Hjälp

NEW ARTICLE

Hur man lär sig franska i Paris (gratis eller billig)?I Paris, de flesta kurser på universitet eller i skolan är i franska. Därför att lyckas i dina studier, är det viktigt att du har en god nivå av franska. Här är några sätt att förbättra din praktik av det franska språket i Paris:

Universitet


De flesta universitet anordnar intensivkurser i franska språket och kulturen i september, innan klasser. De är oftast gratis, men reserverade för studenter under ett utbytesprogram. Vissa universitet erbjuder också kurser i franska som främmande språk (FLE) under året. Registrera dig med Internationella byrån för ditt hemuniversitet (före den 30 juni för intensivkurser och i september för terminskurser).
- Universiteten i Paris
- Universiteten i närheten av Paris
Paris 3 och Paris 4 universitet erbjuder franska språket och civilisation kurser är öppna för alla utländska studenter (du måste betala):

- fonetik kurser för utlänningar
Institutet för lingvistik och allmän och tillämpad fonetik (ILPGA)
University Paris 3 - Sorbonne Nouvelle

- franska språket och civilisation lektioner på Sorbonne
University Paris Sorbonne - Paris


- franska språket och kulturen kurser
Paris 3 - Sorbonne Nouvelle

Privata skolor


Det finns många privata skolor som ger franska språkkurser för utländska studenter. Deras priser varierar kraftigt från skola till skola. Se själv vad formel du är intresserad av att jämföra priser!
- Register över franska språkcentra i Frankrike
- Besök fle.fr att visualisera olika utbildningscentra per region på Frankrike kartan.

Cité Internationale Universitaire de Paris (CIUP)Cité Internationale Universitaire de Paris erbjuder en rad aktiviteter för att förbättra dina kunskaper i franska, oavsett om du är bosatt i Cité eller inte:
- Det Multimedia Centrum för språksjälvstudier erbjudanden, bland annat samtalsgrupper.

- Access Paris Centre anordnar 'franska Practice' workshops bara för studenter i Master 1 eller 2, doktorander, forskare och deras makar.

Föreningar och Stadshuset erbjuder franska språkkurser som ett främmande språk (FLE)


- Philotechnique Association (mycket billiga klasser)
Mer information


- Kurser för vuxna anordnas av Paris stadshus

Delta i gruppkonversationer: - Paris Polyglot Club erbjuder franskakurser och konversationsworkshops varje dag i Paris och tillåter dig att Hitta vänner så du kan hjälpa andra med ditt språk.

Related topics:

Comments