Преглед на приложението Lingualia 2022 Write a review about this language tool.

3.5 out of 5 based on 2 user ratings.

Tool description

  • Category: Mobile App
  • Чужди езици (2):
  • Най-ниска цена: 9.95 €

Summary

Lingualia е онлайн приложение, което ви позволява да научите английски или испански с помощта на изкуствен интелект.

За английски език ще можете да достигнете нивото на First Cambridge Certificate .

Това е напълно безплатен инструмент, който предлага платена версия с повече опции.

Въпреки това, не е необходимо да избирате абонамента, за да бъде ефективен. Работи и като вид социална мрежа, където хората споделят своето съдържание и напредък.

Днес ви представяме подробен анализ, за да можете да видите дали приложението отговаря на вашите нужди и очаквания.

Поехме си свободата да оценим приложението от неговия дизайн до неговите характеристики, за да ви покажем както предимствата, така и недостатъците му.

I like...

✅ Приложението използва британски английски


Вярно е, че американският английски обикновено е по-популярен сред приложенията, което го прави като типичния стандартен английски, който трябва да научим, но това не винаги трябва да е така. Lingualia се фокусира единствено върху британското произношение, което го прави едно от малкото приложения, фокусирани върху него.

Ако британският английски привлече вниманието ви, повтарянето на аудиозаписите отново и отново ще бъде от голяма полза.

✅ Показва ви фонетичната транскрипция на думите


Въпреки че изучаването на фонетичните символи на английския език не е от съществено значение, за да знаете как да произнасяте правилно, без съмнение познаването им изобщо не би навредило. Той ви показва фонетичната транскрипция на думите, като ви дава възможност да имате първи подход към фонетиката на английския, макар и косвено.

✅ Граматическо описание


Невероятна функция е колко е кратък с граматическите си обяснения и примери, поддържайки всичко кратко и без да се отклонява от допирателните. Граматиката ви се разпространява по подреден и приятелски начин, което улеснява усвояването на всичко, без да ви претоварва.

Той ви въвежда в темата за граматиката с няколко понятия и примера, за да ви даде представа как се използва и структурира.

I don’t like...

❌ Учебната програма не е ясна


Един момент, който ме порази, е колко неорганизирани могат да бъдат темите, които искате да научите. Всеки урок е изненадващ, тъй като няма да знаете за какво е урокът, освен ако не изберете.

Това може да бъде малко разочароващо, ако сте някой, който обича да спазва ред какво бихте искали да научите първо. Това обаче всъщност не е проблем за научаване, просто може да стане объркващо.

❌ Съдържанието на урока може да е малко неравномерно


Няма съмнение, че редът не е силната страна на Lingualia, тъй като произволно включва думи като глаголи, съществителни и прилагателни, както и изображения. С други думи, можете да изучавате тема, отнасяща се до нещо конкретно, и тя ви показва думи или изображения, които не са много добре свързани с урока. Въпреки че не е сериозен недостатък, той може да коригира тези малки несъответствия за по-добро потребителско изживяване.

❌ Трябва да платите, за да ускорите отключването на уроците


Според мен това е особеността, която може да се открои най-много, тъй като в уроците вече има малко неравномерен материал, повтарящи се упражнения, а също и кратки. Чакането 7-6 часа за отключване на следващия урок може да бъде малко разочароващо.


Detailed description

Какво е Lingualia ?


Lingualia е много популярно приложение за изучаване на английски, фокусирано върху изучаването на езика чрез дидактически обяснения и постоянна практика. Това приложение работи върху различни аспекти на английския език, като граматика, лексика, упражнения и разбиране.

Едно от най-забележителните предимства е, че можете да го използвате безплатно, което въпреки че е ограничено, можете да се възползвате от него.

Изтегляне на Lingualia English
Започваме, като отиваме в най-популярните области за изтегляне: PlayStore или AppStore . За щастие приложението може да бъде изтеглено бързо, което е плюс, тъй като не тежи много.

Регистриране в Lingualia: влезте
След като бъде инсталирано, първото нещо, което приложението ще ви покаже, ще бъде името ' Lingualia ' и ще ви помоли да се регистрирате, като ви дава три възможности за избор. Можете да започнете по следните 3 начина: Facebook акаунт, Google или с вашия имейл.

От самото начало Lingualia прави стъпките прости и точни без много конфигурация, което го прави доста практичен и без много заобикаляния.

Избор на правилното ниво
Преди да започнете да взаимодействате с приложението, то ви моли да изберете между испански и английски, тъй като инструкциите за дейностите ще бъдат отразени на езика, който искате.

Веднага след това ще ви покаже 3 нива, от които да избирате, „начинаещ, начален, среден“.

В случай, че не знаете кое ниво да изберете, натискането на бутона “Не съм сигурен” ще ви изпрати директно до ниво A1 (начинаещ).

Сега, ако това, което искате, е нещо малко по-напреднало за вас, в секцията с 3 точки, където пише „моите курсове“, Lingualia разкрива четвърто ниво за избор, наречено „Upper intermediate“.

Какво можете да научите с Lingualia ?


Приложението има тъмна и равномерна гама от цветове, където се открояват сиво, зелено и въглен, което го прави различно от останалите приложения, които обикновено имат светли цветове.Въпреки това, има части, където показва съдържанието в два други цвята, като магента, син и червен, но преобладават зеленото, сивото и въглен.

Тези допълнителни цветове се отнасят за различни секции. Например, пурпурното представлява диалог, синьото представлява граматиката, а червеното представлява акустика.

Използване на приложението за първи път
Има особен и оригинален начин на представяне на единиците и техните уроци.

Показва ви как се провеждат уроците по произволен начин, докато стигнете до цел, при която получавате малък сертификат, който приложението ви дава веднага след като завършите всички дейности от избраното ниво.

Вече знаем, че Lingualia предлага поне 4 различни нива:

➡ Начинаещ – A1

➡ Елементарно – A2

➡ Средно ниво – B1

➡ Горен среден – B2

Всяко ниво има 10 единици и всяка единица има 5 урока. За съжаление, няма 'бърза пътека' за придвижване между единици, за да стигнете до финалната линия. Трябва да завършите всичко по ред.

Как работи?
Всеки урок има различни малки сегменти, посветени на изучаване на лексика, подобряване на разбирането при слушане, изучаване на граматика и научаване на малко за разграничаването между думите; по същия начин, всички тези елементи следват една и съща структура и те 'криволичат', докато стигнат до края.

Не всички уроци ще имат еднакво количество речник или граматически раздел; те могат да варират според урока.

В рамките на същите представени дейности можете да намерите упражнения за „разбъркани думи“ – или неорганизирани думи, да изберете правилното изображение според думата, да изберете концепцията, която най-добре описва думата, или да завършите изречението с най-подходящата дума.

Нещо важно да знаете е, че не можете да изберете дейността в реда, който предпочитате. Напротив, трябва да правите всичко в реда, който ви показват, в противен случай няма да можете да напреднете.

След като завършите една дейност, другата автоматично ще бъде отключена и така нататък, докато урокът приключи.

Когато стигнете до частта „контролна точка“, Lingualia тества знанията ви, като играе нещо като игра, в която прилагате на практика това, което сте виждали досега.

Дори за да го направи по-мотивиращо, той ви показва колко точки трябва да натрупате, за да придобиете определени медали:

➡ Бронз – Трето място

➡ Сребро – Второ място

➡ Злато – Първо място

Съдържание на урока


Сега, когато знаете какво представлява всеки цвят, нека да разгледаме какво предлагат уроците.

Речник


В началото на всяка речникова дейност ще ви покаже списък с думи, които да научите.

След като натиснете „старт“, ще видите дефиниции на английски, аудио бутон за слушане на произношението и също така ще видите фонетичната транскрипция на думата.

Едно важно нещо, което трябва да знаете, е, че английският на приложението работи с британски акцент, а не с американски.

Граматика


В началото на всяка граматична дейност тя ще ви научи и точките, които ще научите. Например, в този случай в раздел 1 урок 1 в областта на граматиката ще видите:
- Pronouns I – They - Verb to be – Present tense Affirmative Singular and Plural
След това ще видите, че всеки урок по граматика има обяснение на темата на английски плюс няколко примера и няколко прости упражнения.

фонетика


Този раздел има тенденция да варира малко, тъй като ще намерите дейности, които включват правилното произношение на буквите, разграничаване на думи като 'хомофони', наред с други. Освен това, разбира се, ще има малко упражнение за допълване.

Диалози


Накратко, любимата ми част от приложението ще бъде секцията за диалог. Всеки урок има кратка част за слушане с разбиране. По принцип ще намерите 2 различни и кратки разговори, където дори ще имате препис на това, което казват, за да ви напътства.

Ясно е, че американският и британският английски се различават най-вече в произношението на много думи. Ето защо, ако се интересувате да изострите ухото си и да подобрите британското си произношение, това несъмнено ще ви помогне да изгладите този акцент, тъй като можете да имитирате звуците.

Цени


Може би може да се каже, че това е частта, която кара много от нас да се колебаят дали наистина си заслужава или не. Не се притеснявайте, не е нужно да бягате така.

За щастие можете да го използвате свободно и да забогатеете. Въпреки това, в края на урок ще трябва да изчакате няколко часа, преди следващия урок да бъде отключен, ако не искате да чакате толкова дълго, тогава ще трябва да плащате поне 25€ на месец, 15€ за три месеца и 10€ за шест месеца.

Мнение на учителя


След като сте проследили как е структурирано приложението, ще можете да решите дали това е най-подходящата опция за вас като потребител или не. Лично нещо, което прави приложението привлекателно е, че стъпките, които трябва да следвате, са кратки и точни.

Важно е обаче да имате предвид, че лесният достъп не е всичко. Съдържанието трябва да бъде надеждно и силно подкрепящо. Вярно е, че много от английските приложения предлагат и наблягат на различни области на езика. Някои повече от други по граматика или лексика, но Lingualia ще обобщи всичко за вас.

Lingualia, например, се характеризира с това, че е разнообразно английско приложение, което означава, че има по малко от всичко. Както всяко приложение, те имат своите предимства и недостатъци. Нека видим някои от тях.

Струва ли си да изтеглите?


Ако искате да подобрите бързо в областта на граматиката и да разширите малко речника си, струва си да изтеглите.

Разбира се, Lingualia ще ви покаже по малко от всичко, но не в дълбочина.

Лично аз смятам, че може да се използва във ваша полза, ако искате да изострите малко ухото си и да подобрите произношението на британския английски. Приложението ви дава достатъчно, за да започнете с нещо. Освен това може дори да развие интереса ви към фонетиката и да ви накара да проучите как работят фонемите.

Започнете да използвате Lingualia

Reviews Statistics

3.5
Filter by Language:
 1  1 All
2
Отзиви
Filter by Rating:
50% 1 Отзиви
50% 1 Отзиви
All