Help

NEW ARTICLE

Да живееш в чужда страна: как да се адаптират?
Разбирането на нова култура, и като си лагери в чужбина са на баланс между мерките за адаптиране към различна среда и запазване на първоначалната си идентичност ... Успешно интегриране в приемащата страна е едно от основните предизвикателства на експатриране. Много емигранти смятат разбирането на културата на страната е основният фактор за успешна интеграция.

Това са шест основни точки:

1. Научете езика на страната.


Независимо дали имате почти пълна липса на познания по местния език или имате само няколко основи, вие неизбежно ще се изправи на езиковата бариера. С познания по английски език, ще бъде в състояние да 'мине' през много не-англоезични страни. Въпреки това, тази stragegy няма да са достатъчни в дългосрочен план. Отвъд чисто удобство, овладяването на езика на страната на експатриране е вектор неоспорим интеграция. Усилията да говорят на език, който не е твой също да промените начина, по който се възприема или получени в чужбина.
Изучаването на езика може да започне много преди експатриране, но това може да стане, след като на място, при пълно потапяне. Ако сте начинаещ, трябва да вземете класове. Всекиму своето методи, за да се учат, да се подобри или да стане двуезичен: предприемат интензивни курсове, да гледате телевизия и да чете местната преса, участват в групови дейности и, разбира се, да се запишете за събитието Polyglot Club .

2. Станете организатор на Polyglot Club


С, е натоварена с мрежа Polyglot Club, ще направи много приятели rapidely. Като организатор на събития за обмен на език, който да отговаря на много локално, които искат да научат английски или други езици. Вие също така ще се срещне с други чужденци, които искат да научат различни езици.
Създаване на нова среща сега!

3. Изследване на страната, града си, вашия квартал.


И ако наистина да открие ново място, което трябваше да се загубиш малко? За да се чувстват като у дома си във вашата страна на експатриране, вие не просто трябва да запомните вашия домашен офис маршрут или да посетите най-известните паметници като преминаване турист. Преместете постепенно далеч от основните туристически вериги през града, заедно с приятели, които са били там за дълго време. Разбиране на спецификата на дадена държава или определят любимите си адреси изискват известни усилия.

4. Приемане на местния бит.


Едва ли има си сложиш торбички в Тайланд, който се впускат в специализиран магазин се опитва да намери там от вас продукти, използвани да се консумират в родната си страна. Задграничните в САЩ в продължение на няколко месеца, вие основно разгледате чуждестранни телевизионни канали, които са познати на вас, вие се интересувате много внимателно към общност от чужденци, което прекарвате часове Skype ... Ако тази операция може да бъде успокояващо в Първо, той не улеснява интеграцията си в новия си дом.
Вие трябва да живеят на културата и го опита. Curiosity става най-добрия си съюзник. Стойте далеч от време на време от вашите Експат приятели, опитате от местните ястия, посещават културни събития, да се запознаете с различните кодове на учтивост ... С други думи, приемам да се изненадате. Целта не е да стане някой друг и да се придържат към всички местни навици, но всъщност да съпреживеят културата на страната, в която живеете.

5. Изграждане на социалния живот.


Бихте способността да се осъществи контакт с местните жители, така и други емигранти да бъде определящ фактор за успеха на експатриране? A новодошъл може да научи много от двете страни. Вземи заедно с емигранти, които вече имат една стъпка назад от техния опит в страната не само ще се избегне евентуална изолация при пристигането, но също така ви предоставя практически съвети: усилия за откриване на банкова сметка, регистрирани лекари, здравна система, избор на застрахователно , училища, подновяване на разрешения за работа ... Намерете емигрантски мрежи и асоциации и ... обмен! Отново на мрежата Polyglot Club ще бъде от голяма полза: членове контакт чрез интернет страницата, присъстват всички видове социални събития.
Създаване на връзки с местните жители. Това ще повиши знанията си на страната и ще укрепят вашето чувство за принадлежност.
В зависимост от страната, тя е повече или по-малко трудно да бъде в състояние да отговори на местните хора, но влиза всички възможности: клубни дейности, училищни екскурзии, бизнес среда, приятели на приятели ...

6. Поддържане на връзки с държавата на произход.


Експатриране със сигурност променя начина, по който изглежда в собствената си страна. Въпреки това, за привеждане в съответствие, не означава отказ от собствената си култура. Предизвикателството се състои в управлението, за да се изгради един вид двойна култура. Така че най-добре е да поддържате връзка с приятелите и семейството си, че често са временно изоставени. Чат чрез социалните мрежи, обмен на съобщения, се връща от време на време във вашата страна ... Тези усилия също така да спомогнат за намаляване на въздействието на връщане от чужбина.

Related topics: