Преглед апликације Lingualia 2022 Write a review about this language tool.

3.5 out of 5 based on 2 user ratings.

Tool description

  • Категорија: Mobile App
  • ЈЕЗИЦИ (2):
  • Minimalna cena: 9.95 €

Summary

Lingualia је онлајн апликација која вам омогућава да научите енглески или шпански уз помоћ вештачке интелигенције.

За енглески језик, моћи ћете да достигнете ниво First Cambridge Certificate .

То је потпуно бесплатан алат који нуди плаћену верзију са више опција.

Међутим, није неопходно да се одлучите за претплату да би она била ефикасна. Такође функционише као нека врста друштвене мреже где људи деле свој садржај и напредак.

Данас вам доносимо детаљну анализу како бисте могли да видите да ли апликација испуњава ваше потребе и очекивања.

Узели смо себи слободу да проценимо апликацију од њеног дизајна до њених карактеристика, како бисмо вам показали и њене предности и недостатке.

Ja volim...

✅ Апликација користи британски енглески


Истина је да амерички енглески има тенденцију да буде популарнији међу апликацијама, што га чини типичним стандардним енглеским који треба да научимо, али то не би требало увек да буде случај. Лингуалиа се фокусира искључиво на британски изговор, што га чини једном од ретких апликација фокусираних на њега.

Ако вам британски енглески привуче пажњу, понављање аудио записа изнова и изнова ће бити од велике помоћи.

✅ Показује вам фонетску транскрипцију речи


Иако учење фонетских симбола енглеског језика није неопходно да бисте знали како се правилно изговарају, без сумње њихово познавање уопште не би шкодило. Показује вам фонетску транскрипцију речи, дајући вам прилику да први приступите фонетици енглеског, иако индиректно.

✅ Граматички опис


Невероватна карактеристика је колико је кратак са својим граматичким објашњењима и примерима, држећи све сажето и без одласка на тангенте. Граматика вам се дистрибуира на уредан и пријатељски начин, што олакшава асимилацију свега без да вас преплави.

Уводи вас у тему граматике са неколико концепата и примера који ће вам дати представу о томе како се користи и структурира.

I don’t like...

❌ Наставни план и програм није јасан


Једна ствар која ме је погодила је колико неорганизоване могу бити теме које желите да научите. Свака лекција је изненађујућа јер нећете знати о чему је лекција осим ако не изаберете.

Ово може бити помало фрустрирајуће ако сте неко ко воли да држи редослед онога што бисте прво желели да научите. Међутим, ово није проблем за научити, само може бити збуњујуће.

❌ Садржај лекције може бити донекле неуједначен


Нема сумње да ред није јача страна Лингуалиа, јер насумично укључује речи као што су глаголи, именице и придеви, као и слике. Другим речима, можете проучавати тему која се односи на нешто специфично и она вам показује речи или слике које се не односе баш најбоље на лекцију. Иако то није озбиљан недостатак, могао би исправити ове мање неусклађености за боље корисничко искуство.

❌ Морате да платите да бисте убрзали откључавање лекција


По мом мишљењу, то је оно што би могло највише да се истакне, пошто часови већ имају мало неуједначен материјал, вежбе које се понављају, али и кратке. Чекање 7-6 сати за откључавање следеће лекције може бити помало фрустрирајуће.


Detailed description

Шта је Lingualia ?


Lingualia је веома популарна апликација за учење енглеског језика фокусирана на учење језика кроз дидактичка објашњења и сталну праксу. Ова апликација ради на различитим аспектима енглеског језика као што су граматика, речник, вежбе и разумевање.

Једна од најупечатљивијих предности је да га можете користити бесплатно, што иако је ограничено, можете га искористити.

Преузимање Лингуалиа Енглисх
Почињемо одласком на најпопуларније области за преузимање: PlayStore или AppStore . На срећу, апликација се може брзо преузети, што је плус, јер нема много тежине.

Регистрација у Лингуалиа: пријавите се
Једном када се инсталира, прва ствар коју ће вам апликација показати биће име „ Lingualia “ и тражиће од вас да се региструјете, дајући вам три опције за избор. Можете почети на следећа 3 начина: Facebook налог, Google или путем е-поште.

Од почетка, Lingualia чини кораке једноставним и до тачке без много конфигурације, што га чини прилично практичним и без много заобилажења.

Избор правог нивоа
Пре него што почнете да комуницирате са апликацијом, она тражи од вас да изаберете између шпанског и енглеског, пошто ће упутства за активности бити приказана на језику који желите.

Одмах након тога ће вам показати 3 нивое које можете изабрати, „почетни, основни, средњи“.

У случају да не знате који ниво да изаберете, притиском на дугме „Нисам сигуран“ бићете послани директно на ниво A1 (почетник).

Сада, ако је оно што желите нешто напредније за вас, у одељку са 3 тачке где пише „моји курсеви“, Lingualia открива четврти ниво за одабир под називом „Горњи средњи“.

Шта можете научити са Lingualia ?


Апликација има таман и уједначен распон боја у којима се истичу сива, зелена и угљена, што је чини другачијом од осталих апликација које иначе имају светле боје.Међутим, постоје делови у којима садржај приказује у две друге боје, као што су магента, плава и црвена, али преовлађују зелена, сива и угаљ.

Ове додатне боје се односе на различите одељке. На пример, магента представља дијалог, плава представља граматику, а црвена представља фонику.

Коришћење апликације по први пут
Има посебан и оригиналан начин представљања јединица и њихових лекција.

Показује вам како лекције на насумичан начин док не дођете до циља где добијете мали сертификат који вам апликација даје одмах након што завршите све активности изабраног нивоа.

Већ знамо да Lingualia нуди најмање 4 различитих нивоа:

➡ Почетни – A1

➡ Основно – A2

➡ Средњи – B1

➡ Уппер-Интермедиате – B2

Сваки ниво има 10 јединица и свака јединица има 5 лекција. Нажалост, не постоји 'брза стаза' за кретање између јединица да би се стигла до циља. Морате завршити све по реду.

Како то функционише?
Свака лекција има различите мале сегменте посвећене учењу речника, побољшању разумевања слушања, проучавању граматике и учењу мало о разликама између речи; на исти начин сви ови предмети прате исту структуру и „вијугају“ док не стигну до краја.

Неће све лекције имати исту количину речника или граматичког дела; они се могу разликовати у зависности од лекције.

У оквиру истих истакнутих активности можете пронаћи вежбе „замршене речи“ — или неорганизоване речи, одабрати тачну слику према речи, изабрати концепт који најбоље описује реч или допунити реченицу најприкладнијом речју.

Нешто важно је да знате да не можете да изаберете активност оним редоследом који желите. Напротив, морате све радити оним редоследом који вам покажу, иначе нећете моћи да напредујете.

Када завршите једну активност, друга ће се аутоматски откључати и тако све док се лекција не заврши.

Када дођете до дела „контролне тачке“, Лингуалиа тестира ваше знање играјући неку врсту игре у којој примењујете оно што сте до сада видели.

Чак и да буде мотивишући, показује колико бодова морате да сакупите да бисте стекли одређене медаље:

➡ Бронза – Треће место

➡ Сребро – Друго место

➡ Злато – прво место

Садржај лекције


Сада када знате шта свака боја представља, хајде да погледамо шта лекције нуде.

Речник


На почетку сваке речничке активности, показаће вам листу речи које треба да научите.

Када притиснете „старт“, видећете дефиниције на енглеском, аудио дугме за слушање изговора и такође ћете видети фонетску транскрипцију речи.

Једна важна ствар коју треба знати је да енглески у апликацији ради са британским акцентом, а не са америчким.

Граматика


На почетку сваке граматичке активности, такође ће вас научити тачке које ћете научити. На пример, у овом случају у лекцији 1 јединице 1 из области граматике видећете:
- Pronouns I – They - Verb to be – Present tense Affirmative Singular and Plural
Након тога, видећете да свака граматичка лекција има објашњење теме на енглеском плус пар примера и неколико једноставних вежби.

Фонетика


Овај одељак има тенденцију да се мало разликује јер ћете пронаћи активности које укључују правилан изговор слова, разликовање речи као што су „хомофони“, између осталог. Поред тога, наравно, биће употпуњена мала вежба.

Дијалози


Укратко, мој омиљени део апликације би био одељак за дијалог. Свака лекција има кратак део за разумевање слушања. У суштини, наћи ћете 2 различите и кратке разговоре у којима ћете чак имати и транскрипт онога што говоре да бисте били водичи.

Јасно је да се амерички и британски енглески највише разликују у изговору многих речи. Зато ако сте заинтересовани да наоштрите уво и побољшате британски изговор, то ће вам несумњиво помоћи да изгланцате тај акценат, јер можете имитирати звукове.

Цене


Могло би се рећи, можда, да је то део због којег многи од нас оклевају око тога да ли је то заиста вредно тога или не. Не брини, не мораш тако да бежиш.

Срећом, можете га слободно користити и обогатити се. Међутим, на крају лекције мораћете да сачекате неколико сати пре него што се следећа лекција откључа, ако не желите да чекате толико дуго, мораћете да платите најмање 25€ месечно, 15€ на три месеца и 10€ на шест месеци.

Мишљење наставника


Након што пратите како је апликација структурирана, моћи ћете да одлучите да ли је то најпогоднија опција за вас као корисника или не. Лично, нешто што апликацију чини привлачном је то што су кораци које треба следити кратки и конкретни.

Међутим, важно је имати на уму да једноставност приступа није све. Садржај мора да буде поуздан и има велику подршку. Истина је да многе енглеске апликације нуде и наглашавају различите области језика. Неки више од других у граматици или речнику, али Лингуалиа ће вам све то сумирати.

Лингуалиа, на пример, карактерише разноврсност енглеске апликације, што значи да има свега по мало. Као и свака апликација, ове имају своје предности и недостатке. Хајде да видимо неке од њих.

Да ли је вредно преузимања?


Ако желите да се брзо побољшате у области граматике и мало проширите свој речник, вреди преузети.

Наравно, Lingualia ће вам показати све по мало, али не у дубини.

Лично, сматрам да се може искористити у своју корист ако желите мало да изоштрите уво и побољшате изговор британског енглеског. Апликација вам даје довољно да почнете са нечим. Осим тога, може чак развити ваше интересовање за фонетику и навести вас да истражите како фонеми функционишу.

Почните да користите Lingualia

Reviews Statistics

3.5
Filter by Language:
 1  1 All
2
Прегледи
Filter by Rating:
50% 1 Прегледи
50% 1 Прегледи
All

Прегледи