts een kort overzicht van de articulatie van geluiden.
Over het algemeen wordt taal geproduceerd door het modificeren van het actief onze spraakkanaal wanneer de luchtstroom vanuit de longen resoneert door het strottenhoofd en komt in de mondholte of de neus van een geluid. Wanneer dergelijke luchtstroom enige significante interferentie niet tegenkomen, spreken we klinkers. Wanneer de stemorganen creëren interferentie, dan produceren wij medeklinkers. Ongeacht de taal, kunt u gemakkelijk het verschil merken door het uitspreken van elke klinker

KLINKERS


De uitspraak van klinkers afhankelijk van de combinatie van drie criteria:
a) De positie van de tong of de tong zich in een voorste, middelste of achterste positie

b) De hoogte van de tong: de tong zich in een gebied van lage (of open) naar hoog (of nabij) positie; bijvoorbeeld de uitspraak van de /i/ klank van het woord 'speed' in het Engels is hoger en integendeel de /a/ geluid 'calm' lager.

c) Lip afronding: denk maar aan het verschil tussen /o/ en /i/ , de voormalige worden afgerond en de laatste niet-afgeronde.
Geleerden creëerde een vierhoek van de klinkers. Deze vierhoek is een omgekeerd trapezium dat een deel van de mondholte van de positie van de tong per klinker van een taal volgens de drie criteria hierboven beschreven staat. U kunt een afbeelding op de website van het Internationaal Fonetisch Alfabet website, zie de link HIER .

medeklinkers


De uitspraak medeklinkers afhankelijk van een bepaald punt waar het geluid wordt gearticuleerd, en de mate van vernauwing van de betrokken organen.
Bijvoorbeeld, na te denken over het geluid /p/ in een willekeurig Engels woord als “pepper” . Als u probeert om het uit te spreken, kan je het gevoel dat beide lippen (die de punt van de articulatie van zijn /p/ ) met elkaar gesloten en de luchtstroom wordt gesloten en vervolgens vrijgelaten.
Een mindere mate van vernauwing is bij /f/ geluid in het Engels woord “flower” . Je zou het gevoel dat de uitspraak van dit geluid gaat om de bovenste tanden en de onderste lippen (die de punt van de articulatie van zijn /f/ ) en de luchtstroom stroomt door een zo te zeggen turbulente opening.
Dit zijn slechts twee voorbeelden, maar veel kan worden gegeven; In dit artikel ga ik niet proberen om een ​​volledig verslag van de fonetiek geven of een beschrijving van een groot aantal technische aspecten in detail. Dit artikel is slechts een korte beschrijving die u kunnen helpen merken hoe je verwoorden de geluiden die je kent, en zou misschien geven u een beter begrip van die u nog niet ... :)
Laat het me weten als u dit artikel nuttig zijn voor het leren van talen gevonden, of als u geïnteresseerd bent in het hebben van meer details in de reacties hieronder zijn!
  • FAQ Author: Ci4Ci4 profile pictureAugust 2016

Related topics: