Language/Tamil/Vocabulary/Nature

From Polyglot Club WIKI
Jump to navigation Jump to search
This lesson can still be improved. EDIT IT NOW! & become VIP
Rate this lesson:
4.50
(2 votes)

இயற்கை nature in Tamil
Tamil-Language-PolyglotClub.png

Hello/வணக்கம் Tamil Learners! 😃

➡ In today's lesson we will learn some useful words related to NATURE in Tamil.

Happy learning!

Consider exploring these related pages after completing this lesson: Time, Drinks, Problems & Flora and Fauna.

Tamil English
பூமி, bhoomi, மண் - man earth

ground, soil

தூசி dust
புல் - pul grass
வைக்கோல் - vaikkool straw
செடி - chedi plant
வேர் - veer root
இலை - ileï leaf
முள் - mul thorn
ரோசா - rosā rose
தாமரை - tāmareï lotus
மல்லிகை - malligeï jasmine
மலர் - malar,

பூ / பூக்கள் - pū(kkal)

flower(s)
சந்தனம் - santanam sandalwood
மூங்கில் - muungkil bamboo
மரம் - maram

மரங்கள் - marangal

tree(s)
காடு - kāDu forest
பூங்கா park
தீ - tī, நெருப்பு - neruppu fire
புகை - pugeï smoke
சாம்பல் , நீறு ash
எரிமலை volcano
மலை - malai mountain

hill

பனியாறு glacier
பனிச்சரிவு avalanche
பள்ளத்தாக்கு valley
அணை dam
அருவி - aruvi waterfall
ஏரி - ēri lake
தடாகம் - tadāgam pond
நஞ்சை - nañchai wetland

(swamp, marsh)

கேணி - keeni, கிணறு - kinaru water well
வயல் - vayal field
பாலம் bridge
கங்கை - gangeï Ganges
ஆறு - āru river
கடல் - kadal, பௌவம் - pauvam sea
மாக்கடல் , பெருங்கடல் ocean
ஆழிப்பேரலை tsunami
வெள்ளம் - vellam flood
பவழம் , கெம்பு - kembu coral
தீவு island
தீபகற்பம் peninsula
கடற்கரை beach
பாலைவனம் desert
மணல் - manal sand
கூழாங்கல் - kuujāngal pebble
கல் - kal stone
பாறை - pāreï rock
வைரம் - vairam diamond
நிலக்கரி coal
வளி gas
எண்ணெய் , மண் எண்ணெய் oil, petroleum
உலோகம் - ulookam metal
இரும்பு - irumbu iron
வெள்ளி - velli silver
செம்பு - chempu copper
தங்கம் - tangam,

பொன் - pon

gold

Videos[edit | edit source]

தமிழரசி -இயற்கை |Learn Nature words in Tamil for Kids ...[edit | edit source]

தமிழரசி -இயற்கை |Learn Nature words in Tamil for Kids ...[edit | edit source]

Other Lessons[edit | edit source]

Contributors

Maintenance script


Create a new Lesson