Albania - เครื่อข่ายผู้ใช้ภาษานานาชาติ

CREATE A NEW MEETING HERE!พิมพ์ชื่อเมืองของคุณ
ยินดีต้อนรับสู่ Albania โพลีก็อต เนทเวิร์ค!

“Sa gjuhë di, aq herë njeri je.”

Mirë se erdhët në “PolyglotClub.com”. Ky është një forum, pjesëmarrësit e të cilit janë student gjuhë-mësonjës  nga e gjithë bota. Forumi do t’ju ndihmojë në përvetësimin e gjuhëve të huaja nëpërmjet komunikimit me folës vendas. Mëgjithëse për ndonjë kjo faqe mund të jetë e vështirë për t’u përdorur, të jeni të sigurtë se është forma më e mirë e organizimit të saj dhe se kjo nuk e cënon aspak, në çfarëdo mënyre, kontributin që jep secili individ. Sapo të mësoheni me të, do ta keni më të lehtë ta përdorni. Përdorni në veçanti opsionin e kërkimit të shokëve. Në këtë mënyrë do t’i gjeni me lehtësi përsonat që mund t’ju ndihmojnë në mësimin e gjuhës, e, pse jo, të zini edhe miqësi të reja, duke shtuar kështu një arsye më shumë për mësimin e gjuhës që po studioni apo dëshironi të praktikoni.

Po ashtu, do të gjeni edhe video të ndryshme. Këto janë të postuara nga përdorues të zakonshëm të kësaj faqeje, të cilët kanë interesa në njohjen e popujve, kulturave dhe gjuhëve. Do t’ju këshilloja që, videot t’i përzgjidhni me kujdes, pasi, nëse jeni fillestar në një gjuhë, mund të mësoni diçka gabim dhe, për ta korrigjuar këtë, do t’ju duhet afërsisht 6 herë më shumë energji nga ç’do t’ju duhej për të mësuar diçka të re. Por nëse jeni njohës i përparuar i gjuhës, atëherë ndihuni të lirë që, me ndërgjegje pastër e me moral mirë, të lini komentet tuaja për videot, me qëllim që të ndihmoni edhe të tjerët që janë më pak të përparuar që të shmangin disa gabime në të cilat mund të bien. Në këtë mënyrë bëhemi faktorë ndërtimor të mirë në këtë forum, gjë për të cilën kam besim të madh.

Por le të jetë po aq e rëndësishme sa edhe arsyet e tjera, ajo, sipas së cilës, duhet të tregoni me sjelljen tuaj kulturën dhe vlerat e një shqiptari, si dhe vlerat më të larta morale, për aq sa të keni mundësi. Në këtë mënyrë tregoni veten tuaj dhe, në sytë e të huajve, edhe njëfarë karakteri të përgjithshmën të bashkëkombasve tanë. Të mos ju errësojnë gjykimin e shëndoshë problemet politike që po kalon vendi, e as ndonjë kriminel. Këto nuk përbëjnë diçka të jashtëzakonshme për botën dhe nuk jemi ne i vetmi vend që provojmë të tilla gjërash. Prandaj mos flisni keq për vendin tuaj duke i përgjithësuar shembujt negative tek i gjithë populli ynë. Fatkeqsisht një prirje të tillë e vërej tek  disa prej bashkëkombasve tanë.

Kjo faqe është duke u përkthyer në shqip. Ju lutem, ndihmoni me sinqeritet dhe përpikmëri. Çdo përkthim është vepër e një gjysmë-shkrimtari dhe kryhet për t’u lexuar dhe jo si normë. Një pjesë të kësaj pune po e kryej edhe vetë. Jeni të lutur të me jepni sygjerime dhe, po ashtu, të kontriboni edhe ju vetë në të. Kjo është një mënyrë e mirë bashkëpunimi dhe ushtrimi mësimor. Fundja, jemi këtu për të mësuar. laugh

Nëse vendosni të jeni kontribues, ju lutem të ndiqni stilin e deritanishëm. Shkruani ‘ë’-të, ‘ç’-ët dhe përdorni formën zyrtare të të drejtuarit të tjerëve, pra ‘ju’ e jo ‘ti’. Shkruani një shqipe të pastër zyrtare. Kjo nuk është vepër letrare.

E mbyll këtë prezantim të shkurtër duke cituar një fjali nga pasaporta e Zogut (jo për çështje politike, por vetëm për kuptimin që mbart ajo)

“Kur jeni jashtë atdheut, dashuria për ‘të është e madhe. Ruajeni këtë dashuri edhe kur të ktheheni.”

Dhe në termin ‘dashuri’, përfshihet edhe respekti, morali i mirë, mirësjellja ndaj të huajve dhe aftësia për të kuptuar tjetrin.

Për çdo sygjerim a diçka tjetër, ju lutem të më shkruani këtu. Do t’ju përgjigjem sa më parë të mundem.Comments
 • 22 Comments
Thomdwarf profile picture ThomdwarfApril 2019
Hi, do you know a website to learn Albanian? Please
Do not hesitate to contact me if you want to learn french
 • No meeting has been found in Albania.
Create Event (Albania)
สมาชิก
 • new_profil profile picture
 • Elvisballa29 profile picture
 • remzi_lilo profile picture
 • ArtanBekaj profile picture
 • philosopher1 profile picture
 • stela2003 profile picture
 • JonS22 profile picture
 • nikolas_ki profile picture
 • dajana2017 profile picture
 • ana_tirane profile picture
 • gledjan_mu profile picture
 • ilva4 profile picture
 • marisa_mar profile picture
 • Ardithoxha profile picture
 • Xhulja profile picture
 • daniel285 profile picture
 • ada_cerma profile picture
 • ALEKSANDERGJOMARKAJ profile picture
 • eniss_peci profile picture
 • vasil_zgou profile picture
 • Arbana profile picture
 • D_H profile picture
 • miranda_al profile picture
 • Rabiamay profile picture
 • gazmir10 profile picture
 • Kristi2002 profile picture
 • rali_vesha profile picture
 • olga_klimu profile picture
 • Learn_Albanian profile picture
 • zamirah profile picture
 • akademia_i profile picture
 • anxhela_ru profile picture
 • arian_mori profile picture
 • alba_alba profile picture
 • alex_zhi profile picture
 • Zaremi profile picture