Bantuan

NEW ARTICLE

Bagaimana untuk menyediakan untuk TOEIC?The TOEIC (Ujian Daripada Bahasa Inggeris untuk Komunikasi Antarabangsa) adalah ujian untuk menentukan tahap bahasa Inggeris bukan penutur bahasa Inggeris dalam konteks profesional. Setiap tahun, berjuta-juta orang mengambil peperiksaan ini untuk menunjukkan kemahiran bahasa mereka dalam pertandingan atau temuduga. TOEIC mempunyai skop antarabangsa yang luas dan Nilai adalah sama di seluruh planet ini, yang adalah mengapa ia begitu tersebar luas di seluruh dunia. Ujian ini berlangsung selama 2 jam diuraikan sebagai berikut: 45 minit untuk menjawab soalan dalam Bahagian I dan 75 minit untuk menjawab soalan dalam Bahagian II. Dalam artikel ini, kami akan memberikan anda beberapa tips untuk bersedia untuk peperiksaan ini.

Bagaimana untuk menyediakan terbaik ujian ini?

Berikut adalah beberapa tips yang perlu anda tahu untuk mengoptimumkan skor TOEIC anda:

Bekerja mendengar anda


Untuk menyediakan bagi bahagian pendengaran adalah penting untuk mendengar radio Inggeris, menonton filem atau siri dalam bahasa Inggeris dengan sarikata, jika perlu. Mereka akan membantu anda memahami apa yang telinga anda tidak dapat memahami.

Bermain dengan jangkaan


Salah satu peraturan yang akan membolehkan anda untuk mendapatkan banyak mata di bahagian pendengaran adalah JANGKAAN. Menurut senaman melihat dengan teliti pada gambar atau membaca soalan dan jawapan apabila ada sebelum mendengar kenyataan atau perbualan. Oleh itu anda akan dapat pada masa mendengar secara langsung menyerang jawapan yang salah.

Bekerja kefahaman bacaan anda


Bagi sebahagian Reading yang anda perlukan untuk membiasakan diri anda dengan menulis dalam bahasa Inggeris. Untuk melakukan ini, anda boleh melanggan akhbar Anglophone tetapi juga pergi di internet untuk membaca surat khabar atau blog dalam bahasa Inggeris. Anda boleh mencari banyak buku di kedai buku anda dalam bahasa Inggeris tetapi juga di internet pada harga yang sangat kompetitif.

Belajar perbendaharaan kata yang betul


Perbendaharaan kata anda perlu belajar adalah berkaitan dengan dunia perniagaan. Topik utama ialah: R & D, hiburan, kewangan & pengurusan bajet, kesihatan, harta & bangunan, pejabat, pengurusan kakitangan, perolehan, aktiviti teknikal, lawatan.

Ketahui tatabahasanya


Ia adalah perlu bahawa anda mengkaji konsep tatabahasa anda. Konsep-konsep yang diperlukan untuk ujian ini adalah sangat luas, jadi jika anda sedang mencari untuk mencapai skor yang sangat tinggi untuk mengelakkan kebuntuan dan mengkaji SEMUA asas-asas tatabahasa. Little bonus: beberapa ujian sampel boleh didapati di laman web rasmi TOEIC.
Selepas 2 minggu semakan menghabiskan olok-olok TOEIC pertama anda, membetulkannya dan menganalisis kesilapan anda. Ia adalah penting untuk tidak terlepas pandang hal ini. Pembetulan ini akan membantu anda menilai kelemahan anda dan bekerja pada untuk olok-olok TOEIC seterusnya. Ambil contoh TOEIC kerap dan melatih sebanyak mungkin. Membuat lembaran kesilapan juga boleh menjadi berguna kerana ini akan membolehkan anda untuk membacanya sebelum ujian.
Apakah ciri-ciri ujian ini?

Peringatan Pantas tahap keseluruhan


Markah ditentukan dengan jumlah jawapan yang betul. Ujian ini diberi nilai pada 990 yang sesuai dengan tahap yang berbeza:
- 230-550 Mata: user Bebas - Tahap Ambang
- 555-785 Mata: user Bebas - Advanced
- 790-945 Mata: user Mahir -Autonomous
- 950-990 Mata: user Mahir - Dwibahasa
Sila ambil perhatian beberapa sekolah memerlukan nota minimum antara 750 dan 800 pada ujian. Untuk tahap terbaik, anda akan melihat bahawa ia adalah mungkin untuk mempunyai 990 walaupun membuat kesilapan beberapa.

Peringatan cepat mengenai warna


The TOEIC diperhatikan antara 0 dan 990 mata. Anda akan menerima sijil dalam warna-warna yang berbeza mengikut gred anda:
- Hijau: 470-725
- Biru: 730-855
- Emas: 860-990
Bagaimana pula dengan anda? Sila berkongsi komen dengan kami tentang bagaimana anda telah preparting untuk ujian ini.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All