Bantuan

NEW ARTICLE

bagaimana saya mahu mencari lebih rakan bahasa?Ramai orang bertanya, "bagaimana untuk mendapatkan lebih ramai rakan bahasa?". Ia tak selalunya mudah, namun terdapat beberapa tips yang telah kami kumpulkan selama ini.

1. Pertama, tawarkan bantuan kepada pengguna lain
Kami berpendapat adalah sangat penting untuk menawarkan bantuan kepada seseorang sebagai langkah permulaan untuk mendapatkan lebih ramai rakan.
Jika anda bermula dengan melayan keperluan rakan bahasa anda, suatu masa nanti tanpa disedari rakan yang anda bantu tadi akan membantu anda kembali.
Adalah penting untuk sentiasa bertimbangrasa dan memikirkan kenapa seseorang sanggup meluangkan masa membantu orang yang tak dikenali.
Jangan harap seseorang itu sanggup untuk menghabiskan masa lapang mereka semata-mata untuk mengajar bahasa ibunda begitu sahaja tanpa mengharapkan sesuatu pulangan daripada anda.
2. Show sesuatu yang sebenar tentang diri anda
Ia adalah sukar untuk membina kepercayaan apabila anda berada dalam talian, jadi adalah penting untuk cuba untuk menjadi 'sebenar'. Tidak mempunyai gambar atau menggunakan gambar palsu menjadikannya lebih sukar bagi orang ramai untuk mempercayai anda.
3. Jawab soalan, bertanya soalan
Menjawab soalan adalah cara yang baik untuk menunjukkan orang lain bahawa anda berminat untuk berkongsi pengetahuan anda.
Di samping itu, pengguna lain yang mempunyai soalan yang sama boleh melihat jawapan anda dan mencari anda dengan cara itu. Gunakan Soalan PolyglotClub alat!
Teks 4. Betul pengguna lain
Ini adalah sama seperti menjawab soalan - ia adalah satu cara yang baik untuk menunjukkan orang lain bahawa anda berminat untuk berkongsi pengetahuan anda, dan bahawa anda membantu. Ia sering tidak mengambil banyak masa anda, dan ia boleh menjadi bantuan yang besar kepada mereka yang sedang belajar bahasa ibunda anda. Dari masa ke masa, anda akan mendapat reputasi sebagai sangat membantu, dan anda akan mendapati ia mudah untuk mencari rakan-rakan.
Gunakan Pembetulan alat PolyglotClub!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  1  1 All