Lingualia 2022 Write a review about this language tool.

3.5 van de 5 gebaseerd op 2 waarderingen.

Tool description

  • Categorie: Mobiele app
  • TALEN (2):
  • Laagste prijs: 9.95 €

Summary

Lingualia is een online app waarmee je Engels of Spaans kunt leren met behulp van kunstmatige intelligentie.

Voor Engels kun je het niveau First Cambridge Certificate halen.

Het is een volledig gratis tool die een betaalde versie biedt met meer opties.

Het is echter niet nodig om voor het abonnement te kiezen om het effectief te laten zijn. Het werkt ook als een soort sociaal netwerk waar mensen hun inhoud en voortgang delen.

Vandaag brengen we u een gedetailleerde analyse, zodat u kunt zien of de app aan uw behoeften en verwachtingen voldoet.

We hebben de vrijheid genomen om de app te evalueren van het ontwerp tot de functies, om u zowel de voor- als nadelen te laten zien.

I like...

✅ De app gebruikt Brits Engels


Het is waar dat Amerikaans Engels over het algemeen populairder is onder apps, waardoor het lijkt op het typische standaard Engels dat we zouden moeten leren, maar dat zou niet altijd het geval moeten zijn. Lingualia richt zich uitsluitend op de Britse uitspraak, waardoor het een van de weinige apps is die hierop is gericht.

Als Brits Engels uw aandacht trekt, zal het van grote hulp zijn om de audio keer op keer te herhalen.

✅ Toont u de fonetische transcriptie van de woorden


Hoewel het niet essentieel is om de fonetische symbolen van de Engelse taal te leren om te weten hoe ze correct moeten worden uitgesproken, zou het ongetwijfeld geen kwaad om ze te kennen. Het laat je de fonetische transcriptie van woorden zien, waardoor je een eerste benadering krijgt van de fonetiek van het Engels, zij het indirect.

✅ Grammaticale beschrijving


Een verbazingwekkende functie is hoe kort het is met zijn grammaticale uitleg en voorbeelden, alles beknopt houdend en zonder op raaklijnen te gaan. De grammatica wordt op een ordelijke en vriendelijke manier aan u verspreid, waardoor het gemakkelijk is om alles te assimileren zonder u te overweldigen.

Het laat je kennismaken met het grammatica-onderwerp met een aantal concepten en voorbeelden om je een idee te geven van hoe het wordt gebruikt en gestructureerd.

I don’t like...

❌ De syllabus is niet duidelijk


Een punt dat me opviel, is hoe ongeorganiseerd de onderwerpen die je wilt leren, kunnen zijn. Elke les is verrassend omdat je pas weet waar de les over gaat als je selecteert.

Dit kan een beetje frustrerend zijn als je iemand bent die graag een volgorde aanhoudt van wat je eerst wilt leren. Dit is echter niet echt een probleem om te leren, alleen dat het verwarrend kan zijn.

❌ Lesinhoud kan enigszins ongelijk zijn


Het lijdt geen twijfel dat ordening niet de kracht van Lingualia is, aangezien het willekeurig woorden zoals werkwoorden, zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden bevat, evenals afbeeldingen. Met andere woorden, je kunt een onderwerp bestuderen dat naar iets specifieks verwijst en het laat je woorden of afbeeldingen zien die niet zo goed aansluiten bij de les. Hoewel het geen ernstig nadeel is, zou het deze kleine mismatches kunnen corrigeren voor een betere gebruikerservaring.

❌ Je moet betalen om het ontgrendelen van de lessen te versnellen


Naar mijn mening is dit de functie die het meest zou kunnen opvallen, omdat de lessen al een beetje ongelijk materiaal hebben, repetitieve oefeningen en ook korte. 7-6 uur wachten op de volgende les om te ontgrendelen kan een beetje frustrerend zijn.


Detailed description

Wat is Lingualia ?


Lingualia is een zeer populaire app om Engels te leren, gericht op het leren van de taal door middel van didactische uitleg en constante oefening. Deze applicatie werkt aan verschillende aspecten van de Engelse taal, zoals grammatica, woordenschat, oefeningen en begrip.

Een van de meest opvallende voordelen is dat je er gratis gebruik van kunt maken, wat weliswaar beperkt is, maar je er toch enig voordeel uit kunt halen.

Lingualia Engels downloaden
We beginnen met naar de meest populaire downloadgebieden te gaan: PlayStore of AppStore . Gelukkig is de app snel te downloaden, wat een pluspunt is, aangezien hij niet veel weegt.

Registreren in Lingualia: inloggen
Eenmaal geïnstalleerd, is het eerste wat de applicatie je laat zien de naam ' Lingualia ' en zal je vragen om je te registreren, waardoor je drie opties hebt om uit te kiezen. Je kunt op de volgende 3 manieren beginnen: Facebook account, Google of met je e-mail.

Vanaf het begin maakt Lingualia de stappen eenvoudig en to the point zonder veel configuratie, wat het heel praktisch en zonder veel omwegen maakt.

Het juiste niveau selecteren
Voordat je met de app begint te werken, wordt je gevraagd om te kiezen tussen Spaans en Engels, aangezien de instructies van de activiteiten worden weergegeven in de taal die je wilt.

Direct daarna laat het je 3 niveaus zien waaruit je kunt kiezen, 'beginner, elementair, gemiddeld'.

Als u niet weet welk niveau u moet selecteren, wordt u door op de knop 'Ik weet het niet zeker' direct naar niveau A1 (beginner) te sturen.

Als u nu iets geavanceerder voor u wilt, onthult Lingualia in het gedeelte met de 3 stippen waar 'mijn cursussen' staat een vierde niveau om te selecteren, genaamd 'Bovengemiddeld'.

Wat kun je leren met Lingualia ?


De app heeft een donker en uniform kleurenpalet waarbij grijs, groen en houtskool opvallen, waardoor het anders is dan de rest van de apps die normaal gesproken lichte kleuren hebben.Er zijn echter delen waar de inhoud in twee andere kleuren wordt weergegeven, zoals magenta, blauw en rood, maar groen, grijs en houtskool zijn de overheersende kleuren.

Deze extra kleuren verwijzen naar verschillende secties. Magenta staat bijvoorbeeld voor dialoog, blauw voor grammatica en rood voor klanken.

De app voor het eerst gebruiken
Het heeft een bijzondere en originele manier om de units en hun lessen te presenteren.

Het laat je op een willekeurige manier de lessen zien totdat je een doel bereikt waarbij je een klein certificaat ontvangt dat de app je geeft direct nadat je alle activiteiten van het geselecteerde niveau hebt voltooid.

We weten al dat Lingualia minstens 4 verschillende niveaus biedt:

➡ Beginner – A1

➡ Elementair – A2

➡ Gemiddeld – B1

➡ Bovengemiddeld - B2

Elk niveau heeft 10 eenheden en elke eenheid heeft 5 lessen. Helaas is er geen 'fast-track' om tussen eenheden te bewegen om de finishlijn te bereiken. Je moet alles op volgorde invullen.

Hoe werkt het?
Elke les heeft verschillende kleine segmenten gewijd aan het leren van woordenschat, het verbeteren van luistervaardigheid, het bestuderen van grammatica en het leren van een beetje over het onderscheid tussen woorden; op dezelfde manier volgen al deze items dezelfde structuur en 'meanderen' ze tot ze het einde bereiken.

Niet alle lessen hebben dezelfde hoeveelheid woordenschat of grammatica; deze kunnen per les verschillen.

Binnen dezelfde aanbevolen activiteiten kun je oefeningen met 'gecodeerde woorden' vinden - of ongeorganiseerde woorden, selecteer de juiste afbeelding volgens het woord, selecteer het concept dat het woord het beste beschrijft of voltooi de zin met het meest geschikte woord.

Belangrijk om te weten is dat u de activiteit niet in de door u gewenste volgorde kunt selecteren. Integendeel, je moet alles doen in de volgorde die ze je laten zien, anders kom je niet verder.

Zodra je de ene activiteit hebt voltooid, wordt de andere automatisch ontgrendeld, enzovoort totdat de les is afgelopen.

Wanneer je bij het 'checkpoint'-gedeelte komt, test Lingualia je kennis door een soort spel te spelen waarbij je in praktijk brengt wat je tot nu toe hebt gezien.

Om het nog motiverender te maken, laat het je zien hoeveel punten je moet verzamelen om bepaalde medailles te behalen:

➡ Brons – Derde plaats

➡ Zilver – Tweede plaats

➡ Goud – Eerste plaats

Inhoud van de les


Nu je weet waar elke kleur voor staat, gaan we eens kijken wat de lessen bieden.

Vocabulaire


Aan het begin van elke vocabulaire-activiteit wordt een lijst met te leren woorden weergegeven.

Zodra u op 'start' drukt, ziet u definities in het Engels, een audioknop om naar de uitspraak te luisteren en ziet u ook de fonetische transcriptie van het woord.

Een belangrijk ding om te weten is dat het Engels van de app met een Brits accent werkt, niet met een Amerikaans accent.

Grammatica


Aan het begin van elke grammatica-activiteit leert u ook de punten die u zult leren. In dit geval ziet u bijvoorbeeld in Unit 1 les 1 in het grammaticagebied:
- Pronouns I – They - Verb to be – Present tense Affirmative Singular and Plural
Daarna zul je zien dat elke grammaticales een uitleg van het onderwerp in het Engels heeft plus een paar voorbeelden en een paar eenvoudige oefeningen.

Fonetiek


Deze sectie heeft de neiging om een beetje te variëren, omdat je activiteiten zult vinden die onder andere betrekking hebben op de juiste uitspraak van letters, het onderscheiden van woorden zoals 'homofoons'. Daarnaast is er natuurlijk een kleine oefening als aanvulling.

Dialogen


Kortom, mijn favoriete onderdeel van de app zou het dialooggedeelte zijn. Elke les heeft een kort begrijpend luistergedeelte. In principe vind je 2 verschillende en korte gesprekken waar je zelfs het transcript hebt van wat ze zeggen om je te begeleiden.

Het is duidelijk dat Amerikaans en Brits Engels het meest verschillen in de uitspraak van veel woorden. Dat is de reden waarom als je geïnteresseerd bent in het slijpen van je oor en het verbeteren van je Britse uitspraak, het je ongetwijfeld zal helpen om dat accent op te poetsen, omdat je de klanken kunt imiteren.

Prijzen


Je zou misschien kunnen zeggen dat dit het deel is dat velen van ons doet aarzelen of het echt de moeite waard is of niet. Maak je geen zorgen, je hoeft niet zo weg te rennen.

Gelukkig kun je het vrij gebruiken en rijk worden. Aan het einde van een les moet je echter een paar uur wachten voordat de volgende les wordt ontgrendeld, wil je niet zo lang wachten, dan moet je minimaal 25€ per maand betalen, 15€ voor drie maanden en 10€ voor zes maanden.

De mening van de leraar


Nadat je hebt gevolgd hoe de app is gestructureerd, kun je beslissen of dit de meest geschikte optie is voor jou als gebruiker of niet. Persoonlijk is iets dat de app aantrekkelijk maakt, dat de te volgen stappen kort en to the point zijn.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat gemakkelijke toegang niet alles is. De inhoud moet betrouwbaar en zeer ondersteunend zijn. Het is waar dat veel van de Engelse apps verschillende delen van de taal aanbieden en benadrukken. Sommige meer dan andere in grammatica of woordenschat, maar Lingualia zal het allemaal voor je samenvatten.

Lingualia kenmerkt zich bijvoorbeeld door een gevarieerde Engelse app te zijn, waardoor het van alles een beetje heeft. Zoals elke toepassing hebben deze hun voor- en nadelen. Laten we er een paar bekijken.

Is het de moeite waard om te downloaden?


Als je snel wilt verbeteren op het gebied van grammatica en je woordenschat een beetje wilt uitbreiden, is het de moeite waard om te downloaden.

Natuurlijk zal Lingualia je een beetje van alles laten zien, maar niet in de diepte.

Persoonlijk denk ik dat het in je voordeel kan zijn als je je oor een beetje wilt scherpen en je Brits-Engelse uitspraak wilt verbeteren. De app geeft je genoeg om je ergens mee op weg te helpen. Bovendien kan het zelfs uw interesse in fonetiek ontwikkelen en u laten onderzoeken hoe fonemen werken.

Begin met het gebruik van Lingualia

Review statistieken

3.5
Filter by Language:
 1  1 All
2
Beoordelingen
Filter by Rating:
50% 1 Beoordelingen
50% 1 Beoordelingen
All

Beoordelingen